Tuesday, 12 May 2015

iv for masscom

assalamualaikum
hey guys


180415
so on de last 18 April 2015, alhamdulillah aku dapat tawaran interview untuk course Masscom. actually mase first check, aku tak dapat pape tawaran interview pastu matriks pon tak dapat. sobs my heart broken into pieces kot, rase loser gilaa. memalam ws kawan aku sambil nenangis sampai bengkak mate. hahaha! pastu like a week afta that, mak aku dapat mesej kat fon dye, aku bace mesej tu untuk tawaran temuduga UPU. i was like nie mesti tipu nie, hmmm tak nak pecaya, cukup lah aku down gilaa hari tu. tapi aku rase curious gilaaa, so aku pon tekan link tu masuk IC thennnn guess whattt


                                                                             TAHNIAH

aku dapat tawaran untuk temuduga! to be honest, i dunno how to react afta aku bace offer tu. automatically aku menggigil gilaa sebab panic. then check de date sume, ohhh emmm jeyyy, interview tu esok! and how can aku baru dapat tahu hari nie??? phew panic berganda. that moment, mak aku pon tengah sakit rushing nak pegi hosp, so dye sempat cakap   'mintak tolong kak farah settlekan, go for it!' aku menggigil gilaa tak tentu arah, sebab tak sangka! yaa allah manisnya nikmat nie! aku terus bukak laptop buat double check untuk comfirmkan betul ke aku dapat. huh still speechless! interview esok, tapi aku dapat tahu tengah hari a day before it. mak, i dun prepare anything!! panic againnn


alhamdulillah allah send me great people who is willing to help me and support me to de fullest. i call these people my LIFESAVER

these awesome people help me all out kot. from de tips, support until to de simple thingy things! memang it sound bongok bende basic remeh pon nak kene remind, kasi tahuu. tapi bende tu sangat bemakna dan membantu aku engkorang tahu tak?? all de help memang superb, i cant deny tht memang aku tak bole reply every kindnest yang korang curahkan. hmm i feel bad! may allah grant u guys  His bless amin. maybe by not telling who's my lifesaver is better kot pasal nanti ade orang missintepret and get offense~ so u know who u're right dear awesome people?!!!! everyone is actually my lifesaver, just dis few awesome people should be highlight pasal depa memang play important role! without them and u guys, i cant make it, seriously! so big thanks to those yang wishing me luck, mendoakan kejayaan aku and so forth. all de wish, help and pray are precious! actually i'm surrounded with generous and kind heart people. maybe aku je yang tak pena sedar kot. nikmat mane lagi yang aku nak dustakan. it's like a big a gift from Allah to me, alhamdulillah.



I LOVE YOU TO DE MOON AND BACK DEAR AWESOME PEOPLE! MUAHHH CIKEDD


Second chance will not be waste. i promise!

pendaftaran



presenting you kawan PLKN aku, pretty Sara! Sara pon dapat course nie yeah!


insufficient sleep. aku tido 2 jam je pasal busy buat preparation~
balik dari interview tu baru aku dapat jumpe mak aku. mak aku kene admit waktu aku dapat tahu aku dapat offer untuk interview tu, so memang aku tak jumpe dye langsung. doakan mak aku speedy recovery kay?actually gamba yang aku post IG bukan nak show off and over confident like i'll get de place for dis interview. nope! best of all, aku keluar dengan satisfied smile adelah kerana aku rase puas and besyukur sebab aku berjaya fight my fear, perform with my best kind of manner. i do dis for my mak. aku nak tengok dye senyum dengan  little achievement nie. tak de niat nak show off, so pls jangan misnteepret  and no offense kay?dapat tak dapat, itu sume rezeki yang da ditetapkan bahagiannya. aku share sebab aku nak jadikan dye one of my best moment dalam hidup aku, something yang aku bole ingat. but too sad, some people fikir sebaliknya. so i have decided to delete it to satisfied everyone. so puas hati tak?



Hosp jumpe mak :)


mak spot me hehe! nie da ngantuk habis zZZZ

060515

detik penentuan ... to be honest, memang i'm preparing for de worst. aku takut sangat aku down gilaaa. only god know  how hard i try to stay positive. education aku tak pena impress family aku esp mak dengan abah. aku tak pena dapat straight A's dalam memane exam macam kakak aku yg superb. i'm such a loser when it comes to education issue lol~ so dis is de time... i've tried my best, i've give my best of peformance and may luck be with me. i believe in good things. bismilllah

                 

alhamdulillah! dis is for you mak, abah! for everyone who always stay by side thru my ups and downs. to those who stand with me during my hardship untuk handle interview nie. syukur! it's like a dream come true!!! at least i have something good  to show to my parents. here my little gift for u dear parents :) to be honest, aku takkan dapat bende nie without everyone help and dua for sure! i'm just a naive girl, u guys yang guide and push aku, aku hanye peform ilmu yang diajar. alhamdulillah! paling best to see my mom excitement and dapat ws dari abah which really touch my heart


de journey just began. everything is still blur. i bet there're many challenges in reaching my final destiny. i dun ask more, just please, pray for me eh? pray that so i'll be strong enough to face all de hardship in seeking Allah knowledge, i'll not give up, i'll care of myself and most of all, niat aku belajar tu betul! terima kasih semua :)

No comments:

Post a Comment