Saturday, 23 May 2015

kak ain (kenduri + nikah)

assalamualaikum
hey guys

270215

my oldest sister da get married! so she's officially a Puan right now. LOL. kakak aku a.k.a kak ain akad nikah hari Jumaat lepas Asar. before de nikah, pepagi kat rumah kiteorang ade buat small ceremony utk kenduri kesyukuran. so ade lah geng memacik mak aku yang bemarhaban dan kiteorang 6 beradik khatam al-Quran.  alhamdulillah. malam sebelum small ceremony nie aku gigih practise bace surah yg tajwidnya agak mencabar sebab takut sangkut hahaha



 preparation





small ceremony





Embedded image permalink

kak ain punye outfit for de day baju kurung ala ala putih bersulamkan gold hak milik mak aku mase memuda dulu. zaman mak aku masih hot chicks lagi. eh, sekarang pon mak tetap hot. sorry mak hehe! aku tak ingat jenis kain tu name ape becoz it sound weird in my ears tapi baju tu sangat cantik! tudung yang kakak aku pakai tudung pinjam dari mak cik aku. actually nie tudung main mix and match je. asal cantik, kite layannnn. gituuu. tak yah nak cerewet sangat, aku wrestling kau nanti kak! psstt.. baju dengan tudung yang dye pakai tu adelah hasil gosokan aku. gigih aku gosok baju dengan tudung dye yang complicated tu!


baju aku pulak, jeng jeng jeng ...... fabulous tak writer sayemakcik.blogspot nie? ahaks!
so on that  morning, aku, kak farah dan kak zaza pakai baju yang same nie. heee :)


               


                                                                 
nikah
kakak aku telah dinikah kan lepas solat Asar oleh imam masjid putrajaya  dengan saksinya sekali. wali kakak aku ialah bapak kami, En. Zaki.  before nikah tu, kakak aku da besenang lenang da kat Hotel Everly since tengah hari. afta habis je small ceremony kat rumah aku, dye terus straight ke hotel utk memanjakan diri. aku kat rumah da macam Cinderella yang bermuka desa sobs. nasib baik nanti dapat kawen dengan putera raja. eh! how i wish it would turn into reality!


i was expecting kak ain akan nangis mase nikah nanti, aku yakin sampai over confident kot! namun, kak ain dan abg ikmal tak nangis langsung! K. i just can see kak ain nampak shaking sikit. yelah, nak jadi bini orang lol. before nikah, imam tu sempat lah kasi tazkirah pendek siap begurau gurau aumm chak aumm chak lagi. tak sangka lucu gak ustaz nie. eh yg aumm chak tu tipu je! so afta short talk, finally....de time comeeeeee

dengan sekali lafaz, kak ain sah jadi wife to a perfect and loving man, abg ikmal! yeahhhh alhamdulillah!


                                                       

   tengah bedebar lettew :p







     
     

                                                                 

  
dulang boys n girls
 
  



         



masjid view n people who come
 

                                       


family photo


err seriously that's how i look? hmmm. actually mase nie aku tengah sentap habis dengan mak akuuu hahaha. afta aku balik dari plkn which is 2 weeks before my sista kawen, my mom sibuk suruh carik baju warne purple sebab nnti mase kak ain nikah nak seragam purple for my family. i dun have purpleeee. 2 weeks stress nak pakai bajuuu apeeee. pegi kedai carik kaler purple, tak de yang menarik hati. i refuse to wear purple tapi kuasa veto mak aku menyuruh aku pakai purple gak. so last minute penemuan, there u areee, baju raya last year kakak aku. but then what happen tauuuu, my 2 sista jadi dulang girls ats sebab tertentu. i is koyakkk. am i de only one yang tak jadi? OKAY! pastu mase sesiap nak pegi nikah suddenly my mom change her mind to wear baju lain not purple. and accidentally kaler baju match dengan my sista. during de photo session, i banyak carut sebab koyakkkkkkk. baik pakai track suit jeee~  lol emosi! but let by gone be by gone ah kan~

so welcome Abg Ikmal to Zaki's family! im happy to welcome u with warm heart :) and dear people, tunggu eh for de next entry tau untuk majlis besanding!


p/s: sorry for de messy arrangement and de poor quality photo hehe!

No comments:

Post a Comment