Wednesday, 28 October 2015

MYTEKSI

assalamualaikum
hey guys

wazzup people? currently i'm busy lazying at home doing nothing while listening to my mom punye nagging. lol no no no, tak productive gilaa cuti kau zamaliah. okay sekarang nie aku dekat Korea tengah vacation bersama oppa oppa eherm kejap nak hashtag #zamaliahonvacation. panjang bebenor hashtag hahah. okay tipu je, sebenarnya aku kerja tapi jenis perkerjaan tepaksa dirahsiakan jeng jeng jeng (bunyi petir)

guys, pardon me for de annoying and lenghty introduction eh! okay focus jari focus! so actually kitewww nak citer pasal MYTEKSI, de apps that i'm using untuk naik taxi. bende nie dah lama ade if i'm not mistaken like 2-3 years ago, less or more lorh. okay with MYTEKSI, korang boleh dapatkan taxi as soon as possible, harga yang fix dan boleh booking jugak. to be honest, aku tak pecaya sangat dengan some driver because based on my last experience, some taxi driver main letak je harga yang melambung tinggi even bole dapat harga yang lagi murah. dulu from ioi mall putrajaya nak balik semenyih (my house area) de taxi driver mintak rm 50 then afta aku acah acah, aku dapat rm 30 balik semenyih. see, dapat cut sampai rm 20. so please lah jangan main letak je harga even nak untung. iolss paham but still jangan lah too much. so u guys should not be worry now sebab kan dah ade MYTEKSI :)

i bet majority of us dah tahu pasal bende nie but still aku nak share jugak :p so ayuh install henpon canggih korangsss tu dengan apps MYTEKSI nie



lepas dah install, korang kene buat few things. nanti explore sendiri okay senang je :p after that barulah korang bole guna bende nie. tengok kat bawah, tempat pick up korang letak lah tempat yang korang nak taxi drive tu fetch uolls and drop off kat mana. pastu nampak tak ade 3 kind of cars, korang pilih lah nak kereta yang mana satu. aku selalu ambik budget taxi which is taxi yang biasa tu je sebab kalau ambik yang premium, menangis iolls nak bayar hahahah. so ikut korang okay?



see de harga below there? haa itulah harga from Metro Kajang to Mida Valley Megamall sebagai contoh ye sebagai contoh! kalau korang nak, just click book budget taxi and sepantas kilat taxi driver akan call korang and tanye 'adik manis mau naik taxi ke?' hahah yang adik manis tu aku gurau saja tambah. so de driver will call uolls untuk comfirmation. kat gamba atas tadi nampak tak banyak taxi yang tetumpu kat sorang budak tu? haa itu symbolise banyak taxi kat area tempat kau nak naik dan nearest taxi yang akan fetch kau. before korang book budget taxi tu, dye akan tunjuk muka, nama, no plat kereta and no phone de taxi driver, detail kannn!!!!! haa banyak tanda seru sebagai tande penekanan gitchuuu. nanti masa korang dah sampai ke destination seperti Mid Valley wich will cost u guys rm 35 (contoh) korang kene bayara rm 2 for government regulated booking fee applies.so total adelah rm 37. dan korang bole bagi rate utk taxi tu. nak kasi bapa bintang pon boleeee. best kan? kalau kasi sikit bintang, at least boleh lah taxi tu improve dye punya kekurangan. tak gitchuu?

so tunggu apa lagi, cepat install apps MYTEKSI. tak complete lah apps dalam phone korang kalau korang tak de MYTEKSI :P happy trying uolls, semoga dengan little sharing nie dapat tolong korang! 



No comments:

Post a Comment