Sunday, 13 September 2015

wht-happen-in-lendu

assalamualaikum
hey guysss

touch down lenduuu sikit hikss! phew it has been like 49 days i let 'sayemakcik.blogspot.com' hanging around without any feed. sorry, mak cik busy with shetudisss, training, classes, assignment and need to face up with bullshit. eherm rinduuuu keeeee huhuh. so let me update what is happening lately nie even cerita aku dah bole masuk muzium negara. first, it's going to be a cerita yang hambarrrrr sebab aku pon dah tak de soul nak update sebab cerita sume dah kepammm. tapi blog je lah tempat nak simpan memori. gitchuuuu gaissss. njoy!!! 


080815 - SAFA

My first SAFA game!!!! SAFA is stand for 'Sukan Antara Fakulti' and i'm presenting Faculty Masscom for netball competition. it was my first attempt afta stop playing sports for years! to be honest, pancit gilaaaaa. seems like memang lemak tak nak kasi kerjasama during the game, aku dah sesak nafas habis lol. for this first game, kiteorang training a day before the actual game. repitition guys, a day before de actual game. that moment lah baru nak kenal team mate, ingat nama and setting strategies. but things went well during the training. the seniors sumenya being so niceeeee. but unfortunately, waktu game memang team Mass com insufficient player! 7 player will be in de court to play but only 8 player came. i thought it's okay at first because in shaa allah we can do it well. namunnn, once de referee said we're going to play for 60 minutes which means 4 set of game (15 minutes for each game) and 2-3 minutes of break, i was like..... wattehekkk makkkkk can i do this?!!!! we have no choices, nak tak nak we still need to play no matter whatever happen. gitchuuu semangat nie guysss! pihak lawan kami ialah TESL! know what, TESL bawak 1 TESLIAN datang to cheers and support, siap ada lecturer lagi. Masscom hanya ada berapa ketul jee. sendu gilaa. during that game, aku jadi Centre (C) dan pihak lawan punye centre adalah eilah, housemate aku. tecabar takkkkk guysss!!! dah lah player TESL sume memang terror gilaa esp de centre. dalam hati dah rasa memacam, matilah nakkk kene bantai terukkk lepas nie huhu lap air mataaa. overall, markah 6-32. dun u eva ask sapa yang kalahhhhh.  mental breakdown, mental torture sume complete! but best of all, experience that everyone gained obviously cant be describe bcoz it's so precioussssss. second game SAFA aku tak join because priority should come first heheh! doakan masscom menang at least no 3 lol! mmwah ciked!





HOUSEMATE VS HOUSEMATE


140815 - JAMUAN RAYAAAA

jamuan rayaaa guysss. makan freee guysss. zamaliah love to eat guyssss. so on that day, le housemate decided to wear songket. tetengah terik mentari tu gigih kami bersongket guyssss. hari tu, rektor pakai baju sama color dengan i huhu semangat nak dekan nie! acewah. makanya (tetiba) disebabkan lapar dan nafsu makan aku tak dapat dibendung, waktu jamuan raya tu aku TER ambik makanan dekat tempat jamuan untuk stuff uitm hehehe! member aku sume plate nasi dengan lauk sama jenis, when it comes to my plate, meriahh gilaaa uolsss siap dengan ulam-ulaman lagi. rezeki hiks. pastu masa nak ambik air, tetibe ada orang tegur, 'DIK NIE TEMPAT AIR VIP' hahaha memang aku selamba je nak amek kat memana, maafkan saya ya para VIP! 






190815 - MERDEKA RUN

nie event sempena merdeka. dan run nie sapa yang menang place sampai tempat ke 12 adelah hadiahhh. dan aku kan pelari pecut, so erm tak menang. alahhh lari for fun jee nie (cover) yg bestnya event nie, everyone need to wear light color or putihhh sebab kat every check point, nanti ade bebaling colorrr. last habis event, memang pesta balingan color! pastu balik rumah memasing stress color tak hilang kat baju, kat tudung, kat mukaaa. padan muka main kotor lagi, kan mak dah pesan jangan nakal-nakal! kalau baju tak bersih, buang je esok bole beli baru ;P







merdeka Malaysia! Semoga kekal merdeka bukan dari mulut sahaja tapi dari segenap aspek 


230815 - EXPLORACE CITRAWARNA 

citrawarna adelah event/competition yang ada kat uitm lendu for years and it become like a tradition dah kot. waktu nie lah every college compete to show their uniqueness and college yang shine bright like a dimond akan menang. for citrawarna, ade competition street dance, traditional dance, sajak, koir, explorace, nyanyiii akustik, nyanyi sesorang dan haka. i'm waiting for de haka, but what i got is out frm my expectation. napaaa tak best sangat heheh sorry gaisss. pastu for dis citrawarna, aku contribute to join de explorace. memang menempah maut pasal track dye jauh gilaaa weh serious tak tipuuu. aku rasa mcm nak merangkak je! but lucky us, allah mudahkan kami dan sisterhood (my team) won second place yeahhh! overall, for siswi punye college, Tun Sabariah menang! yeahhhhhh go sisterhood! sorry tak de gamba for explorace, tak dapattt lagi from the photographer 
Achievement from me, amani, aliya, madihah and sara for explorer competition yeahh
thank you kak ain and abg ikmal for dis kasut! mmwah ciked

                                                               SABARIAH, SISTERHOOD!


sorry for feeding you guys dengan gamba yang tak interesting langsung pastu tak teratur. elehhhh who careeeeee. to be honest, aku tak gigih seh nak belek folder nak transfer gambaa, banyak lagi assignment aku nak kene submit! pehal aku emosi!! see u guys on de next entry! doakan final presentation, assignment dan final exam aku goes well okay? 30 sept nie dah final sobsss. dekan be mineeeee pls



                   






No comments:

Post a Comment