Thursday, 23 July 2015

first week in UITM

assalamualaikum
hey guys


2 JUNE 2015
 bismillah :)


bakal isteri you hiks




file x -ray tu penat je aku bawak, tak gunaa pon hmm emosiiii. dah lah medical check up buat sampai 4 kali baru lepas hahaha! gigih pagi pendaftaran tu aku pin tudung konon-konon new look lol dan semestinya nak tampil shantekkkk. tapi petang orientasi tu aku dah cabut pin haaa selempang kiri kanan pasal dah start rimas. sesungguhnya gua tak reti derr nak pin tudung bagai, buat rosak tudung jee. masa nie ketiak dah siap buat waterfall gaisss







so thank youuuuu kak zaza, akmal and abah who have sent me to Lendu dan tolong unpacking barang. teharuuuu nak nangessss homaigot pinjam bahuuuuu gaisssss . pukul 2 parents dan family yang datang buat rombongan sampai 10 van yang nak meminang aku tu sume dah boleh balik ye sebab hati i dah dimiliki. ehhhh merepek plak loner nie lol. okay so parents, atuk nenek, aunty uncle, angah, acik, acu, mak usu and whatsover dah bole balik sebab program Minggu Destini Siswa just beginnn! program nie lah yang melemahkan semangat aku sebab aku yakin dis program akan jadi sangat zZZZ where all students nie kene ikut aturcara yang da ditetapkan. pastu kene raging dengan senior. senior yang bebaik lagi kaya dengan senyuman semanis kurma betukar jadi mak pak tiri yang nak menyingaa. amboi tadi pagi depan parents kami duk lakonan je keee. LOL gurauuu! senior sume okay dan bebaikkkkk! common lah kalau ade yang garang skit aumm aumm rarwww, for our goodness jugak aite. besides, tak kene raging ponnnn! just mase rollcall macam abcdeffffffffff sikit.


so MDS belansung selama 4 hari. thanksss God, kalau lah ade hari kelima, mmg aku buat tarian zapin 7 hari 7 malam tanda protes kegembiraan. MDS nie even boring tapi sangat penting tau sebab masa nie lah semua senior, penceramah nak kasi talk pasal info info yang everyone should know. then kami ada kampus tour ... senior bawak jejalan ronda uitm kenalkan faculty, library dan bla bla bla mase matahari tengah terik tegak atas kepala. memang akulah gadis lilin yang paling cair. tudung terus ikat tengah haa sebab senang nak buat lap peluh. phew memang lecakssss naaamateyyy. once again, ketiak aku dah buat kolam, bulu ketiak pon basah gilaa!!


second day MDS. aircond Dewan Taming Sari memang padu weh! masuk je dewan pastu duduk kat kerusi yang empuk, aku terus teransang untuk tidoo. tido tak sesedar pulak tu! hahaha. nah, aku belanja. susah tau gaisss aku nak masukkan gamba unglam aku. lucky ah u gaissss

   



every solat maghrib dan isyak akan solat bejemaah. alhamdulillah solat kami 5 waktu terjaga! eherm sejuk mata i memandang barisan bakal zauj  solat bejemaah hiks
           
 


de day masa sume freshie kene pakai pakaian yang seragam. for siswi, tudung uitm color purple, baju kurung putih dengan kain hitam. for siswa, slack hitam, kemaja putih dan tie seragam uitm. phew nak bentuk tudung uitm took lot of effort!





campus tour





kenal kenal senior yang jaga kiteorang





housemate tecayunxXx






roll call yang penuh dengan bara nyalaan emosi




masa lastday MDS, aku pulak yang rasa sedih padehal sebelum nie aku yang tak hehabis doa semoga tuhan pendekkan 24 jam tu kepade 12 jam ke so MDS nie dapat berakhir dengan cepat. tulah aku, sepanjang MDS duk tido jee, dah akhir akhir baru nak rase seronok. tooo late aite hahaha. to be honest, we owe u dear seniors! tengok dorang prepare everything just to make sure everything move well memang deabak! penat kiteorang yg MDS 4 hari 3 malam memang tak setanding penat dorang yang all out jaga kami semua. entertaint kami, jaga solat kami, kejut kami pepagi buta. but still, dorang kene memarah dan carut. inc me, aku pon kekadang get annoyed dengan rules depa, tapi utk kebaikan kan. buta tak nampak,


                          THANK YOU SENIORS FOR ALL DE GOOD MEMORIES.MAY ALLAH                                                  GRANT YOU GUYS SUCCESS IN DUNIA AND AKHIRAT :)





p/s : sorry for de low quality photos. idky afta transfer gamba from handphone ke lappy terus gamba pecahh. sabotaj nieeeee

               



No comments:

Post a Comment