Saturday, 2 August 2014

rayaaaa '14

assalamualaikum
hey guys,

so well, it's raya  month! mohon pasang lagu raya mase uolls bace blog hambar i nie sambil gegoyang kepale bagi merancakkan lagi pembacaan lulz! hari nie already 6 syawal dan aku baru nak update kisah raya havoc aku yg dah kepam. so first of all, from de bottom of my heart, i want to seek for forgiveness...especially to my friends, family, teachers and beloved readers. aku nie pakar membuat onar, jadi big sorry for all  my wrong doings, lagi lagi kisah bile emosi menguasai diri, aku sesuke hati nak emo dengan sesape sampai kekadang lost control! kepade sape yg aku dah tercarut, terkutuk, termarah, terkena, ampun kan kite eh! it might be secare tak sengaje dan ade yang sengaja hehe!

'SALAM LEBARAN DARI SAYEMACIK.BLOGSPOT.COM'

dis year aku raye kat Keramat, Kuala Lumpur side Abah. first day raya aku pakai lose kebaya warne hijau. lose kebaya nie beli last minute kat downtown Bangi sekali dengan pin baju dye. kain batik yang aku pakai tu siap petang sehari sebelum raya. memang dis year punye raya sangat sempoi dan chill chill je. i likeeeee

at first aku sangat tak suke dis lose kebaya sebab bile aku pakai nampak macam wanita dalam pantang! sangat beggie dan labuh! maka beberapa hari sebelum raya aku ke sekolah dengan hati yang memberontak sebab tak suke baju aku yang labuh dan penampakan seperti wanita dalam pantang. habis deskmate aku kene denga citer tragik aku setiap saat di sekolah. sorry deskmate!

however, i dunno why bile tiba hari raya *drum rolls* baju aku tu jadi elok jeeee. penampakan seperti wanita dalam pantang apetah lagi seperti wanita bunting teserlah skit je hahaha. yes alhamdulillah :D maka pade hari raya petama tersebut aku beraya dengan gembira sekali. gituuu kau jahsss! 

guysss, masih ingat lagi tak last year baju kurung i koyak mase nak turun kereta sebab excited sangat nak berayaaaa. malangnya dis year lagi havoc! lengan baju aku yang menggelebeh tu temasuk dalam mangkuk kuah kacang mase aku nak ambik air. serious kelaka gilaaa, habis lengan baju aku betukar warne jadi warne coklat. pastu mak cik tu siap offer varnish lagi untuk gune letak kat baju bagi menghilangkan kotoran hikhiks! nasib baik lengan baju aku punye lace kaler kekuning macam kuah kacang sikit, so potensi orang nak syak aku makan gelojoh sampai tecelup dalam kuah kacang adelah tipis hihi! tapi seharian raya tu aku berbau kuah kacang ......  ini baru rumah petama tauuuuuu 

    

                                Photo: HAPPY EID '14 from Zaki's daughthers!

raya second day pulak, aku dah berazam untuk jadi lagi berhati-hati. aku takkan biarkan baju aku dicemari kuah kacang lagi! so raya day 2 aku pakai pink. pinky gituuu. that night kiteorang adik beradik dengan cousins pegi tengok movie kat Alamanda citer Hercules. nie first time tengok wayang mase raya, pelik gak tetibe bole terjebak. melayang duit raya iolls, penyesalan! pastu kat tetengah Alamanda tu ade replika kampung, maka kami umpama gengs village people yang jakun sebab non stop selfie berlatarkan replika kampung tersebut. Alamanda tak ramai orang dan aku rase dah bole buat tarian zapin secare beleluasa gilaa! yes kiteorang tengok movie dengan baju kurung yang dah kepam sebab dah dipakai since pagi. jadi, aku telah melepaskan  bauan molekul-molekul halus dan diskrit ke seluruh ruang dan membiarkan seluruh orang yg menonton citer Hercules menghidunya hahaha! fyi, ketiak i tak hangit kayyy lulz!



                  

p/s: for more photos, u can visit and FOLLOW my ig: zamaliahzaki  // twitter: @zamaliahzaki


here's my havoc raya stories. come and share your experince of rayaa with me, can leave it on de comment :D :D enjoy your raya everyone! anyway, lai lai come to my house! pssttt.. hari nie mak i masak laksa singapore! yummmeh >.<



No comments:

Post a Comment