Sunday, 10 August 2014

easymaths camp

assalamualaikum
hey guys

orite, last 6 and 7 August 2014, bebudak semekar yang ambik addmath telah meyertaikan diri ke easymath camp yang dibuat kat sekolah kiteorang sendiri. cikgu addmath class aku duk ajak suruh pegi sebab harga dye yang sangat affordable dan ilmu yang akan kiteorang dapat tu sangat worth it. at first, aku macam tak nak pegi sebab aku tak suke math, apetah lagi addmath. usually aku akan ngantuk gilaa or lost interested bile dalam class math/addmath sebab bagi aku mengira nie not my soul. gituuuu. so no wonder lah why i can get C for math and G for addmath. gagal berulangkali plak tu..........  namun, deskmate duk sibuk bodek ajak aku pegi dengan memberi kate-kate peransang yang membina sehingga aku pun teransang. then aku pun tetibe terbuka minda, 'WHY NOT IF I JOIN JOIN DIS  PROGRAMME, WHO KNOWS NTAH NTAH PROGRAMME NI DAPAT TOLONG AKU YANG SENTIASA LOSER NIEEE.maka, aku pun memergikan diri


day 1 (6 August 2014)
to be honest, aku sangat suke dengan cikgu Azhari tu sebab presentation beliau sangat best! sangat cool! sangat confident! sangat awesomeeee! beliau non stop macam kutuk students perempuan dan menangkan students lelaki. bende yang paling aku ingat yang cikgu azhari cakap 'pelajar perempuan bila raya pakai tudung lilit-lilit, ntah pape ntah' hahahaha! topic first yang cikgu tu ajar ialah Progression / Janjang. aku pun mula mengantuk Zzzz...tapi try gagahkan gak diri nak bukak mate, menguap tak yah cakap ah, tak terkira. pastu bile cikgu tu suruh buat latihan aku macam lost. tidakkkkkk ruginyaaaa sayaaaaaaa! mule lah nak rase menyesal pebende sume. bile pikir balik, sampai bile aku nak benci dan mengantuk dalam subjects mengira nie kan, spm lagi 2 bulan je, trial lagi 2 minggu jeeeee. takkan lah nak fail sepanjang mase. so aku pun try to give a full concentration on the next topic even though otak dah rase berat sangat. alhamdulillah i did it, thank u allah for helping me :D




day 2 (7 August 2014)
if semalam aku rase macam malas je nak belajar addmath mase memule start topic janjang, tapi on de second day aku rase excited gilaa nak belajar. 7 30 dah start belajar, alhamdulillah aku tak ngantuk pun, rase macam enjoy gilaa main tetekan calculator, dapat ilmu baru yang superb simply dan best. akak dan abang faci pun akan meja ke meja dan tanye okay ke, paham ke, especially akak izura dan satu cikgu lelaki tu (sorry cikgu, saye lupe name cikgu hehe) ade mase aku lost dan hadirnya cikgu lelaki tu untuk membantu. cewah macam tepat je masenye haha! cikgu tu pun explain sampai aku paham. cikgu azhari pun bile terangkan satu bende dye akan kasi banyak contoh dan teknik untuk students faham sampai bebetul paham. i likeeeee

dalam 2 hari nie, kiteorang dapat cover 7 topics. big achivement untuk diri sendiri dan sume orang yang jarang bukak buku addmath ngehehe! belajar dari 7 : 30 sampai pukul 5 pun still rase fresh sebab care kiteorang belajar tu penuh dengan unsur kelakar yang buat sume orang enjoy to the fullest. pastu ade pulak akak faci yang bagi sorang 2 bijik gegula sebagai refreshment gituu. terime kasih kakak cantik! afta dah habis program tu, kiteorang pun amek lah gamba sebagai tande kenangan ahhhhh bestnyeeee. bile dah besalaman, rase macam, cepatnya program nie habis, betul ke dah habis?????


kak izura, zamaliah (kite ihiks!) que, anis, wanie

to be honest, afta aku join program nie, hati aku macam terbuka untuk suke subject addmath nie. terlalu banyak sangat ilmu baru yang aku baru tahu sampai at one moment aku rase macam 'ceteknya ilmu aku' at de end of de programme, kak izura ade bagi kate-kate semangat, bile akak tu cakap macam tu, dah begenang air mate aku hihi! satu yang sangat tekesan kat hati aku 'action must be active' yes betul, aku nak yang tebaik untuk addmath, tapi aku jarang belajar..aku tak minat..aku tak suke.. so macam mane aku nak bejaya kalau action aku is unactive. kannnn. in shaa allah aku akan try de best untuk subject addmath and math. kalau orang lain bole, kenape aku tidak?

big thanks untuk cikgu Azhari sebab share banyak sangat ilmu dan joke yang sangat kelakar , kak izura yang sangat cute, sporting dan supportive, kakak yang bagi gegula, cikgu lelaki yang tolong saye di saat saye lost dan sume cikgu dan team easymaths yang telah menjayakan program nie. terima kasih cikgu terima kasih! eh lupe, terime kasih gak kat deskmate, Farahiya dan Amira sebab tolong aku dan cheer up our desk hehe :D


No comments:

Post a Comment