Friday, 24 July 2015

uni - life

assalamualaikum
hey guys

so far sepanjang kat uitm, aku dah banyak kali nangis! HAHAHAHA! tapi bukan sebab homesick lah, no no no! sebab first memula aku tak bole adapt. pebende sumeorang inside my class nampak outstanding gilaa naamaateyyyy. lantas self-estem terus drop terus ke 0%. serious balik from first class aku nangis hahahaha cengeng! but so far class, enjoy je lecture sume best and all my classmate are nice actually. maybe waktu first impression class,  i'm de one yang overthinking sangat dan tak friendly  masa memula kenal. yaaa aku nie kan clumsy dan dramatic lol. ermmm so let's see how upcoming days nie, may allah ease everything. amin! tbh, aku dah start sayanggggg all my classmateeeeeee


MC1101M




activities in Lendu, memacammm. ade yang dah lupaaa pon lol. sebagai budak nerdy, aku attend okay sume event tanpa gagal. so here are some of de activities

buat kad matrik (student card) aku always tetinggal kad matrik dekat dalam bilik / aku selalu tak pakai kad matrik even pegi class sekalipon even though it's a must! luck is always with me pasal tak pena kantoi dengan PB (polis bantuan) hehehe power kan. until one day tetibe PB muncul disebalik celahan tumbuhan dan tegur aku dengan penuh emosi. dah lama menyamar jadi tumbuhan kee cik? hehe gurau! phew gigil lutut cuak masa tu HAHAHAHA since that i dah rajin gantung card matrik kat leher. tak pena skip hookayyyyy. nak tido pon pakai hiks




masscolor 2.0
dis event sangat fun. macam event untuk celebrate bebudak part 1 masscom. kiteorang ade team during that day. ade team earth, wind, water and fire. i'm in earth team! banyak lah game yg dorang buat, so we need to compete untuk menang. at de end of the event, seniors baling colors kat sume budak part 1. if u're lucky, tak de lah kotor sangat baju. tapi kalau kau tu dah memang benasib malang, habis lah gigih naamateyyy kau kena sental baju untuk kasi hilang warna, tak pon buang terus je lah baju kau tu :p dan di sini lah petemuan besama brgsjks aka anep cute ahhhhhhh sawannnnn shukenyaaaaa. LOL. gamba dengan brgsjks bialah jadi simpanan je eh kahkah. thank u senior for de help :)




team earth kalah main tarik tali for girls punya side. de man's side tak sure ngeheh! maaf lah geng i tak focus masa nak tarik tali, hati i dah tentu arah tengok bakal zauj kasi sokongan kat i hiks. ewahhhhh gurau gurau






afta join Masscolor. muke sunburnnnnnnnn. burn baby burnnnnn. if u gais close up or jumpe me in person, then u can clearly see how worst my suntanned. ermm, camera always hide my flaws :)



wayang pacakk tentang isu kemerdekaan. nie first time aku pegi tengok wayang pacak. best jugak, new experience. tapi tak habis lagi movie, aku dengan housemate dah chiauu nak balik hehehehe




komed lendu punya pejumpaan with seniors. kalau terrer spot me!!



event on Saturday. hmmm menarik sungguh  talk encik disulami kelazatan perfecto yang penuh creamyy ahhhhhh crunchy nyaaa yummehh *muke stim sambil kunyah*  makan nie lagi khusyuk dari denga talk sampai pop corn teselit dekat celahan gigi pon pon tak sedar




audition night. kami nak nyanyi, belakon tak de keyakinan. maka kami hanya mampu menonton sahaja. girls in black. aku da pakai full black pon tetap nampak gemuk. apakah?






setiap hari Selasa bebudak part 1 kene pegi koko dan aku dalam uniform Kesatria Negara. kiteorang kene kawad, buat some activities dan siap ada ujian okay! so far best je koko dye even ayah kami garang. pena one day kami belima lambat pegi koko pasal duk lena tidooo. kiteorang sampai padang kawad pukul 520 padehal start pukul 5. kiteorang makhluk paling lambat okayyy. phew nasib bapak tak perasan hiks. luckkkyyyy usss




alhamdulillah first time puasa without family by my side okay jee. tetap gemuk walaupun tanpa masakan mak.  ada one day puasa satu rumah gigih nak pegi bazar sesama siap dengan baju kurung. kiteorang nie memang baju kurung lovers, kat rumah pon bekain batik, jalan tunduk, sopan santun, tak mencarut. eh yeke niee haha penipuan melampau. okay bck to topic, nak pegi bazar, tapi bazar makanan dah habissssss. OKAY TAK PE OKAYYYYYY . 5 of 8






satu habit masa bulan puasa, suka gilaa lepak cafe pukul satu dua pagi melantak nasi goreng pekenaa bali aissss phewww. hehari lepas study mesti nak kene turun lepak makan minum. just ade some of de days kiteorang slow down sikit tak turun lepak sangat sebab kering ah pocket hehari makan cafe. haaa duduk bilik dediam makan biskut je! inilah geng loner yg gigih itu






kiteorang iftar kat carpark. bentang tikar kat carpark dan berbuka puasa disinari lampu jalann. ahhh best feeling evaaa. a moment tht should be rememba and not forgetten. 7 of 8. susahnyaaaa nak complete 8 of 8 arghhhhhhhh ai emosi!!!





one day dapat berbuka kat luar. first time keluar uitm afta 4 weeks betapa kat dalam Uitm di hatikuuuuu. thank u girls n boysss for de iftar session! and mission to have dis accomplished! classmate cakap 'nie macam ice cream pelangi, tak sedap' hahaha





terawikh di court futsal. awesomeeee solat dengan spotlight





alhamdulillah. semoga kau menerima ibadah kami ya Allah. amin!






second time keluar uitm.  7 of 8 pegi Dataran Pahlawan dan Jusco for shopping. sales like crazyyy and im about to be crazyyyy toooo






i ask my friend to forbid me from buying, but she encourage meeee to shop hahaha. huahhh how mehh






tangkapan





our last lepak lepak inc sahur at cafe before balik cuti rayaaa. 7 of 8. arghhhhhh why sooo susah to get a complete photo for 8 of us ..... sawan i camnieeee stressss. mujur korang 8 are my pills of happiness. mmuah ciked lot of lovesss






100715 - balik rayaaaaaa




yahhhh i'm on my holiday right now. 2 weeks holidays for hari rayaaa. but now tinggal 1 days left before i back to Lendu huarghhh time flies so fast whyyyyy. tengok board tu, naik cuti raya nie i'm going to be as busy as a bee. maybe lagi busy dari lebah!!! doakan aku gigih, tabah dan cemerlang eh. thank youuu


p/s: here are some of de event, like i said i've forgot some of it hehe. and  i didnt post everything here esp fancy photos bcoz of major reason for sure. so do hope u enjoy my little sharing about my uni life. sorry size gamba tak sekata. tak rajin nak tukaaa diameter. busy ade life lain kahkah! nanti upcoming post abt rayaa kay in shaa allah. selamat harai raya maaf zahir dan batin. lol not too late to wish kannn. hug n kisssssss

No comments:

Post a Comment