Friday, 21 February 2014

ujian PAFA

assalamualaikum
hey guys,

holla uolls, it's Friday night! sooooo let's stay up late! ngeheh dah lame aku tak stay up dan bersosial di facebook, twitter and watsoeberrr. commonly, aku mesti tetido dengan buku,  tangan pegang pensil, then esok pagi bangun kecahss cari stationery yg hilang. hihi pity my stationery sbb kene lenyek dengan i yang obes nie! eherm, can u see how SPM candidates effort? so 9A's, can u be mine? aminnnnn!

eh tepanjang pulak muqadimah kite hihi sorry uolls! orite tadi kat sekolah ustaz ade buat ujian PAFA. based on ape yg aku tahu, ujian PAFA nie something like to test ur general knowledge. but for sure it's about islam, contoh mcm bacaan dalam solat, tayamum and some niat. so iolls pun pegi lah behadapan dengan ustaz to seat on PAFA test. despite dah form 5, heart beat still fast! bismillah

ustaz 'zamaliah! okay bace surah al- fatihah'

so aku pun bace dengan nervous gilaaa. then second quest come out

ustaz 'okay, bace doa untuk ibu bape'

silent! homegot what to expect when u're unexpected! * i watched de movie hihi* iolls tak ingat! in dis case, doesn't mean i tak ingat so i dun pray for my parents

me 'saye taa...'

ustaz 'saye taa...? saye nak doa bukan saye taaaa...'

me 'bulp bulp. saye tak ingat doa tu, tapi saye doa macam doa biase'

ustaz 'okay, so saye nak denga awak doa tu'

so aku pun doa dan pass yeyeah fiuh lega! pastu kene bace tahyat akhir. know what, nervous punye pasal, iolls dah menggeletar gilaaa dan 3 kali aku punye tahyat akhir stuck kat permulaan bacaan. ustaz, saye sembahyang kay, jangan pikir negative namo namo! seriously nervous wehhhhh! aku dah menggeletar kat situ, tinggal nak pee pee je haha. aummmm sesungguhnye iolls nak nangis dah kat situ. mak!!!!!!!!!!!!!

dan aku kene bace niat puase. okay ini sangat memalukan! niat aku bebunyi 'nawaitu sauma radin akbari...' silent. dalam hati dah bedetik, eh itu bukan doa mandi wajib ke? ya tuhan bantu lah hamba mu ini! aku rase macam nak terjun tingkap je! cuak punye pasal, sume bende kacau bilau heiyaaaa

dan ustaz adelah tanye a few quest lagi and alhamdulillah i can asnwer it well. dan dan detik penantian ... lulus ke tak. ustaz pun tetulis lah kat buku aku dan untuk PAFA, PAFA: L.... yes good sign! dah happy umpama anak raja melamar aku ihik! finally LULUS! huh iolls lulus alhamdulillah! aku rase macam nak suruh mak aku buat kenduri kesyukuran engkoo tahu tak?!!

p/s: since last year soalan yg aku dapat mmg unexpected gilaaa. soalan yg ustaz tanye kat aku betubi-tubi, tapi kat kawan aku just dapat 3 quest. apekah? sobs

1 comment:

  1. assalam..cuba awk bgth jenis soalan yg ditanya dan ada x ustaz suruh baca ayat hafazan

    ReplyDelete