Saturday, 27 September 2014

result trial

assalamualaikum
hey guys


result trial aku tak de ape yg mengagumkan. some subjek ade yang maintain, ade yang menurun dan ade yang increase. tapi lebih kepade menurun......


B.melayu: 80 (A)

English: 77 (A-)

Sejarah: 75 (A-)

Math: 53 (C)

P.islam: 76 (A-)

Geografi: 58 (C)

Biology: 45 (D)

Physic: 28 (G0

Chemistry: 40 (E)

Addmath: 22 (G)


1A 3A- 2C 1D 1E  2G



at first mase dapat result nie, i was like.. OKAY, i'm okay with it. yaa, failed addmath tu dah macam rutin untuk setiap kali exam. but at one moment, I'M TOTALLY NOT OKAY! yaa i cried and eat a lot u knowww. i neva failed physic then suddenly mase trial pulak dye nak failed. like seriously?!!! not a good sign for meeee


pastu, my parents not a kind yang selalu bertanya pasal result atau my daily routine kat sekolah. dan selalunya aku takkan bagi tahu parents aku bende-bende leceh/ small matter kat sekolah pasal nanti satu perasaan bimbang muncul dalam diri mak aku lulz. namun bengituuuu, haaa ade penanda wancana kau, satu markah untuk penggunaan ayat gramatis! lulz. okay, tapi once mak bapak aku tanye pasal result/studies, mesti aku krik krik gilaa! style mak bapak aku sangat chill, depa cakap simple words pastu kau kena hadam sendiri ayat depa tu


abah 'can u be one of de best students?'

mak 'get de best untuk spm! untuk mase depan kau!'


even i know dorang macam tak ambik port sangat dalam studies aku, tapi aku tahu deep down inside, dorang sibuk tanam impian dan harapan nak tengok aku bejaya. dear mak abah, i'll keep on trying and do my best. in shaa allah yang tebaik untuk kalian! amin!

36 days left!

HAKUNAMATATA :D

1 comment: