Saturday, 23 May 2015

progress short term target

assalamualaikum
hey guys

it's been a while i dun update my progress in achieving my short term target. well, currently i'm busy kejar my short term target lorh!! LOL. my lappy gone crazy actually, it not working very well which caused  a limitation for me to write and feed u guys with my fabulous entry. errr that kind of answer is accepted aite? kalau buang word 'fabulous' maybe can be accepted too?? yay or nay?


so hello everyone! how i wish my starting can attract your attention! please get attracted! you know, i've worked all day and all night just to produce a good punchline for de starting??!!!! u guys should know how to appreaciate!! LOL i'm just kidding! but for serious, my laptop totally gone crazy just like de owner. well, awesome memang camtu kan? ehh

so hello again! (dis time for serious) so far, sepanjang i dun update anything about my short term target, i've achieved few things. yeahhh! so lets see what it issss


                                                                     *drum rollss*



                                                    
                                                                8. save 1K in bank account
duit gaji 2 months keje, finally bejaya simpan some of my pay dalam bank tapi da gune untuk bayar dan beli itu ini untuk uni stuff pastu tetibe da habis. in just a blink. K

                                                                12. have a girls-day-out
venue: iOi city mall, Putrajaya
finally  officialy dapat keluar together dan rapatkan bonding sebagai 'geng myanmar' balik. both of them duduk asrama mase form 4-5. husna dekat MRSM, mimi dekat Sekolah Teknik. aku je yang masih menetap kat sekolah oren. sobs rase loser tetibe hahaha. so life memisahkan kiteorang, tak contact around a year gak! bile jumpe nie, memang keluar segala citer lame esp citer crush mase form 1. yg tu diberi penekanan ya, crush mase form 1. tak sangke dulu muke childish gilaa, tudung kedepan, rambut tekeluar kat tepi tudung tapi sibuk minat senior form 5! form 5 okayyy terus form 5. amboi nak yang da matang meletop kacak begaya jee, yang stock hingusan form 3 kami tak pandang. HAHAHAHAHA what a life mehhh! sekarang sume da ade haluan sendiri huahhh omg guys kite da besar guyss! soon, husna akan join KTT dekat Sepang and in shaa allah akan further study dekat India course dentist. mimi, Matrik Melaka. and meee, UiTM dekat Melaka jugak, course mass com. so caiyok girls!

p/s: with 2 feminine and fabulous girls, aku je de one and only yang tak feminine apetah lagi fabulous lol tetibe sayu! soon next outing, aku nak pakai skirt jugakk!!! hahaha keazaman kuat!
           
              


10. watching movies 



pitch perfact 2 is totally awesomeeeeee!!!!!!!!!!!!!! best movie utk 2015 so far! Fat Amy totally rock de movie! enjoy gilaa kat dalam cinema tu, lupe jap sume problem pasal duk happy sangat gelak sampai keluar air mataaa. tak cover langsung gelak  even seat sebelah aku tu seorang remaja lelaki yang boleh tahan gak rupanya lol. yaaa mata sempat mengerling yaa bila nampak susuk tubuh lelaki yang duduk kat seat sebelah, haruslah tengok hensem ke tidak. kalau hensem bole kasi nombor. kalau perempuan, nak jeling tengok pon ermmmm tak perlu kot tengok sape seat sebelah hahaha gurauuu! ahhhh yang penting i laugh out loud that dayyyy and my 10 hengget totally worth it. i dun want to make a review about it bcoz u guys should watch it! rate for de movie, 5/5. de way bumper purpose fat amy sampai sekarang teringat ahhhh too sweet! eh da terciter skit :P



 3. buy few clothes
 4. buy a few pair of jeans




tangkapan yang berjaya dibuat. anyway baju yang aku beli mase keluar hanyelah kemeja merah dari PDI tu. de rest baju and jeans beli hari lain. so yeahhh got new baju! been a long time i dun spend my money for bajuuuuu. sobs sedih lagi!

kiteorang masuk Borders (kedai buku) dalam bebanyak kedai, aku paling nyampah masuk kedai buku sebab mesti aku akan keluar dengan hati yang bengkak. hati memberontak nak itu dan ini tapi aku kene letak limit sebab bebuku last year yg dibeli pon tak habis bace lagi. so kene fullstop jap episode beli buku sobs. if u're a book lovers, then u'll understand how i feel. koyakkkkk

these books sooo kecik, dalam gamba nie je nampak besar sbb aku zoom in. size buku nie around tapak tangan aku je. too cute too handle ah buku nie. rase nak beli sumeee sbb kandungan dye best! rm 29.90 each. amboi tak padan dengan kecik!!!
     
                     



with a hope, ade orang simpati bole belikan buku nie. jiwa i murni, sungguh i nak jadikan buku nie sebagai motivation untuk kurus! sungguh :P                
 


                       


apee tak de orang nak belikan? K WHATEVA~


                       


                                                                    LIA's TARGET :D
                                                    1. buy sneakers-dark blue converse
                                                    2. buy a pair of wedges
                                                    3. buy few clothes
                                                    4. buy a few pair of jeans
                                                    5. buy a new CELL PHONE ASAP
                                                    6. get a work
                                                    7. get a licence
                                                    8. save 1K in bank account
                                                    9. finish reading all books tht i bought in Big Bad Wolf and onlineshop
                                                    10. watching movie


                                                    11. buy a book- catatan Matluthfi

9 down, 3 left!

No comments:

Post a Comment