Saturday, 25 July 2015

salam lebaran '15

assalamualaikum
hey guys

 HAPPY EID FROM SAYEMAKCIK.BLOGSPOT.COM


first, i want to seek apologise from everyone. maybe thru my writing there's some people who get offended, from my speak, i'm loud and rude, from my action, i act so arrogant. itu belum including my face expression yang orang kate sombonggg. i'm growing up with dis kind of expression, bitchface. hahahaha! those yang baru nak kekenal memang normally akan claim aku sebagai belagak gilaa. lol even my housemate pon masa memula kenal menyampah dengan akuuuu, tapi sekarang paling sayang kannnnn. kannnn housemate kannn?????? muke je nampak sombong, tapi hati baikk, tapi pemalu, tapi sopan. ewahh. so please dun judge me by my bitchface kay? kita happy happy raya nie, salam kosong - kosong! i know today is 8 day of Syawal, but who care i baru nak post citer hari raya dah 8 hari belalu. elehhh raya kann sebulan, so i have 22 days lagi untuk citer pasal hari rayaaa. hmmppp flip shawl sambil makan kuih rayaa :p

so raya dis year sangat RARE! de most memorable i tell youuu. malam raya abah was admitted into hospital sebab sakit dada, besides he's sakit jantung dan dah ade record. then my raya mood terus turn into hambar mood. okay it's going to be de saddest rayaa celebration eva! we're going to celebrate rayaa dekat hospital! maka that night dengan rasa risau, aku gigih jugak gosok baju rayaaa for de whole family.  dah lah tak reti gosok seluar baju melayu, haaa nasib korang lah ali, akmal pakai seluar ada double lineeee. dan esok berketupat rendang lah kami di hospital. abah was admitted until day 3 of hari rayaaa. dis year rayaa, we didnt go to Keramat (abah side) or even rumah sedara sekalipon. hmm pasrah


day 1 rayaaaa

                    


 salam lebaran dari The Zaki's



dah lelepak hospital dengan baju merah macam aisah 5 posen, perut sumeorang sume da begendang kelaparannn. so we went to rumah terbuka bangjib dekat Putrajaya. out of de blue gilaa nak pegi open house macam tu hahaha! tapi layanssss. new things that should be taste aiteee











terik kat putrajaya memang terik. terus hitam mukaa aku ngeheh! tapi i dun mindddd sebab makanan kat rumah tebuka bangjib yummeh gilaaaaa. various gilaa makanan dye! pastu adelah artis yg entertain everyone. this kind of event memang should ada lah every year sebab meriahh gilaaa. indian, chinese, melayu and even foreigner memang ramai. everyone can taste de celebration, share de joyness, experience de new culture. i just loveee dis kind of celebration. sangat bagussss! bila perut da kenyang, begamba lahhhh kitaaa hiks






jumpa kembar yang dah tepisah selama 570 tahun






raya day 2, still in hospital





day 4 rayaa. sushi in de nighttt with cuzzy and sistaaa. thank you cuzzy for de treat!





day 6 rayaa. reunite with pretty jahhss, but incomplete us. wanie is not hereeee





day 7 of rayaa, visiting partner in crime




so here my 2015 rayaaa story. i dun feel de excitement at all. yahhh because my dad sickness and so forth. and too bad, i dun have de chance to meet all my friends because of priority. but still alhamdulillah for all de rezeki and duit rayaaaa. hehehe! tomorrow i'm going back to lenduuuu. back to reality! doakan aku senang menjawab mid test dan score eh? doakan presentation and public speaking go well eh? doakan assignment dapat best mark eh? semoga kau mudahkan segala urusan kami semua amin! thank youuu gaisss mmuah ciked! see youu soon gaisss :)

No comments:

Post a Comment