Friday, 27 November 2015

end of semester break

assalamualaikum
hey guys

Tomorrow I'm  going to hold my responsibility back as a second semester student of communication and media studies. dear beloved, may u ease this journey and turn it into a great one. do pray for me kay? all de best too dear friends! let's come home with a satisfaction of success okay! rememba, all de hardship will be paid off! Everyone is worth to taste the success! let's hunt it! alright, let's  refresh back our niat and make it to de fullest. bismillah

Monday, 23 November 2015

my first treat (behind de treat)

assalamualaikum
hey guys


kak farah once said,  'kalau dekan aku kasi kau bag jansport'


131115 - CGPA: 3.72

211115,
to be honest, i dunno how to react to this treat. masa kak farah bagi paper bag nie, only God know how this bag meant to me. alhamdulillah! speechless! hanya mampu sengih cakap terima kasih je hahah! aku rasa hadiah nie macam too much untuk aku, rasa macam i don't deserve this bag!

selama aku exam, ini first time aku rasa kepuasan belajar. wait, puas bukan sebab belajar untuk dapat reward hadiah eh! ini first time aku dapat achieve goal aku, to be one of de Dean List student. alhamdulillah Allah bagi peluang rasa manisnya kejayaan! finally, i have something precious untuk diri aku sendiri. like i said sebelum nie, kejayaan apetah lagi hadiah nie tak bermakna tanpa korang! really u know who u are dear awesome people! korang yang selalu ada dengan aku waktu jatuh bangun rengek tangis aku, semoga Allah membalas jasa kalian dengan rezeki yang luas dari segenap aspek. amin!

dear kak farah,
kau idola aku kot sebenarnya hahah! okay geli! kau ada dengan aku since zaman aku pergi interview untuk course nie lagi. for this bag, aku tak pernah expect kau akan spend your money untuk benda yang pricey macam nie just untuk treat aku. serious aku nak nangis gilaa sebab terharu! nie first time kot aku dapat something yang valuable gilaa. selama nie kalau nak papa, kene work for it sendiri as that's how our parents taught us right? hmm menyesal tak belajar bebetul since sekolah, kalau tak mesti kau da hadiahkan aku rantai emas 500 juta gram. okay aku merepek sebab  i lose my guts to speak! semoga setiap kali aku guna bag nie, it will always remind me of u, our family and everyone! dis bag will be de best motivation for me to be a better student, daughter, sister and human! bila aku malas and rasa nak give up, semoga bag nie gigit aku suruh cari petunjuk dan kekuatan. kak, semoga kau makin murah rezeki! i'm just too happy and really appreciate it! i do love every inch of it! may you will be rewarded with pahala everytime i use dis bag to seek Allah knowledge!

apabila mak dipaksa jadi photographer, mak muka yakin gila ambik gambar aku tapi hasil tangkapan, 5 gamba sumenya blur. mak dengki keeeee hahahaha! eventually, she suceed to snap de best part of me hiks








 

Wednesday, 18 November 2015

being you

assalamualaikum
hey guys


do not alter yourself for you to fit into someone's life. you're not a piece of cloth

you are a person

you don't lose yourself for someone else. 


by: IG, arlinabanana (: thank u for dis :)

Friday, 13 November 2015

result first semester

assalamualaikum
hey guys

u know, adrenalin dalam badan kau semua tak reti duduk diam sebab 13 november which is hari nie result keluar. kau rasa? alhamdulillah all de hardship is paid off!

alhamdulillah, terima kasih Allah kerana meminjamkan kejayaan ini! semoga ini akan menjadi pendorong untuk diri semakin maju mengorak langkah mengejar kejayaan! terima kasih semua yang mendoakan, yang mengajar, yang memaki suruh aku study, yang kejut aku tidur, yang ajar cara buat powerpoint gempak, yang dengar aku practise sampai 100 juta kali, yang sabar dengar masalah aku, yang marah suruh aku stop nangis, yang kasi support to de fullest, yang cakap aku boleh, yang kasi kongsi table study, yang memerli, yang bagi aku stress, yang sudi share ilmu sesama, yang sanggup buat explanation panjang lebar bagi aku paham. thank u everyone, kawan-kawan, family, lecturer dan sumeorang! ini semua untuk kalian! aku memegang amanah dan tanggungjawab, aku hanya pembawa. kejayaan ini untuk kalian!

congrats to all of u too! together we strive for de best okay for de upcoming semester! dis is just de beginning, more shit to come and more curse will come out from my mouth hahaha kidding! true, life's a climb. but de view is great. dear miley, iolls pinjam kata-kata ini hookay :P


CGPA : 3.72 

Tuesday, 3 November 2015

gua gerak solo dulu~

assalamualaikum
hey guys

many people including my family members always ask dis killer questions to me 

'tak de matair ke?' (matair means boyfriend)

'kau single?'

'kau tu choosy sangat, tu pasal single!'

'eh loner!' 

soooo yahh i'm going to answer u guys punye 'wondering'  :P

dear people,
first, thank u for being soconcern! but still why  u want to busy with my buisness. go make your own life lah. lol jk! ermm reason why i chose to remain single ... gaisss, i'm just 18 and i'm totally  wondering why i need to rush in finding a boyfriend? too young seh to stress out about this thing. for me, when the time comes, i'm going to be with the right one. alright, i'm sorry if my writing might hurt some feelings but i've de right to shout out my voice aite? so chill okay, its going to be a light writing only, i hope sooo! 

so people, it's totally a lie if i said i dun feel de emptiness inside my heart, i dun get jealosus and i dun feel like a loner when everytime i'm surrounded with my friends who are majority have a partner. to scroll the timeline on twitter and read the tweet about  relationship goalssssss, to see couples post their sweet moments
on instagram and  yesss those who get married at de early age. hmmp gilaa tak meroyan aku! but commonly it just a temporary feeling because i'm happy with my status as a 'single' whyyyy? yesss whyyy? 

because i believe that 'it's not de right time to have a 'partner' yet, so totally there's a major reason behind it. based on my past experience and surrounding, it really open my eyes that i'm not going to waste my time for the wrong people. in fact, i dun really mind if people esp man who want to say i'm such a poyo, lame, sombong and bla bla bla ... at least people who are close with me know de true color of me. anyway hello man, why bother? if i dun treat u like what u expect it to be, it's absolutely show that  i'm not a kind of girl that u can play around and take an advantage. there's a different okay between making friends and flirting. anyway, why i want to waste my sweetness, my craziness, my smartness to a man who neva know how to appreciate and only hoping for a perfection from a girl? are u perfect enough mann? sorry to say dis, i only saw couple nowdays looking for  a mate only to manja manja, mate to share sex storiessss (dont deny it!) can pengang pengang and basically u need a mate because u teringin as your surrounded sumenya ada partner. right?  wattehek meh, trust me, ur mate is only using u for fun, dah bosan blahh than cari a new partner untuk lepaskan bosann ... cinta bukan based on nafsuu gaiss

being honest, it's so hard for me to accept someone in my life even a friend. took lot of time okay to adapt with it. so when it comes to boyfriend issue, i really take it seriously. i will not accept somone unless i'm really so in love with dat man because i should make sure my mental and physical is well prepared.will i be ready to accept his weakness, to accept his flaws, to accept his temper and de list is keep on going. love cant be play, u cant love someone by his/her appearance because it didnt last long. what, u want to expect ur mate will have a good looking for 24/7? nooo they will not. same goes to me, will my man will willingly accept me for who i am? i'm just a unpredictable sobber with lot of weakness. 

u know, sometimes i found dat it's kinda funny to see couple out there who can easily change their mate. saying those sweet things to their lovers without knowing what is de true meaning behind their words. masa couple kemain siap janji stay loyal and hanya kematian saja yang memisahkan kita but a week later, both with a new partner. u know, de cycle beputar kat situ je where kau sesenang serahkan every single things kat partner korang dengan janji merepek tu pastu clash pastu kau janji balik de same things dengan partner baru kau. using de same modal. lol ntah ntah copy all de sweet words from google je! i totally cant find apa yang special and bahagianyaa dis kind of 'relationship' bcause i only found de word of 'deseprate' so please lah people especially freshie adik adik yang konon-konon rasa diri tu da besar sangat, think and look back to yourself. u have a dignity, dun waste it! jangan sesenang jatuh hati, melting dengan lelaki yang kononnya nak sehidup semati setia dengan korang. itu semua umpama menanam tebu di tepi bibir!

a good man will neva touch a girl same goes to a good girl. memang fitrah manusia ada perasaan untuk 'baby crush' towards someone. it just how u control it. jangan sampai makan diri sendiri, always and always sedar our limitation okay? doesnt mean u reject someone, kau kononnya sombong acacah cantik. no, it just a stupid mentally by some people. so before couple tu, think back the consequence rather than de excitement. dun easily kasi everything kat gf/bf kau sebab at de end apa yang kau simpan untuk diri kau? even kau
 meroyan suke kat lelaki sekacak Tom Cruise pon, if your heart say 'NO' then u  should not risking yourself sebab kau tak ready lagi. fikir setinggi 7 petala langit pon tak pe tau sbb u are going to give something precious (sayang, cinta and blah blah) to someone who should deserve it. so it's okay kalau kau tak dapat bersama Tom Cruise sekalipon, reserve all your sweetness for ur husband. cinta hakiki gitchuuu.

so people, to be honest, i'm looking for a serious relationship not a puppy, monkey erghh whatever love. i'm still remain single till today sebab i dun find sesapa lagi or tak de sapa nak kat aku sobss! just wait lah eh for de upcoming years, in shaa allah i will belong to someone. omg aku tulis sebegini serious!!!!! okay i'll neva know what will happen on de upcoming days and of course upcoming years, so do pray for me okay? and of course doa for everyone semoga kita semua terjaga and whatever things that we do, we got Allah bless. doa yang bebaik hookay! cari allah dulu, baru cari jodoh :) last, power spec aku naik, rabun teroxxx. bye

nie serious last, i found a good quote on google, so yes thank u mr google! it said,

'LOVE WHEN U ARE READY, NOT WHEN U ARE LONELY'

Monday, 2 November 2015

SPM'15

assalamualaikum
hey guys

011115 - as Ali (my lil bro) busy buat preparation untuk SPM which will be start on 2 nov, he asked me some tips untuk score paper B.Melayu. so si helpful kakak pon ....

me : aku dapat A+ for bahasa melayu

ali asked back how i do it? macam mana aku study?

me : tak yah belajar

- silent -

sorry for being bongkak kakak huahaha. tu jelah masa nak show off dengan adik aku betapa neuron otak aku befungsi dengan baik waktu paper bahasa melayu spm. semoga dye rasa tecabar dan dapat beat me down!  so today 2 november paper b.melayu, mesti hadik hadik spm sume tengah gigih buat essay kannnnn! 

so to all SPM candidates, i'm wishing u guys de best of luck! jangan pressure, it just a piece of cake. gitchuuu kononnya! for paper teras, (B.melayu, English, Mathematics, P.Islam and Sejarah) korang kene make sure korang buat elok elok! just dont u guys ever do silly mistakes. rugi naaamateyyy korang tahu tak kalau korang tak score straight 5A's !!!! haaa kan hakak da ter pressure kan korang! maaf hakak emosi based on past experience :p for elektif paper, sure it will be de bloody one. but korang chill chill je jangan panic. study macam biasa, buat latihan bebanyak, jangan stop ganggu hidup cikgu korang by asking them killer question yang korang tak paham and paling penting solat jangan tinggal. banyakkan doa, yakin dengan allah dan diri. rajin-rajin lah buat solat dhuha dan solat hajat! then even korang rasa otak tu dah tak fuction sangat, bebuat yakin je masuk hall. jaga makan, jaga akhlak, jaga kesihatan. everyday mintak maaf dengan sumeorang esp from our parents. ingat, their bless is very important! tak score tak pe, as long korang tak meniru. just do de best based on ur capabilities okay? tu pon dah cukup baik! try to not leave the page blank!!!!! omg hakak kasi advive buat hadik hadik, lol rasa tua gilaa diri ini!

akhirulkalam, 'sayemakcik.blogspot.com'  sentiasa doakan kecemerlangan adik-adik yang sedang menduduki SPM. do it to de fullest! nie moment terakhir korang nak perform kat sekolah, so buat de best. tinggalkan de best memory for your sekolah okay? to Ali and de gengs, korang wajib score! wanna see A+ on ur slip eh Ali! to semekarians, goodluck adik adik! i challenge u guys to beat 97's resultss okay! i belive  that uolls can do it well! i'm begging please beat us down !!!! dun stop shining and make ur parents proud. dis is just de beginning for everything :) goodluck!

ali's cake but haruslah kakak dye yang habiskan de last pices :p

   




Wednesday, 28 October 2015

MYTEKSI

assalamualaikum
hey guys

wazzup people? currently i'm busy lazying at home doing nothing while listening to my mom punye nagging. lol no no no, tak productive gilaa cuti kau zamaliah. okay sekarang nie aku dekat Korea tengah vacation bersama oppa oppa eherm kejap nak hashtag #zamaliahonvacation. panjang bebenor hashtag hahah. okay tipu je, sebenarnya aku kerja tapi jenis perkerjaan tepaksa dirahsiakan jeng jeng jeng (bunyi petir)

guys, pardon me for de annoying and lenghty introduction eh! okay focus jari focus! so actually kitewww nak citer pasal MYTEKSI, de apps that i'm using untuk naik taxi. bende nie dah lama ade if i'm not mistaken like 2-3 years ago, less or more lorh. okay with MYTEKSI, korang boleh dapatkan taxi as soon as possible, harga yang fix dan boleh booking jugak. to be honest, aku tak pecaya sangat dengan some driver because based on my last experience, some taxi driver main letak je harga yang melambung tinggi even bole dapat harga yang lagi murah. dulu from ioi mall putrajaya nak balik semenyih (my house area) de taxi driver mintak rm 50 then afta aku acah acah, aku dapat rm 30 balik semenyih. see, dapat cut sampai rm 20. so please lah jangan main letak je harga even nak untung. iolss paham but still jangan lah too much. so u guys should not be worry now sebab kan dah ade MYTEKSI :)

i bet majority of us dah tahu pasal bende nie but still aku nak share jugak :p so ayuh install henpon canggih korangsss tu dengan apps MYTEKSI nie



lepas dah install, korang kene buat few things. nanti explore sendiri okay senang je :p after that barulah korang bole guna bende nie. tengok kat bawah, tempat pick up korang letak lah tempat yang korang nak taxi drive tu fetch uolls and drop off kat mana. pastu nampak tak ade 3 kind of cars, korang pilih lah nak kereta yang mana satu. aku selalu ambik budget taxi which is taxi yang biasa tu je sebab kalau ambik yang premium, menangis iolls nak bayar hahahah. so ikut korang okay?



see de harga below there? haa itulah harga from Metro Kajang to Mida Valley Megamall sebagai contoh ye sebagai contoh! kalau korang nak, just click book budget taxi and sepantas kilat taxi driver akan call korang and tanye 'adik manis mau naik taxi ke?' hahah yang adik manis tu aku gurau saja tambah. so de driver will call uolls untuk comfirmation. kat gamba atas tadi nampak tak banyak taxi yang tetumpu kat sorang budak tu? haa itu symbolise banyak taxi kat area tempat kau nak naik dan nearest taxi yang akan fetch kau. before korang book budget taxi tu, dye akan tunjuk muka, nama, no plat kereta and no phone de taxi driver, detail kannn!!!!! haa banyak tanda seru sebagai tande penekanan gitchuuu. nanti masa korang dah sampai ke destination seperti Mid Valley wich will cost u guys rm 35 (contoh) korang kene bayara rm 2 for government regulated booking fee applies.so total adelah rm 37. dan korang bole bagi rate utk taxi tu. nak kasi bapa bintang pon boleeee. best kan? kalau kasi sikit bintang, at least boleh lah taxi tu improve dye punya kekurangan. tak gitchuu?

so tunggu apa lagi, cepat install apps MYTEKSI. tak complete lah apps dalam phone korang kalau korang tak de MYTEKSI :P happy trying uolls, semoga dengan little sharing nie dapat tolong korang! 



Saturday, 24 October 2015

end of semester satu

assalamualaikum
hey guys

so on de 17 october of Saturday, i'm no longer a part 1 student. gitchuuu! alhamdulillah i made it to de last :) so being a university student, i neva expect it to be easy like what the tv basically feed us. and u know, to complete dis first semester, i got de best package of hardship, however at de end of de semester,  i gain a valuable lesson in life. besides, i should be thank to Allah for testing me because He had train and shape me a lil bit more on how to be a survivor. (feeling like a ninja lol motivee?) so people better u watch out ah, dun play play with me, i kick your ass nanti!

overall for first semester, i do enjoy my studies (not really actually) and to be able experiencing lot of things are totally great where not everyone gain the same experience like what i got. yahhh at least i have something special to keep hahaha! to know seniors in person really motivate me to not stop aiming and achieve my goals in studies. goodluck seniors! to meet new friends that i neva met dis before really open my eyes that not all friendship will last long. sometimes de person that u're close enough will be de person that u want to avoid de most. staying far away from family, then u can see there's some people who will take dis golden oppurtinities to be as wild as they can be.  'culture shock' maybe. when it comes to money, students including me always overspent it lol. maybe i should attend de seminar pengurusan duit so i can spend it wisely. i always overspent my money (rm 1.80) to buy ice cream milo everyday. sometimes twice a day hahah i just cant stop buying it!!! working with people especially grouping task can drive u madly if you got helpless group mate but it will be great if u got a good one. so on de upcoming semester, i bet everyone has marked who should be avoid and who should not be. classmate, so far i'm still in adapting process and i'm doing good so far well i guess. talking about classmates, phew really competitive. do hope all of us will pass with flying colors for dis final exam amin in shaa allah!

eherm i'm getting nearer to de finishing! if i didnt cut my entry, it will be 7 pages long. seems like there's a tendency meh. so to make it short, thanks everyone who have contribute a lot during dis first semester. may allah repay all of it mmuah! i've lost few people in my life but to think about it back, it's okay to lose that kind of people. de moment when i'm losing my hope, lost my direction, there must be people who remind me of God, ask me to not giving up easily and non stop spreading de positive vibes. thank you i'll neva forget dat moment. big thanks to Tun Sabariah (my college) for de best facilities! i really appreciate it! to housmate, thank you for accepting me to be one of your housmate. lastly, de memories may be fade away on one fine day due to my short memories lol, but all of you will remain in my heart. gitchuuu gaisss. sorry for all my wrong doing too. til we meet again ya everyone in shaa allah, mmuah ciked! happy holiday, make dis holiday a de beneficial one! berfore i forget, pardon my grammar and sentences! i know it's suck right


Thursday, 22 October 2015

jalan-jalan melakaaaa

assalamualaikum
hey guy

071015 - travelogue melaka
u know, it's like i'm going to waste my lifetime studying in Melaka (UITM Alor Gajah) if i neva take de opportunities to explore dis famous historical place. dont u guys think de same huh? if u say no, then u're not my loyal readers. lol jk! so on de beautiful day of 7 october, we decided to jalan jalan around melakaaaaa. just unfortunately we have no luck to cover every inch of de place as we're lack of time because tomorrow we have paper to seat for final exam heheh :p eherm so dear readers, my advice is, u should read dis post till i reach my last words okay bcoz i promise this post is going to be a fancy one. perhaps.

from our university, we took a bus to Alor Gajah to board another bus that will bring us to Melaka Sentral. then from Melaka Sentral we took another bus...yes another bus okayyy another busssss to Bandar Hilir. i know it's kinda complicated where u need to change and change de bus but heyyy it's actually funn and jimat duit where u can keep your money for other things heheh! sign to know we've reached our destination, yes we will see de red building and de church. so ouhh yeahhhh gojes girlsss comeeeeee to explore u bebeh

everything still on point
                        

     
   



 


so our first destination is heading to that merah building. i do love this bangunan merah because de place sangat bersih dan terjaga! thank u to those yang jaga tempat nie dengan baik. i salute seriously! kat sini ada memacam including museum. sorry i dun rememba what museum it is, short memories lol. and got so many touristtttt. de photo yang kat atas nie actually gamba kami dengan tourist from china. actually we're looking for someone yang bole dipercayai untuk ambekkan gamba kiteorang berempat then suddenly one of de man approach and mintak ambek gamba dengan kiteorang. wahhh iolls feeling retis gilaa dat moment. uolls nampak tak one man with white shoes tu, please focus on his legs, i dunno what make him become so clumsy sampai dye nak tejatuhh hanya utk ambik gambaa nie. maybe terkesima tengok aku cute sangat kot ewahh malu kitaa hiks. anyway dear tourist, happy enjoying ur vacation, wishing u guys have lot of fun here in Malaysia. dun forget to show our photos to your families, friends, relatives and to whoever yang u nak tunjuk yaa in china! mana tahu jodoh iolls from china kee huhuh. dan pemess korang lepas nie sebab masuk blog iolls hahah!

area bandar hilir nie complete dengan bangunan yang cecantik, tak payah menapak jalan jejauh bcoz dedekat je tempat dye. bangunan fancy color color nie dekat dengan bangunan merah tu jugak, mata kene tajam and alert to notice it. spec aku kan 5D siap dengan sinaran keimanan, so aku dengan mudahnya nampak. ehh teriak pulak :p kat sinilah one of de tempat yang kau bole feeling fashionista, hipster dan hijabistarrrr. kalau kau pandai main angle sume, amek gamba sebelah kat celahan tiang elektrik pon gamba kau nampak persis kat sebelah eiffel tower. gituhh hiperbola melampau ye aku. kat sini hmmp aku siap flip shawl sambil buat catwalk tapi muka tetap bermuka desa hahah 





dah penat posing feeling macam tyra banks, we went to cendol stall. haih i keep craving for cendol since day one studying in Uitm. from de start da tanam niat kene makan cendol kat bandar hilir. and finally i got it yeahh alhamdulillah! so anis and i ambik cendol jagung, ama cendol kacang merah and eilah ordered a cup of ice cream. cendol cost us rm 2 dan ice cream rm 3. guysss makan cendol dengan ice cream time pepanas camnie memang heavennn. okay imagine, cendol tu  masuk u guys punye tekak dan it slowly going down into ur oesophagioes. nikmatnyaaaaa. my tekak still rememba de taste haishh, dah lah murah and sedap.  u guys really should have a tryyyyy! de stall is located in front of de bangunan merah. easy to spot it dun worry lorh!







perhatian kepada future husband, kalau nak ngorat (kalau lah) no need to bring me to fancy restraunt, bawak pegi makan cendol je sebab lantas senyuman terus akan manis semanis cendol jagung ehhhh back to topic pleaseeee.

selepas perut gembira, we went to other place, yes still around bandar hilir. i dun rememba what place is this and de specific name of it. besides i'm not sure whether if it got specific name bcoz my eyes already stuck with de view! so beautifu!!!








meet my new friend, Aminah
playing around with Aminah
Aminah iz so manjaaaa. till we meet again tau Aminah. xoxo 


nexttt, heading to Fort A' Famosa. one of my favourite building in Malacca. here got Dutch Graveyard too. i'm so amaze with dis place because banyak history hidden behind it














dah penat explore Fort A'Famosa, we went to Dataran Pahlawan for luchhhh. we decided to eat dekat Tappers. Tappers sangat cantik, decoration dye macam kau duduk makan kat rumah yang shantekk and modern. i do love de simple decoration!!! makanan dye pon sedap dan affordable. sorry da lupa makan apa sebab perut dah hadam segalanya :p



dah kenyang sampai tak tahu nak sorok double chin kat manaaaaaa

okay iolls da jumpe angle nak sorok that double chin!! haa runcing terus dagu hiks

dah settle jejalan kat bandar hilir, kami gerak ke Pantai Klebang utk pegi pasir tambak dye. dis time kiteorang naik taxi and we used de apps of MyTexi. with de apps of MyTeksi, seriously membantu gilaa where u can get a cab dengan cepat, dengan harga yang tepat which is bukan harga yang some driver main letak sesuka hati je dan naik taxi dengan lebih selamat. from dataran pahlwan to pantai klebang cost us rm 19 including de rm 2 of booking charge. seriously u guys should have dis apps inside ur fon! later i update entry pasal mytaxi nie okayy!!

so nak pegi ke pasir tambak, we need to walk around 3 km i guess or less and more. aku pakai flat shoes as my sneakers (converse) da selamat kat tempat pelupusan sampah sobs (thanks kasut) and pemilihan utk pakai flat shoes adalah pemilihan yg salah sama sekali. but i have to wear it aite pasal no kasut anymoreee lol sayuuu. pasir banyak masuk inside my shoes and end up i fed up i jalan dengan kaki ayam pastu kaki tanned gilaaa. huahhh sedih beganda. along de walk to reach de pasir tambak, i was like haihhhh whyy lahh i need to walk dis far, kalau pasir tambak tu tak cantik, rasa nak buat pole dance je kat tetengah pasir tu nanti. along de way, angin bole tahan kuat dan bedegung jugak lah, rasa macam kat padang pasir pon ada. dalam otak da imagine bebukan bak citer everest! everest is a movie that everyone should watch! de movie affect me badly sebab i terus benci hiking hahah! anyway alhamdulillah kami selamat jalan dan selamat kembali. de viewwww sangat cantik, rasa macam kat overseaaaa. even rasa distracted dengan angin, pastu awan da mendung sebab nak hujan, it neva stop me to take a moment to observe how stunning allah creation. subhanallah! korang kene datang and baru tahu de feeling!

feeling kurus






dah ketibas siap ada waterfall kat celahan ketiak dan seangkatan dengannya, kiteorang naik taxi lagi to Jalan Kota Laksamana utk pegi Big Bowl Ice. okay can u guys see de different size of bowls on the picture down there, yezza u guys can pick nak bowl yang manaa. de bigger ur bowl, de more money u need to spend lorh. haaa da macam buat hipotesis laporan paper pijik lah pulak! gituhhh. so kiteorang order ..... aku tak ingat apa menu dyeeee gaisss ... jangan kecam please .... nanti korang datang tunjuk gamba je okay kalau nak makan. tak yah nak beriya ingat nama menu sangat hahaha *cover* Big Bowl Ice nie last destination kiteorang before kiteorang balik Uni balik. kiteorang chill menikmati our ice bowl around sejam sambil menunggu senior datang jemput bawak balik tapi bebayar lahh of course hohoh. ramai senior kat uni buat service cab so kiteorang calll one of de senior nie and asked him to fetch us dan hantar sampai ke depan kolej. cost dye rm 40, worth it untuk package bloody traffic along our way nak balik. kereta pon kereta best, kerusi empuk, air cond paduuuu. syukur sangat dahhh





dear people, semoga korang terhibur dengan post kali nie huahah hoping my readers mudah terhibur orangnya! (iolls ade ke readers? sobs) lastly, i do hope dis entry can help u guys a lil bit more especially yang nak explore melaka and tak tahu nak pegi manaaa. dis is a budget trip so yah we really cut our money utk bende yang necessary jeee. eherm so faham-faham lah eh bahawasanya there's no souvenir for everyone lol!  sebagai penutup, i nak buat dedication sikit acewah, girls, big thanks for turning up my day into a memorable one, thank u for dis little adventure. i'll keep our memories tightly inside my heart. i do love all of u! meh i presenting u guys my geng jejalan : de purple shawl is anis. de pink scarf is amalia and de choc not so choc scarf is eilah! and yang pakai shawl hitam yang cecomel cantik manis tu haruslah iolls! jangan berani caras hoookay lol