Friday, 6 June 2014

time flies~

assalamualaikum
hey guys

HOLIDAYS MAKE ME FAT

four words to describe how my condition now. i was like who cares if i want to take my breakfast for the third times, had my lunch for 2 times and eat nasi goreng in the middle of the night. tambahan, this things dah macam 'routine wajib' bagi aku di mane aku harus minum secawan milo panas dan 4 keping biskut kering bentuk triangle. kire macam refreshment gituuuu. mak dah start tegur, kakak aku pun dah bersuara 'cuti nie kau tak diet ke?' eherm, well..i'm in holiday mood so i think i should give myself some space afta a long stressful weeks by EATING! me and food are good friend okay! hihihi

ogoshhh mukadimah je dah blah blah blah. maafkan saye ya wahai pembace! so let's go straight to my main point, aku belek gambar-gambar lame di saat aku di ambang kegemilangan aka zaman memalukan~ muke memang innocent tahap infinity!

aku anak keempat dari enam beradik, aku ade 3 kakak dan aku anak perempuan yang last. kire atas aku sume kakak, aku num 4 dan bawah aku baru 2 adik lelaki. mohon faham sebab dah banyak kali aku edit ayat supaye aku sendiri faham ape yg aku tulis kahkahkah. orite, namun begitu, zaman budak aku tak macam budak perempuan yg lain. i'm a kind of boyish, yang degil tahap menggila, baran macam singa, nakal tak terkata. aku banyak collection parut sebab kene bantai dengan mak /abah, kalau tak pun sebab jatuh naik bicycle akibat lumbe haram. nasib baik banyak parut dah hilang, kalau tak makin susut wnag hantaran aku nanti kui kui. apekah?

bile throwback balik dahulu kala rase macam indah gilaa. that moment, i enjoy myself to the fullest! tak payah nak risau pasal study, pasal duit, pasal kekawan. yang penting, aku enjoy! i wish i could rewind the time so i can repeat all the best moment in my childhood days. rindu nak kene bantai dengan mak aku pasal buat hal! rase menyesal buat hal tak nak pakai dress yang mak aku belikan sebab rase dress tu menggelikan and only suitable for bebudak yang gedik. tapi sekarang dalam hati duk pendam rase perasaan nak pakai dress. hahaha jijiks seh.  yes aku stop pakai dress, skirt mase umur 6 tahun. aku rase leceh nak main bicycle, masuk longkang, lumbe lari dengan pakai dress pasal habislah terbang terbang skirt i nanti. since tak pakai dress, aku suke pakai track suit, short and since that aku suke rambut pendek. mase darjah 5, ustaz, kekawan and even kawan bapak kawan aku pun panggil aku tomboy. kire darjah 5 memang zaman paling gemilang dan nakal aku mase sekolah rendah. naik darjah 6 dah insaf, nak UPSR katakoooo!

no matter how boyish aku mase dulu, i'm growing up as a girl. yes as a mak and abah girl. bile jumpe geng lame, mesti ade suare, 'zama dah feminin sekarang!' hahaha i wish i could kick your ass. feminin-feminin aku, suare besar tetap maintain hahaha aummmm. perubahan yang bole aku nampak ialah spec yang aku pakai makin lame makin besar!


gambar yang berjaye dijejak, muke insaf darjah 6
             
  


drawing 2012 -mase nie still thinking, bole tak aku jadi macam nie balik-

No comments:

Post a Comment