Sunday, 19 June 2016

cerita ramadhan

assalamualaikum
hey guys

decided to go home after 2 weeks living in Lendu. I knew mom is watching de way I eat as de way I eat memang macam orang kebulur, less than 10 minutes I manage to clean my plate. oh masakan Mak is de bomb!

Mak tahu I tak makan fancy fancy dekat tempat study sebab I picky and selalu buat catuan untuk berjimat. I try so hard untuk tak exceed rm8 per day. bukan kedekut, depends on type makanan jugak. besides, I masih dalam catuan perbelanjaan sebab tengah working untuk benda lain. cewah

we went to supermarket and bazar Ramadhan on Saturday. I nak everythingggg omg de plum fruit look so tempting! I cakap to my mom "look de plum!" Tapi mak just walk away. sobs. I nak kebab, murtabak, roti John, caramel! amboi nafsu besar.

being me yang cepat emo, I sedih bila tak jumpa murtabak yang tempting dekat Bazar but still beli jugak sebab craving. tapi dekat Rumah, Ali yang habiskan murtabak i. dasar sun bear!

hari Ahad which is de day I nak balik Lendu, my bus akan bertolak at 715 p.m di mana I akan iftar dekat dalam bus. wah salam perantauan sangat! knowing dat news, mak balik dari supermarket dengan excitement suruh I makan buah plum that she bought for me! is it a surprise? she quickly buatkan caramel for me even waktu iftar nanti baru I boleh makan. excited belikan nugget utk I makan dalam bus and know me well what kind of nugget yang I suka. tanya nak bawak nasi tak and etc. she have that big fat generous heart, cuma I only have 2 hands to carry all de loads. sorry Mak, no nasi dis time. but mom, u know your picky eater daughter so W.E.L.L. panjangkan umur bondaku dear beloved!

Saturday, 4 June 2016

end of semester break part 2

assalamualaikum
hey guys

less than 1 hour, I'm going back to lenduuuu. semester 3 is going to begin. wow! semester 3, plsssss be wonderful! anyway, I'm going to celebrate my first Ramadan in lenduuu sobs. new thing for me! But that's okay I iz cool, no tears phew lap air mata! still in de mood of packing, obviously I dun want to go to lenduuuu. boleh tak bawak Rumah I letak kat dlm lendu. Sudut Rumah tu berdepan dengan fakulti so I tak payah berlecak ketiak pergi class. *blow nails bajet diva*

Salam Ramadhan,  holy month is coming very soon! Semoga kita manfaatkannya to de fullest! hello lendufornia, see u soon!


Marissa, nanti aunty balik rumah nak tengok awak  dah pandai buat acrobatic dalam air okay!

Wednesday, 1 June 2016

kisah level 3

assalualaikum
hey guys

sem 2, bilik dekat ground floor, effortlessly steps terus sampai depan bilik omg tak payah penat berjalan sampai peha melecet.

dari bilik jalan tak sampai 10  tapak dah sampai depan pintu toilet, laundry and mesin refill air . Bilik meeting and pantri sebelah bilik je! dekat sangat sampai rasa alahaiii ketiak tak sempat berpeluh. kalau nak buat laundry, tak payah angkut baju beberat sebab tempat penyidai belakang my room je. lepastu  dari pintu bilik siap boleh usha pakcik wafle bukak ke tak  and aim  cafe apa yg bukak kat bentara. apa nie semuanya sangat convenient! ouh bilik 012 kuuuu!

tapi semua keindahan itu diragut dengan kepahitan yang harus dimamah. sem 3 dapat bilik level 3. did u know how much I hate stairs!!!! kene prepare extra tissue untuk lap ketiak yang dah buat waterfall lol hiperbola 

taking dis things in positive ways after I've sigh sigh sigh. there's silver lining behind it. ini pon satu rezeki. biar jantung tu pam darah laju sikit sebab makin active bergerak lol. mungkin dari level 3 lebih jelas pemandangan nak usha bakal zauj dekat bentara (cafe) ku daki tangga cinta kita oh bertabah lah hati

sorry waktu nie hati tengah koyak. kesakitannya lebih teruk daripada kene friendzone. ouh tak, friend zone lagi sakit sikit