Friday, 10 April 2015

emosi nak balik

assalamualaikum
hey guys


WORKING EXPERIENCE PART 5

9.50 p.m.
waktu nie aku da gersang tak tentu arah nak tarik pintu belakang pharmacy. 10 minutes left to go home! namun kegembiraan aku terkubur bila tetiba datang customer secare different group. kelebaran diameter senyuman  aku skala 10 menurun ke skala -10. okay, dis is not a good sign for me and other workers too! nie datang reramai nak buat tarian zapin berjemaah ke? jahat mulut jahat lol. dalam hati aku kate tak pe dearself, baru 9. 50! rezeki nie, jangan keji tapi puji! aceceh macam tagline imam muda lol!

10.05 p.m
tinggal satu mini family yang tengah ambik dan letak balik barang sambil discuss pasal bebarang. hello, tengah buat pebincangan kumpulan ke? should be at dis hour kiteorang da siap tutup pharmacy nak chiauu balik tau.  tak bole jadi nie, membeli belah tanpa memikirkan orang lain. dah lah salah sorang daripade mini familt tu geng surau mak aku lol. only miss de house when u hate de road. kan aku da siap nyanyi. da ah aku nyanyi pon macam membaca. apekah malangnya nasib malam ini? sobs.

10.10 p.m
okay that mini family beli mesin untuk diabetes. haa nasib beli, kalau tak.......dah beli mesti kene ade tutorial cara penggunaan. aduh sabar rumah, i'm coming homeeeee. kaki aku da besilang dengan pose maut aumm aumm, tudung da condong 45 darjah ke kiri, muke da bekilat gilaa. 50 meter jauh da bole nampak kekilatan muka aku lol. ketiak jangan cakap ah, da melecet siap kulit terkupas kot. haha yang last tu hiperbola dusta semata! ketiak aku lasak, takkan melecet! aku da menahan kesabaran tunggu family tu, banyak cerewet pulak. sabar liaaa. nak emo dengan mak cik tu takut kene sambar petir plak aku nanti. actually aku tak kesah sangat balik lambat, just pity to my lil bro yang tunggu dari 10 p.m!! sure dye da menyirap dalam kereta! aku tak besalahhhhh, jangan hukum akuuuuu. apekah?

10. 15 p.m
dengan posisi statik aku dan tudung da makin condong  60 darjah mengufuk ke arah bulan, aku da hilang sabar. sure adik aku emo. bukan adik aku je emo, aku pon naik emo macam nie! dalam hati da mula babi babi babi babi babiiii. babi yang tak besalah jadi bahan amukan aku. sorry i curse

so end up kiteorang closing hari nie pkol 10 20 p.m. aku masuk kereta adik aku emo pasal aku lambat gilaa.  da memang aku selalu kene marah dengan adik aku pasal lambat.  apelah nasib aku sebagai seorang kakak yang innocent sobs. tak pe lah mak cik, u bring rezeki to us. alhamdulillah thank you! nanti jumpe eh kat surau mase tadarus Al-Quran. ihik!


                                                                    ketika sedang beremosi
           
                 

No comments:

Post a Comment