Tuesday, 22 July 2014

kejadian cirit

assalamulaikum
hey guys


kecik-kecik main pop pop, boy u make my heart meletop!

#rayapickuplines   (found it on my TL)


this thing already happened on last saturday. i went to bazar ramadhan with my older sister, kak ain. so we bought some kuih, lauk and alhamdulillah i dapat tahan mate daripade melihat jejake hensem. erk! maka pade malam itu, kami berbuka dengan gembira sekali. bile perut dah kenyang, hati pun manyak senang ngehehe!

esok pagi, sunday

family aku kene serangan cirit birit. BIG LOL! aku syak sebab juadah dari bazar. sume muke emo menahan kesengsaraan, takut dapat buasir je lulz. kakak aku siap google lagi pasal kejadian cirit. selepas melakukan proses penyahtinjaan secare continuosly, sume orang jadi lemah. tenaga dah dibazirkan pade sesi menahan sakit perut. at one moment, kakak aku bersuara,

  'rahim aku lemah lah'

DOUBLE BIG LOL

Wednesday, 2 July 2014

penyakit

assalamualaikum
hey guys

fisrt of all, Salam Ramadhan dear people! it's a month tht full of forgiveness and blessing, so let's make dis Ramadhan as de best of Ramadhan! thank u Allah for giving me a chance to taste dis holy month. to uolls, marilah kite ke terawih, puase, jage mate, hati, lidah dan kelakuan. bulan puase nie mencerminkan de real of us, yalah sebab syaiton pun dah diikat, yang ade just our nafsu. bagi aku, it's like how we control ourself from doing all de bad things such as merokok, gossip girls dan bla bla bla. in fact, aku pun tengah try ngeheh so let's us together make a change! Ramadhan singgah setahun sekali je tau!


okay, as i'm in hurry, let's make dis entry short hihi. lastday aku study bio chap 4 pasal reproduction and growth, if i'm not mistaken lah. we had a discussion with cikgu pasal penyaki thalassemia.  it's a kind of disesase yang...why not kalau korang click  nie for more detail ihik!  http://www.healthline.com/health/thalassemia#Symptoms3   okay symptom thalassemia nie macam cepat penat, muke pucat dan dan..kalau nak tahu, kene click link tadi tu! pastu aku pun cakap kat deskmate aku

aku 'weh, aku rase aku aku ade thalassemia lah sebab aku selalu ngantuk dalam class'

LOL!


p/s: aku nie kaki ngantuk dalam class. mate makin mengecik je bile belajar, badan tehuyung hayang sebab tak stabil tapi bajet betahan untuk focus. bile dah start telelap, tampar pipi sendiri, wake up dearself! tapi ..... bile rehat/recess, aku lah manusie yang paling segar. acacah betul eh kau nie jah. thalassemia konon!

extra!

mohon lap air liur korang yang menitik tu eh! hahaha. so i'm presenting to uolls, de yummeh nasi ambang! okay nie aku makan a few days before nak puasa, aku dengan  3 lagi jahs siapkan folio addmath pastu mak tuan rumah aka mak atasha buat nasi ambang dan kasi kiteorang makan sekali. nie first time aku makan nasi ambang, so aku memang agak jakun tapi simpan dalam hati, cover gituu. rase dye sangat sedap aummm aku pulak yang terliur! jadi kiteorang makan berlima dalam dulang nie. aku makan nasi nie kenyang sampai esok malam, serious weh! acik sedap gilaaa, saye kasi 5 bintang! ouh nasi ambang, kau buat iman aku tegugat~