Saturday, 28 May 2016

foto-foto experiences part 2

assalamualaikum
hey guys

i complain pasal kehidupan seharian yang semakin stress

''was wondering kenapa kenapa kene belajar camera''

''sebab nak ajar ai ambik gambar''

lol


230516
 sharing session day! 

i'm not teaching, i cuma share my karat-skills :) 












































 




venue: setia ecohill semenyih
members: zamaliah, wanie, Asyraf
       camera : camera dslr canon eos 70D

overall, i'm not satisfied with de shots because didn't succeed to cover all the technique sobs. actually ada best shot of panning BUT Ali hanya send to me 2 photos yang so-so dan sendu. (Ali in charge transferkan gambar) thanks Ali hmm obviously  tak ikhlas. it was a good experiences for me. first time guna eos 70D not bad lah the attempt. de function sangat bagus, maybe later can explore more! found lackness in balancing de exposure, iso. as u can see, most of de photo sangat bright til rumput yang hijau pon nampak putih haha. enjoy de shot and de weather. dapat perfect suntanned sobs. kondisi kulit sangat mendukacitaan, but that's okay lah barulah aku boleh feeling summer holiday gituhh zZZZ

sangat seronok dan mix feeling tengok gardener tu bekerja. panas panas pon gigih gemburkan tanah, kemaskan potongan pokok and layan kiteorang nak ambik gambar. bila kami nak ambik gambar, malu malu pastu macam seronok pon ada, teasing each other. terkedu jugak ah dah pepenat pon boleh gelak-gelak. kalau aku mesti muka dah emo jadi kotak empat segi, ntah ntah orang yang mintak ambik gambar kene tampar hahaha. pastu tengok depa rehat alahai kesiannyaaa. semoga rezeki mereka diberkati, dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik untuk menjaga taman ecohill tu, respect! how a stranger could give an impact and lesson :) 

Asyraf took all de photos accept the photo of himself and de shoes shot. ini hanyalah sebahagian gambar. phew awesome attempt bro gua amaze!!!  all de candid photos r de boom :p berbakat dalam ambik gambar curi curi ye kamu! lol.  do hope tak serik, menyesal and boring buat sharing session dengan si tak expert!

thanks wanie sebab seronok jadi model dan driveee. nanti aku bawak kau pulak eh, kalau kau tak serik jadi penumpang illegal aku :) emoticon shomel ade kat wasep je :p


 behind de scene...
kalau ikutkan plan, we supposedly start de activity between 7 a.m-7.30 a.m til 11 a.m. i'm expecting kita dapat follow the track tapi plan lari sangat sebab ade orang tu terlajak tidurrrr. i dah siap since 7 a.m.....if I knew i should sambung tidur balik patutnya! honestly, one of my kepantangan, aku tak suke menunggu dan aku boleh jadi gadis yang sangat beremosi. tapi aku sejenis yang akan cepat reda dan kesian, nak marah orang tak sampai hati unless de person is my brother.  Asyraf punya lambat, aku dah sempat pergi rumah dye, pergi mamak having my breakfast dengan wanie then baru dye get prepared :') nasib baik aku dah makan, emosi dah stabil sikit, kalau tak boleh buat perang! tapi dari sudut bersangka baik, aku memang claim dye tidur tak sedar. knowing man, tidur susah gilaa nak bangun. i hate to wake my lil brotha sebab aku nak kene keluarkan highest pitch sampai tahap rasa nak simbah air panas. zZZZ. end up we started our day around 9.  even de weather sangat sunny, tapi mata i sentiasa sejuk memandang u. K i should stop making lame pickupline.


look who approach us. i cakap dengan kucing nie ''pegi kejut Acap, dye tidur tu!'' dan kucing nie ''meow meow'' seolah mengiayakan kata-kata aku ''memang kuat tidur tuan saya nie'' lol



emo girlzzz yang dah high nak tidur. balik dari ecohill, afta i settle all my house chores, collapse!



 thank you for reading it to de last! xoxo

sorry lah kalau gambar nampak biashe biashe je tak hisptur macam gambar awucks semua lol

No comments:

Post a Comment