Monday, 2 November 2015

SPM'15

assalamualaikum
hey guys

011115 - as Ali (my lil bro) busy buat preparation untuk SPM which will be start on 2 nov, he asked me some tips untuk score paper B.Melayu. so si helpful kakak pon ....

me : aku dapat A+ for bahasa melayu

ali asked back how i do it? macam mana aku study?

me : tak yah belajar

- silent -

sorry for being bongkak kakak huahaha. tu jelah masa nak show off dengan adik aku betapa neuron otak aku befungsi dengan baik waktu paper bahasa melayu spm. semoga dye rasa tecabar dan dapat beat me down!  so today 2 november paper b.melayu, mesti hadik hadik spm sume tengah gigih buat essay kannnnn! 

so to all SPM candidates, i'm wishing u guys de best of luck! jangan pressure, it just a piece of cake. gitchuuu kononnya! for paper teras, (B.melayu, English, Mathematics, P.Islam and Sejarah) korang kene make sure korang buat elok elok! just dont u guys ever do silly mistakes. rugi naaamateyyy korang tahu tak kalau korang tak score straight 5A's !!!! haaa kan hakak da ter pressure kan korang! maaf hakak emosi based on past experience :p for elektif paper, sure it will be de bloody one. but korang chill chill je jangan panic. study macam biasa, buat latihan bebanyak, jangan stop ganggu hidup cikgu korang by asking them killer question yang korang tak paham and paling penting solat jangan tinggal. banyakkan doa, yakin dengan allah dan diri. rajin-rajin lah buat solat dhuha dan solat hajat! then even korang rasa otak tu dah tak fuction sangat, bebuat yakin je masuk hall. jaga makan, jaga akhlak, jaga kesihatan. everyday mintak maaf dengan sumeorang esp from our parents. ingat, their bless is very important! tak score tak pe, as long korang tak meniru. just do de best based on ur capabilities okay? tu pon dah cukup baik! try to not leave the page blank!!!!! omg hakak kasi advive buat hadik hadik, lol rasa tua gilaa diri ini!

akhirulkalam, 'sayemakcik.blogspot.com'  sentiasa doakan kecemerlangan adik-adik yang sedang menduduki SPM. do it to de fullest! nie moment terakhir korang nak perform kat sekolah, so buat de best. tinggalkan de best memory for your sekolah okay? to Ali and de gengs, korang wajib score! wanna see A+ on ur slip eh Ali! to semekarians, goodluck adik adik! i challenge u guys to beat 97's resultss okay! i belive  that uolls can do it well! i'm begging please beat us down !!!! dun stop shining and make ur parents proud. dis is just de beginning for everything :) goodluck!

ali's cake but haruslah kakak dye yang habiskan de last pices :p

   




No comments:

Post a Comment