Saturday, 14 June 2014

anxiety - mak dan anak

assalamulaikum
hey guys

mak aku, a kind of person yang sangat perisau. everytime kiteorang (anak-anak beliau) nak keluar, kerje part time atau join pape activity, mesti mak aku yang panic gilaa. like this before mase aku nak pegi Mid dengan kawan kawan aku, dye akan buat reminder bertubi-tubi umpama machine gun

'Lia, tak bawak payung ke? nanti hujan karang! kalau tak pun, payung tu bole gune untuk protect diri kau kalau ade orang kacau-kacau. kalau ade orang nak kacau, jerit je! bawak mineral? nanti haus tak yah bebeli air lagi! bawak lah roti nanti time tengah jejalan bole makan kalau lapar. tak bawak beg ke? takkan nak pegang je purse tu? duit tu.. blah blah blah'

tazkirah mak aku bole buat karangan 7 pages! hahaha gurau mak gurau! dan aku pun akan meyakinkan mak aku bahawa everything will be alright. yes i'm big already mak, i can survive! gituuu dan aku pun bajet main kening persis remaja tabah

dan aku, a kind of person yang ordinary bile nak pegi memane. u can call me selekeh becoz i dun care what u sayyyyy. yes, de most important is, i feel comfortable and happy with my outfit. lagi satu, aku tak suke bawak beg sebab buat sakit bahu aku je pastuuuuuuu bile aku bawak beg, mula lah wujudnye satu perasaan risauuuuu yang membuak buak.....

'eh, nak bawak tisu lah nanti bepeluh! eh, nak bawak wet tisu lah kalau nanti tangan melekit lepas makan ke ape! eh, nak bawak bekas spec lah kalau nak letak spec (padehal tak pena gune pun bekas spec tu) eh, nak bawak perfume lah! eh nak bawak blah blah blah'

daripade purse dengan handphone je yang seharusnye dibawak, tetibe barang yang tak bekenaan juga tebabit. hati kuat membuat andaian 'KALAU' so before ape-ape berlaku, baik aku bawak tisu, wet tissue dan seangakatan dengannye! no wonder lah bahu sampai bebekas bile bawak beg ngehehe

eherm, senanye sape yang lagi axiety nie! hahaha. sesungguhnye aku memang mewarisi gen kerisauan mak aku. betul pepatah inggeris yang mengatakan, like mother, like daughter! ihik :P

pssstt.. dalam beg tu dah macam pocket doremon tau :p
         
                         Embedded image permalink

No comments:

Post a Comment