Tuesday, 27 May 2014

3 in 1 post

assalamualaikum
hey guys

last update - 200414-

first of all, sorry for let this hambar blog (http://sayemakcik.blogspot.com/) hanging without any update. so guys, here i am nak buat comeback huhuhu. rasailah kehadiran aku wahai pembace! dan dan target aku nak habiskan 3 post yang dah terggendala buat sekian lamenya! maka, marilah bace entry teghobek kite. i'll try my best to make it as short as i can!

PERTANDINGAN FORUM PERINGKAT DAERAH
my love for my forum team aka my jahss (wanie, que, anis) will neva meet de fullstop. they really rock my world! each of us memang play an important role as setiap orang ade character memasing yang membuatkan ikatan ukhwah kiteorang makin kuat utuh teguh dan jitu. gituuu. mase sesi latihan memang too many ups and downs happened in our team di mane kiteorang tepakse tukar tajuk sebanyak 3 kali even de competition around de corner je. namun we handled it in profesional way gituu. and some of de sweetest moment to remember - stress bersame, main sorok-sorok dlm library a day before competition, makan dalam bilik perbincangan, gelak tak cover dan langgar rules pun bersame! best experinced so far where we gain so many new things. fyi, dis is our first year participate pertandingan forum dan kiteorang dapat no 1 dalam peringkat zon semenyih. so it was like, SEMENYIH kawasan kamiiii! dun u ever bother! rase puas sgt sebab we did it well and dapat show to all de real of us. we're not only a nerdy, we are champion ladies! in dis case, i would like to thank my beloved cikgu yg banyak sangat membantu, sorry cikgu sbb everyday kacau ketenteraman cikgu hehe. next, to my dearest zulfarhanah yg sanggup google kan, share experience, tips, call dari asrama and make me speechlees! to my classmate, badrul, big thanks for being our PA. u're de best trainer, judges, advicer and it was fun to do stupid things together. to Haziq yang superb helpful, serious talk, without u, i cant produce a good text. to khody, thank u for giving us support to de fullest mase hari pertandingan! last but not least, big thanks to all for de prays and help. tbh, we cant repay all your kindnest but we will keep praying tht allah will always shower you guys with his blessing, love, happiness and cuteness hehehe

me, ahli pertame. wanie, our pengerusi. anis, ahli panel ketige. que our queen of laugh, ahli panel kedue. p/s: ahli panel pertame masih single hahaha!

                           


CONDUCT ASSEMBLY MINGGU KETIGA BULAN APRIL WITH PERFOMANCE
every minggu ketiga setiap bulan, setiap pasukan unit beruniform kene conduct assembly  and make one performance. so bulan April turn pandu puteri dan memandangkan aku pengerusi utk that unit, aku kene conduct ( jadi MC, make sure we entertaint ppl with our performance and bla bla bla). despite this task hanye sebesar  seketul zahra, aku sangat stress u know pasal nak kene fikir satu performance yg tak memalukan diri sendiri nanti hahaha. when de day come, alhamdulillah everyone do it well even ade salah sesikit. well, it's a normal thing bcoz we're a human beings and we do mistakes aite. for de performance, kiteorang buat 2 bende (fashion show and nyanyian). big grateful because my 2 beautiful models and de narrator menjayakan fashion show tersebut dengan gemilangnyee. cewah feeling american next top  model pulak ahakss. moment yang palik cuaks bile nak nyanyi sebab aku akan lead dis group. alhamdulillah my girls make it to de fullest dan kiteorang berjaye buat assembly court yang penuh ngan students (f3, f4, f5) become silent  and  all eyes is on us. we got a big applause yeahhhh! cikgu also non stop cakap terime kasih for doing it well hehe alhamdulillah! so big thanks dear girls, without uolls, dis performance will be nothing. terime kasih sbb menjayakannya.


KAWAD KAKI
working with girls are quite tough actually sebab sume orang non stop bercakap and always nak bercakap. heee nyampah tau kite, rase nak cepuk je! i always get mad easily dan rase nak menengking je even dengan kawan sendiri. at one moment, aku rase i'm not a good leader, a good pengerusi pasal keje aku asek nak marah je. that time memang emosi menguasai diri, sorry girls! anyway, de best moment bile aku start rase sayang dengan team kawad kaki aku nie, bile aku bole get in dengan dorang, bile aku bole control my temper, bile aku rase dorang nie sume cute, innocent dan aku start give them a big smile. de best one is to hear junior cakap "kak zama nie baiklah walaupun muke serious" hahahaha! de second one is mase aku pakai kan junior name tag, betulkan their scarf, that moment aku dapat rase macam pengaliran kasih sayang berlaku between both of us. cewah gituuuu. de third one, mase aku ketuai doa dengan rase nebes sangat dan keep praying that everything will be well. de forth one mase aku nangis sebab kalah dapat num 3 dan dorang sume 'zama, kak zama janganlah nangis!' hahaha alahai macam mane aku nak stop nangis kalau you guys kerumun aku. then dorang ajak aku lead nyanyi lagu pandu puteri yg direka khas sendiri. mase last rangkap, aku dah tak bole menahan tangisan, lagi theguk aku nangis tapi cecepat cover ngan blah dari situ hahaha feeling sungguh aku nie. serious talk that moment memang sangat sayu. dis is my last year to be in dis school, to cooperate with le juniors, kumpul memori, achieve target tapi no luck for us. and i felt like i'm failed in guiding you guys to win de kawad kaki competition. sorry team, i'm not a good one, i pray there's someone yang lagi better will replacing my place soon amin in sha allah! i love u guys from de bottom of my heart. i hope these memories will always stick inside of our heart and may allah make dis relationship more strong amin! thank u guys for giving ur commitment, support and love!





No comments:

Post a Comment