Saturday, 27 September 2014

result trial

assalamualaikum
hey guys


result trial aku tak de ape yg mengagumkan. some subjek ade yang maintain, ade yang menurun dan ade yang increase. tapi lebih kepade menurun......


B.melayu: 80 (A)

English: 77 (A-)

Sejarah: 75 (A-)

Math: 53 (C)

P.islam: 76 (A-)

Geografi: 58 (C)

Biology: 45 (D)

Physic: 28 (G0

Chemistry: 40 (E)

Addmath: 22 (G)


1A 3A- 2C 1D 1E  2G



at first mase dapat result nie, i was like.. OKAY, i'm okay with it. yaa, failed addmath tu dah macam rutin untuk setiap kali exam. but at one moment, I'M TOTALLY NOT OKAY! yaa i cried and eat a lot u knowww. i neva failed physic then suddenly mase trial pulak dye nak failed. like seriously?!!! not a good sign for meeee


pastu, my parents not a kind yang selalu bertanya pasal result atau my daily routine kat sekolah. dan selalunya aku takkan bagi tahu parents aku bende-bende leceh/ small matter kat sekolah pasal nanti satu perasaan bimbang muncul dalam diri mak aku lulz. namun bengituuuu, haaa ade penanda wancana kau, satu markah untuk penggunaan ayat gramatis! lulz. okay, tapi once mak bapak aku tanye pasal result/studies, mesti aku krik krik gilaa! style mak bapak aku sangat chill, depa cakap simple words pastu kau kena hadam sendiri ayat depa tu


abah 'can u be one of de best students?'

mak 'get de best untuk spm! untuk mase depan kau!'


even i know dorang macam tak ambik port sangat dalam studies aku, tapi aku tahu deep down inside, dorang sibuk tanam impian dan harapan nak tengok aku bejaya. dear mak abah, i'll keep on trying and do my best. in shaa allah yang tebaik untuk kalian! amin!

36 days left!

HAKUNAMATATA :D

Sunday, 14 September 2014

trial is over!

assalamualaikum
hey guys


ohoiiiiii oi. kite dah habis trial dah hehe! alhamdulillah afta 3 weeks tido dengan buku, finally .... penantian kini berakhir. so now, tunggu result. blurp blurp saat yang seriously mendebarkan! in shaa allah, with allah will, everything will be alright. result pun akan seiring dengan usaha. in shaa allah! yakin, doa dan tawakal!

minggu ketiga exam, aku bole conclude, aku stress tahap memuncak! seminggu tu aku demam pastu baik sikit pastu demam balik. nak jawab paper pun macam ahhhh i tak berdaya lagi. last paper hari khamis, paper kimia! afta paper dah kene kutip, aku tak de rase macam dah bebas ke ape, rase macam 'ahh aku nak tido, sakit kepale!' batuk dari minggu petama exam sampai lah keee last paper! sorry classmate! hari jumaat still kene pegi sekolah pasal cikgu dah warning suruh datang. then cikgu suruh tolong mark kan paper 3 sejarah class lain. then guess what........ i dapat paper.........that guy! lol lol lol lol. sudah dearself, jangan gedik! sepanjang tande his paper, aku non stop rase kagum dengan care dye jawab compared to his classmate. care dye jawab memang ikut ape yang sepatutnya dan care dye tulis sangat senang nak cari point untuk markah. how impressive! dan dan dan he got full marks for paper 3 sejarah. tahniah man! cikgu also macam tekejut dan siap main pepuji lagi dengan aku. kui kui. tapi serious aku puji dye nie bukan pasal aku suke dye, tapi sebab hasil kerja dye hookaayy. pastu deskmate aku yang emo tande ketas yang susah nak hadap siap kate 'nape kau tak cakap kat cikgu yang *SAYA SUKE DYE CIKGU!* ' elehhh dengki lettew lulz!

so aku ade seminggu cuti. such a wonderful september u knowww! mase untuk berjimba pun bermula lulz! lastday, i try to be a good daughter dengan menolong mak aku goreng ayam. tapi....ayam tu hangus! ujian dapur pertama, GAGAL! ngeheh but at least kite dah cube yang tebaik..... jadi last but not least. happy enjoying your holiday everyone! cuti, cuti gak..buku jangan lupe bukak! gituuuu


 test test. lulz muke gatal

        
       

Saturday, 6 September 2014

trial minggu ke-2

assalamualaikum
hey guys


de moment when schoolmate lelaki yang kau suke tengok ataupun kau sibuk pendam perasaan senyum kat kau, sure hidup kau jadi perfect to de fullest. tak de cacat cela langsung! hahaha

aku ade suke seorang manusia lol lol lol

kekadang bile teserempak tu mesti lah macam tepandang. but basically aku akan jalan dengan muke belagak padehal dalam hati OMGGGGGGGGGGGGG lulz. tak terzahir senyuman pasal tergamam. erk! tapi lepas jarak dah jauh sikit, mule lah ahhhhh gilaa cute lol lol lol

lagi mendebarkan bile dye tetibe masuk class aku for de first timeee in my lifee. terkedu lantas terus tertunduk aku! acacah seh lulz! konsentrasi menjawab soalan terus kelaut. perghhh heart stop pounding  gituuu. terus aku lupe nak tande jawapan mane satu, otak automatic beku. gangguan tebesar!

sorry for dis geli entry. so here are my minggu kedua punye cerita pasal trial~

p/s: 6 papers je lagi. so far so tough!