Tuesday, 15 November 2016

Result semester 3

Assalamualaikum
Hey guys

congratulations untuk bombastic result semuanya. thank you for answering our prayers dear beloved :)

semester 3, stressful yet wonderful. Aku boleh tetibe nangis dalam class sebab penat sangat, nangis over simple things like nak pergi meet up tapi takde decent bra because semua cuci lol. but through all the stressful journey, i learnt a lot.

aku rarely bercakap dengan classmate sendiri pastu tetibe semester nie kena banyak communicate untuk perkongsian ilmu. Orang yg tak pernah kau expect untuk kau duduk duduk lepak bincang soalan and debate jawapan jadi study buddies kau. Circle of friends utk share ilmu makin random and besar. Siapa sangka

Jadi sleepyhead memang struggle bila kena celik sampai 5 pagi most of the day hanya untuk siapkan assignment. Celik lagi sampai 3-5 pagi untuk hari-hari yg mendatang untuk tolong group lain buat assignment. Terlajak ke kelas pukul 8 pagi especially kelas pagi rabu memang common sebab tak larat sangat. kalau pergi pon rarely dapat digest apa yg di ajar. End up hanya mampu senyum tawar je bila tengok carrymarks untuk quiz 0 sebab terlajak tido and terlepas jawab quiz. Pengajaran

Kekadang sampai naik emo bila orang asyik whatsapp tanya pasal assignment. Kalau aku bukak class, mesti kaya dengan hasil mengajar dan aku mampu beli waffle hari-hari pasal waffle peanut and strawberry adalah stres reliever aku. Niat songsang sikit bila penat

Dengan data yg cepat gila habis and takde basic internet, aku sampai kena off data and on data pada certain time je. Rezeki korang lah kalau aku reply on time, kalau tidak 2-3 pagi or esok pagi baru aku reply. Sampai kalau ada yg nak tegur kat whatsapp siap check dulu aku kat twitter. kalau aku tweet, maksudnya aku on lah. Kesian. Semakin busy, sacrifice sikit lah duit untuk data. Guna duit raya kot bayar monthly bills yg dah over limit. Utk memastikan aku tak over limit, aku reply kat priorities je. Mana yg kena bluetick or aku lupa reply, faham lah ye. Tahap busy sampai lupa nak whatsapp crush sampai tawar hati dah kat dia sebab rasa kerja lagi penting lololol

Phone rosak macam abdefghjkl. Hilang semuaaaa not even one of the contact numbers. K i'm used to it :)

Assignments banyak task luar. Duit melayang bayar minyak/tol, printing poster, badge, paperwork. Print satu paperwork nie sampai rm 50+ terkejut group member nak bayar belum campur expenses lain. Spend je semua duit, sesak nak makan fikir later. Every week muka tebal mintak parents duit bcs ptptn dah habis lol.

Kalau groupmate kau tak tido, maksudnya kau pon tak boleh tido. Barulah fair and square kan. Makan samyang pukul 1 pagi gegelak cuba ceriakan keadaan yg tegang. Aku jatuhkan samyang atas carpet haha nasib baik group mate tetap nak makan. We had face so many pressure, assignments kena reject, aku meletop, koyak teruk, misunderstanding, rasa nak maki group mate sendiri..u name it.

Study week, first time balik Lendu awal semata-mata nak study sebab tahu abilities diri tak pandai so kena struggle untuk cover balik quiz yg markahnya kosong... Hari-hari consume caffeine utk wide awake.

Everytime balik dari jawab paper mesti down. Down sebab ngantuk gila sampai tak boleh nak concentrate. Keluar hall dengan silly mistake yg tak boleh di ubah. Semester nie rasa tak puas jawab paper bcs half of me dah give up. Almost nak tinggalkan paper blank tapi rasa derhaka pulak kat mak aku yg every week bagi duit makan. Ugh! Still what is the point of studying if end up ngantuk during the battle and buat silly mistakes?!! Dalam ngantuk, paksa diri habiskan essay sambil monolog dalam hati kira markah utk jawapan yg confident betul and probably salah. Last paper tak study sangat, first time dlm sejarah Zamaliah tak buat latihan. Perangai

Eventually, everything is worth it. terima kasih sbb selalu selitkan nama aku dlm doa :)

Cgpa : 3.73

No comments:

Post a Comment