Friday, 13 June 2014

a better one :D

assalamualaikum
hey guys,

just now i watched Al-Kulliyah memandangkan itu rancangan harus tonton mak aku.  the input of the talk really touched my heart as a daughter!

'bile hati kite tak tenang, ingat lah bahawa kite ade buat dosa dan dosa petama yang harus kite check ialah dosa tehadap kedua ibu bapa kite. once mak kite meninggal dunia, mak kite dah tak mendoakan kite. bile mak ayah kite meninggal dunia, doa dari anak mereka yang mak ayah ini nantikan. jadi, setiap hari, tanye diri kite, adekah kite ini sudah cukup untuk menjadi anak yang soleh?'

that is some of de random part yang aku ambik. sepanjang aku dengar ustaz tu cakap, aku sentap. yes, i'm not a good daughter. so sepanjang kite bernafas kat bumi nie, dapat kan lah restu dari mak, ayah. it's not too late to make changes! sometimes, u have to be lost to find yourself back


No comments:

Post a Comment