Thursday, 1 October 2015

lendu hupdatsss

 assalamualaikum
hey guys


050915 - Tun Sabariah x Tun Putih

dinner yang dinantikan oleh some people ...... dinner college between college Tun Sabariah degan college Tun Putih. Tun Sabariah nie college perempuan which is my college, Tun Putih nie college lelaki. haaaa menggeletis memasing tengok partner yang setiap hari kusam macam hilang anak tetiba tampil umpama princess fiona dan macam putera shrek! hahaha jk! like a week before dinner nie berlangsung, bebudak tun putih sibuk ber pickupline kat twitter pastu siap compose lagu untuk bebudak kat sabariah. bende nie macam viral between dua college nie. begetar tak begetar tulang rusukkkk kauuu wahai kaum hawa penduduk sabariahhhhh! tapi aku kan loner, so aku duduk kat penjuru bilik main dengan bucu meja je. krik krik...


- penemuan kat twitter -

* Sabariah. Walaupun awak hilang dari mata sebab jerebu. Saya nampak untuhnya bangunan pink tu dari tun putih dengan mata hati saya'

* Bersatu kita warga Tun Putih, Kita bangsa perkasa, Mendaki bukit ke KPP Tiga, Berjumpa dengan si dia....  

dua pickupline je lah aku kasi eh, tak gigih nak scroll cari one by one. de dinner okay - okay jee, decoration cantikkk, just tak satisfy dengan 'goodie bag' dyee. like de box besar and fancy gilaa tapi isi dalam dye umpama seketul karipap huahaha. makanann, so-so jugakk. i'm expecting moree but dah itu je yg ada, telan dan duduk dediam eh kau zamaliah, banyak bunyi pulak! meja yang kiteorang (housemate n other mate) duduk bebetul besebelahan dengan tempat ambik makanan, so kiteorang antara yg terawal gilaa dapat makan. it's like aku da siap sendawa 3 kali, orang lain still beratur tunggu makanan. gitchuuu gaiss. bijak kan pemilihan meja kami lol. persembahan okay-okay jugak. pastu tetiba ada one section yang macam hambarnya lahaiii di mata aku. sorry malam tu aku tak mudah terhibur hahaha. theme of de night is kingsman x garden. ikutkan hati nak pakai jeans dengan kemeja pastu tampal rumput-rumput kat baju pasal tak reti seh nak ayu-ayu niee. tapi atas dasar menhormati majlis, aku gigihkan jugak pakai bende aneh-aneh nie. awkward level infinity!  so ayuh layan de gambasssss. overall aku kasi 50/100 for de dinner :)


outfit of de dayy. first time pakai skirt gaisssss

                    

                    

                    

                    

                     

end of de dinner, Tun Putih ada buat haka. gamba ada tapi tak appropriate hehe sorry! asek tu je alasan yang aku kasi kannn lol. pastu sume amek gamba dengan partner, classmate. dan aku yang hambar nie pon memulangkan diri ...... so there's no gambaaaa kahkah sendu nyaa hidup kau zamaliah!


090915 - unexpected journey

should be during that day only me, kirah, zul and intan je yang nak sewa one car untuk pegi MC beli ticket bus balik rayaa haji. but end up 10 orang nak ikut. so letssss. as i told u before, aku nie kan senduu. but dat day macam hidupku berubah hahaha tetiba! i'm such a passive student in class, i only talk only when it's necessary and hanya memekak with de one that i close. tapi masa keluar hari tu, i get to know my classmate closer!!! kiteorang bole tease around, LOL and yahhh i totally had so much fun. it's like finally i can blend in with them even it took lot of timee. finally i can show de true colors of meee. dah nak habis sem baru kenal classmate hoho!  but at least i give a try aite. so yahh our plan nak beli ticket balik raya haji turn into jejalan sampai ke Dataran Pahlawan. amboi kemainnn. anyway, thank you classmate for bright up my day. u guys have no idea how happy i'm during dat day. hahahaha ogoshhh i'm saying dis!

   


150915 - party gelap

perut-perut kat rumah dah kelaparan. perut harus segera diisi namun tekak dah muak nak telan makanan dari cafe yang serve nyaa sangat lembab. jadi kami mengakhiri kelaparan kami dengan mengadakan party gelap di kick start cafe dekat alor gajah.






kiteorang around 8 people kot if i'm not mistaken. 4 housemate dengan geng teslian lagi 4 orang. kick start cafe nie yang aku suka gilaa decoration dye shantek sangat! pastu makanan dye sedap dan harga yang affordable gilaaa. so haruslah kami menyerang ke sini! i've tried fish and chip, chicken grill dengan spaghetti carbonara with meatballs. haaa kantoi da datang sini for a few times lol! dat night pon macam penyatuan ukhwah para gadiss hahaha apaa aku meroyan nie. de best of all, kiteorang dapat chill and be ourself. nak memekak, alihkan meja, amek gambaa sume bole even adalah mata-mata from table around us yg memerhati. but who caress, dis night is going to be a night dat im going to miss like crazy. jadi malammm ini kitaaa punyaaaa


230915 - balik cuti rayaaa hajiii

aku excited gilaa nak balik gaisss sebab around 4-5 weeks tak balik rumah!! adrenalin dalam badan dah rancak nyanyi lagu im coming homeeeee im coming homeeee tell de world tht im coming homeeee. gituhhhh kauuuu! balik kali nie aku naik bus turun dekat TBS with my 2 classmate and 1 housemate. and one of my friend first time balik naik bus so i'm kinda excited to be like de first 'person' yg bawak dye balik rumah dengan jayanya lol! gigih member aku siap bawak bantal bushukkk naik bus dengan erl hahaha. namun keindahan dan kegembiraan kami nak balik rumah betukar menjadi keadaan yg suram. awan mendung pon mula berarak ...... kilat mula sambar menyambar ..... we need to wait for de bus to show itself  around1 hr and 30 minutes!!! de bus should come at 645 but dye datang pukul 8! kiteorang berempat da siap buat marhaban kat tepi longkang. sayuuuuu hati ini sungguh sayuuuuu. but alhamdulillah bus selesa siap bole buat ballet dalam bus ngeheh tipuu. kiteorang duduk kat seat last sekali berempat. and moment dalam bus cant be describe as de best moment eva so far. i really spend good times with my friends. to syakirah, amalia and zul  u guys such a bundle of joysss to mee anyonyoo. takkan lupa moment 'bantal' hahaha. pastu da sampai TBS aku gigih nak cari makan lagi even abah da tunggu sejam lebih kat dlm kereta dan dah siap beremosi. aku memang sukaa sesuka hati jeee hahah



                                                                            muka heksaiteddd nak balik rumah                                                  
 fed up part 1

  fed up part 2


akhirnyaaa sumenya selamat pulang yeahh alhamdulillah. and sumeorang da safely arrive to lendu back! lagi 3 weeks baru jumpa rumah balikkkk untuk cuti sem. huarghhhh waiting for 17 october umpama menunggu jodoh. ehhhh. anyway sekarang tengah finalll. 5 papers to go dan 1 dah down. wish us luck! doakan dekan bersama kami! see ya on de next update! 


No comments:

Post a Comment