Sunday, 20 April 2014

oral test

assalamualaikum
hey guys

AKTIVITI APRIL
> oral
> pertandingan forum peringkat daerah
> conduct perhimpunan minngu ketige bulan April
> kene fikir persembahan pandu puteri utk perhimpunan
> kawad pandu puteri

so let's start dis entry with cerite oral :D

well, i bet everyone know wht is oral. it's like pegi depan class then express wht's on your mind based on topic yang dah dipilih. orite, a day before oral test start,  team forum aku baru dapat tahu yang tajuk forum baru je ditukar. and i was like WHAT DE ... maka tekeluar lah kata kata yang tak sepatutnye. for sure, team forum marah gilaa pasal tuka tajuk last minute as we olls dah finalise teks dan tunggu nak hafal je. seriously team kami diuji. so team forum yg terdiri daripade aku, que, anis dan wanie pun take it postive even di hati sangat membaraaaa. then we decided to meet our english teacher, sir khairi utk postpone oral test memandangkan memang tak cukup mase utk buat research pasal tajuk forum yang baru dapat tadi dan esok dah start oral test. apekah?!!! tapi sir tak kasi chance, no excuse for us! and i was like K FINE! nevamind, i'll prove tht i can do it. challenge accepted! dis oral, kiteorang kene work in pair. so i chose my deskmate, que and we talked about self-esteem. alhamdulillah, we attracked sir attention and heart. gituuuu. afta we end de talk, sir tanye soalan then aku jawab tapi sir macam tak satisfied (he want more brilliant ideas) sampai lah aku macam nak gaduh kat depan class tu huhuhu aku tak berniat begitu. aku dah rase umpama debate sebab suare aku dah mule meninggi siap dengan penumbuk sekali ahakss sorry, i dun try to be rude

apepun, i feel satisfied dengan markah oral bcoz wht i can say tht, we are de best among the rest even kiteorang tengah in trouble. in dis case, life tought me, 'life is tough, but u need to be tougher' so damnnnn true! alhamdulillah mission 1 accomplished!

p/s: so guys, pls wait fr my next entry about 'pertandingan forum peringkat daerah!' and sorry for de grammatical error! plus, dis hambar post!

Saturday, 5 April 2014

throwback

assalamualaikum
hey guys,

i've been so busy spending my time with school activities until no time to do other things. aiseh keep missing dis unpopular blog ihiks! so guys, here i am writing a post for u lalalala~

cuti march

i really used dis opportunity to waste my time and yeah i did it! i stay up late till de late of morning, scrolling my timeline, chatting, reading my fav blogger post, skyping and bla bla bla. and know wht guys, unexpected person came and cheering up my cuti! heiyaa boy, u really rock my world with your voice, smile, spontaneous words, gedik actions, laughter and many more. it's like u bring me into another world where there is only u and me, plus,  i can forget all my kechass things, (physic, chemist, bio, addmath bla bla bla) i  can be myself,  make a big smile, laugh happily,  feel de joyness in my soul, feel free and actually deep deep inside i miss u. hahaha serious talk, i miss him badly. yalah, dis unexpected person  memang dah lame gilaa tak bertegur sape so aku speechless gilaa bile suddenly dye tegur. huhuhu. thanks boy fr de good moments aummm

and for dis cuti, aku tak buat hw langsung, apetah lagi study! beg sekolah tk dibukak langsung! well i guess, cuti is cuti. no books no study and no pressure. gituuu. maka jadilah aku si panda yg pemalas. cuti mase untuk ternak lemak ahakss


      

lastday, i bought this painting frm my friend yg terrer gilaa in art! dapat je bende nie rase macam homegot, kenape awk nie comel sangat haaaaa! (i mean dis panda) geramnyeeeee >.< siap hug hug lagi huhuhu. then poyo balik sekolah post kat pesbuk "big love big smile big hug! aiseh dis panda really melt my heart. thank u .. u know who u're

hahaha tak sedar diri ini loner

ujian 1 punye result~

assalamualaikum
hey guys

wht i got for my effort

b.melayu: 75 A-

english: 65 B

biology: 51 C

chemistry: 60 C

mathmatic: 70 B+

p.islam: 82 A

physic: 44 E

sejarah: 72 B+

addmath: 28 G

additional subject

geografi: 70 B+

TARGET: 6A 4B

ACHIEVMENT: 1A 1A- 3B+  1B 2C  1E 1G

CONCLUSION: mission not accomplished! markah drop gilaaaa and i pun frust gilaaaa