Thursday, 19 March 2015

omputeh rap

assalamualaikum
hey guys


WORKING EXPERIENCE PART 4 

like i told u guys on my older post, working in pharmacy required me to speak in english. dan tahap english aku pon boleh lah~  tengah hari tadi, datang seorang mat saleh or well known as omputeh. omputeh nie rate umur dye aku rase not so old and not too young lah. kire macam 40 plus maybe. masuk je dye, aku approach dengan senyuman manis yang mampu mencairkan hati jejaka malaya. Justin Bieber pun bole cair tau tengok aku senyum! mahal! LOL!

aku 'yaaa? what can i do for u?'

mat saleh 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz'

fiuh laju gilaa mat saleh nie cakap, kalah m16!  no single words yang dye cakap aku faham. LOL! habis penyakit blur aku da nak keluar dah. aku pun try control situation kasi nampak profesional skit. cewah poyo

aku 'sorry?'

pastu mat saleh tu pon 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyzzzzz' sambil buat gaya tunjuk telinga dye

dalam hati aku be like 'pak cik nie cakap lelaju nak jadi rapper ke? da bole beat eminem nie!' lalu aku dengan penuh keyakinan di dada  pun cakap lah

aku 'sorry, we dun have it. sorry!' sambil tetunduk cakap sorry tunjuk muke kekesalan pasal bende yang omputeh tu carik tak de.  in fact, aku tak paham pun ape yang dye nak lol. pardon me! but i bet we dun have the thing that he want because that stuff sound so weird

 pastu omputeh tu pun tunjuk muke sedih pasal bende yang dye nak tak dapat. yang aku respect and suke pasal omputeh nie, dye sangat respect oranng lain. he keep saying 'thank u'  sampai dye da keluar dari pharmacy pun dye tetap kate thank you dan aku keep saying 'sorry' sambil tunduk to show some respect too.

 last tu, omputeh tu kate aku nie cute. tak sia-sia aku iron tudung before pegi keje. commonly malas nak iron tudung. eh kantoi! pastu kiteorang sempat lah exchange num, siap buat lambaian kasih kejap sume. omputeh tu kate dye ade anak lelaki yang kacak lagi baik budi pekertinye. tu yang aku duk siap kasi num pastu cakap kat omputeh tu  'dun forget to give my num to your son okay? send my regards to him :)'

paragraph last nie dusta semata-mata! mohon jangan pecaye! hahahaha. nak sebut pekataan SKIN pon bole jadi pekataan SKRIN, ade hati nak exchange num siap kim salam kat anak orang. imginasi kuat betul! lol. tapi doakan lah english aku main fluent dan aku diberi kekuatan untuk bekerja. yalah, benefit aku gak kan,  gain more great edcucation experience :)

No comments:

Post a Comment