Wednesday, 26 November 2014

SPM IS OVER!

assalamuaikum
hey guys

psstt ... hari nie 26 nov! mohong korang ingat tarikh kegemilang nie. kalau tak ingat, baik pegi bace older post aku cepat! kalau tak ingat gak ... phewww sampai nyaaaa hati muuuu...kau lukaiiii hati kuuuu

kbye dah merapu


eherm. okay hari nie last day paper SPM untuk aku! 10 subjects down! alhamdulillah! so experience SPM aku bebiase je. soalan KBAT ataupun dalam bahase omputeh HOTS mengganas kat setiap paper. panic gak aku jawab pasal rushing! rambut tekeluar kat tepi tudung pun tak sempat nak masukkan pasal sibuk hadap paper lulz.  for people like mee yang lemah in studies, bagi aku soalan dis year susah! tapi tak pe lah, dah all out so now tugas kite doa dan mintak yg bebaik je dari DIA. in shaa allah all is well

yang best nye SPM nie, dapat extra care dari sumeorang esp family aku. request je pebende, segalanya dapat. so good becoz i can act like a boss! mase aku study pon, kakak aku suke duduk menepek kat dalam billik main handphone tetanye aku, kalau tak pun dye settle kan case dye sambil aku tetolong menyemak. best gak ade dye pasal tak de lah aku jadi loner sangat. alhamdulillah allah grant me a very caring and lovely family. may dis bond keep stronger!

mase jawab paper plak, kekadang aku suke pehatikan pengawas yang jage class aku haha! ouh yaa, aku exam dalam class bukan dewan. dari first day sampai last day aku dapat pengawas yang cecantiks dan baik! so good segalanya dipermudahkan! ade satu pengawas nie favourite aku pasal dye sentiase dalam pemerhatian aku lulz. hari tu dye siap bace magazine lagi sambil jage kiteorang. haa amboii buat ape tuuu, i saw u! i'm watching youuu. bace magazine apee tuuu! phew pemerhatian kat pengawas tu dah bole buat experiment untuk paper 3. okay gurau!

last, big thanks kat sume yang support dan mendoakan aku till de end! korang lah penguat aku! terime kasih kat sume orang, sekolah semekar, warga semekar!  such a good experience to be part of semakarians! gonna miss you dear school! it feel like baru semalam aku merengek kat mak aku mintak ponteng sekolah hewhew rindu zaman form 1, zaman peberontakan

tu je kot experince SPM yg masih dalam ingatan. sorry guysss for dis hambar post, otak aku masih tak dapat working dengan baik. 4 stressful weeks baru je habis. let me have a rest dulu eh. more great entries akan ku update nanti. tunggu eh! anyway, i only have 12 days before pegi plkn! yes i'm de chosen one huhu. kau ghaser?

last paper tadi Geografi. nie dengan bebudak class 5 Geo. aku dengan lagi 7 orang budak sains tulen amek sub tambahan Geo so we join them. anak-anak cikgu salwati! cikgu salwati ajar BM mase aku form 1, cikgu forum dan cikgu Geo form 5! thanks cikgu i love u! eherm spot me!




Friday, 17 October 2014

random post

assalamualaikum
hey guys

firstly, aku mesti lost tak tahu nak type ape lulz. okay, like usual, dah lame gilaa tak update 'sayemakcik.blogspot' pasal been busy with books and foods. yes life is incomplete without food hehe! bukan setakat blog je, twitter, facebook dan rutin bace blog sume aku dah slow down. i can conclude that dah around seminggu lebih aku tak bukak laman sosial hewhew big achievement walaupun ku akui kehidupan aku dah makin tampak lifelesss. tak pe lah, without gadgets, aku masih bole hidup. kite korbankan sikit mase menghadap screen fon dengan mengutamakan bende yang lagi penting. sekarang nie main target aku utk focus kat my priority. gituuu. in shaa allah boleh! perjuangan memerlukan pengorbanan. cewah

dan fyi, SPM tinggal lagi few days jeeeee. aku rase umpama mimpi jadi reality. my biggest fear is happening! so aku nak kate all de best utk sume spm candidates. kejayaan tu ade, tapi ia akan datang setanding dengan usaha kite. just believe in yourself and god. great plan is waiting for us in shaa allah. dan all de best utk diri sendiri jugak hewhew nak nangis!

before i end up my entry, warga semekar which is my school ade terima berita yg sedih, one of my friends meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya. so i wish those yang bace this entry bole sedekah kan al-fatihah untuk arwah Nuaim. aku kenal dye secara officially pun baru dis year secare accidentally through math session. aku dengan kawan aku buat study group math and he joined us. he's a nice guy, pemurah dengan senyuman. yaaa first aku kenal dye tak pepasal aku terus nak pinjam fon dye nak mesej mak hehe thanks gang! pastu mase study math, tak pepasal dye kene denga 'nasihat' dari aku hewhew. seriously i'm such a lucky person sebab dapat kenal dengan dye. it just so heartbreaking to know that u'll not be around anymore. semoga roh kau tenang di sane. allah bless u dear friend! even kite memang tak rapat, kau akan tetap ade dalam doa aku, dan warga semekar

and i will keep remember dis

him 'sape name dye eh?'

ZAMA

him 'ouh pelik eh name'


p/s: till we meet again dear readers. dunno when, maybe afta i end my last paper on 26 nov huhu cuakss. pray for me eh! thank u! and sorry for all my wrong doings. pls halal kan segalanyaaa

Saturday, 27 September 2014

result trial

assalamualaikum
hey guys


result trial aku tak de ape yg mengagumkan. some subjek ade yang maintain, ade yang menurun dan ade yang increase. tapi lebih kepade menurun......


B.melayu: 80 (A)

English: 77 (A-)

Sejarah: 75 (A-)

Math: 53 (C)

P.islam: 76 (A-)

Geografi: 58 (C)

Biology: 45 (D)

Physic: 28 (G0

Chemistry: 40 (E)

Addmath: 22 (G)


1A 3A- 2C 1D 1E  2G



at first mase dapat result nie, i was like.. OKAY, i'm okay with it. yaa, failed addmath tu dah macam rutin untuk setiap kali exam. but at one moment, I'M TOTALLY NOT OKAY! yaa i cried and eat a lot u knowww. i neva failed physic then suddenly mase trial pulak dye nak failed. like seriously?!!! not a good sign for meeee


pastu, my parents not a kind yang selalu bertanya pasal result atau my daily routine kat sekolah. dan selalunya aku takkan bagi tahu parents aku bende-bende leceh/ small matter kat sekolah pasal nanti satu perasaan bimbang muncul dalam diri mak aku lulz. namun bengituuuu, haaa ade penanda wancana kau, satu markah untuk penggunaan ayat gramatis! lulz. okay, tapi once mak bapak aku tanye pasal result/studies, mesti aku krik krik gilaa! style mak bapak aku sangat chill, depa cakap simple words pastu kau kena hadam sendiri ayat depa tu


abah 'can u be one of de best students?'

mak 'get de best untuk spm! untuk mase depan kau!'


even i know dorang macam tak ambik port sangat dalam studies aku, tapi aku tahu deep down inside, dorang sibuk tanam impian dan harapan nak tengok aku bejaya. dear mak abah, i'll keep on trying and do my best. in shaa allah yang tebaik untuk kalian! amin!

36 days left!

HAKUNAMATATA :D

Sunday, 14 September 2014

trial is over!

assalamualaikum
hey guys


ohoiiiiii oi. kite dah habis trial dah hehe! alhamdulillah afta 3 weeks tido dengan buku, finally .... penantian kini berakhir. so now, tunggu result. blurp blurp saat yang seriously mendebarkan! in shaa allah, with allah will, everything will be alright. result pun akan seiring dengan usaha. in shaa allah! yakin, doa dan tawakal!

minggu ketiga exam, aku bole conclude, aku stress tahap memuncak! seminggu tu aku demam pastu baik sikit pastu demam balik. nak jawab paper pun macam ahhhh i tak berdaya lagi. last paper hari khamis, paper kimia! afta paper dah kene kutip, aku tak de rase macam dah bebas ke ape, rase macam 'ahh aku nak tido, sakit kepale!' batuk dari minggu petama exam sampai lah keee last paper! sorry classmate! hari jumaat still kene pegi sekolah pasal cikgu dah warning suruh datang. then cikgu suruh tolong mark kan paper 3 sejarah class lain. then guess what........ i dapat paper.........that guy! lol lol lol lol. sudah dearself, jangan gedik! sepanjang tande his paper, aku non stop rase kagum dengan care dye jawab compared to his classmate. care dye jawab memang ikut ape yang sepatutnya dan care dye tulis sangat senang nak cari point untuk markah. how impressive! dan dan dan he got full marks for paper 3 sejarah. tahniah man! cikgu also macam tekejut dan siap main pepuji lagi dengan aku. kui kui. tapi serious aku puji dye nie bukan pasal aku suke dye, tapi sebab hasil kerja dye hookaayy. pastu deskmate aku yang emo tande ketas yang susah nak hadap siap kate 'nape kau tak cakap kat cikgu yang *SAYA SUKE DYE CIKGU!* ' elehhh dengki lettew lulz!

so aku ade seminggu cuti. such a wonderful september u knowww! mase untuk berjimba pun bermula lulz! lastday, i try to be a good daughter dengan menolong mak aku goreng ayam. tapi....ayam tu hangus! ujian dapur pertama, GAGAL! ngeheh but at least kite dah cube yang tebaik..... jadi last but not least. happy enjoying your holiday everyone! cuti, cuti gak..buku jangan lupe bukak! gituuuu


 test test. lulz muke gatal

        
       

Saturday, 6 September 2014

trial minggu ke-2

assalamualaikum
hey guys


de moment when schoolmate lelaki yang kau suke tengok ataupun kau sibuk pendam perasaan senyum kat kau, sure hidup kau jadi perfect to de fullest. tak de cacat cela langsung! hahaha

aku ade suke seorang manusia lol lol lol

kekadang bile teserempak tu mesti lah macam tepandang. but basically aku akan jalan dengan muke belagak padehal dalam hati OMGGGGGGGGGGGGG lulz. tak terzahir senyuman pasal tergamam. erk! tapi lepas jarak dah jauh sikit, mule lah ahhhhh gilaa cute lol lol lol

lagi mendebarkan bile dye tetibe masuk class aku for de first timeee in my lifee. terkedu lantas terus tertunduk aku! acacah seh lulz! konsentrasi menjawab soalan terus kelaut. perghhh heart stop pounding  gituuu. terus aku lupe nak tande jawapan mane satu, otak automatic beku. gangguan tebesar!

sorry for dis geli entry. so here are my minggu kedua punye cerita pasal trial~

p/s: 6 papers je lagi. so far so tough!

Friday, 29 August 2014

trial minggu pertama

assalamualaikum
hey guys

so i've started my peperiksaan percubaan spm since de last of monday!!!! ye saye nie form 5 even ade yg beranggapan saye nie macam budak darjah 6. ouh well, i'm foreva young lulz! trial, hari nie dah hari ke 5 dan dah jawab 10 papers. alhamdulillah! tapi tapi  ade14 papers left ..... dis fact sangat membunuh kegembiraan aku sobs.

to be honest, i'm not doing good in dis exam. soalan sangat tak dijangka, day by day, de question is getting harder. mental abuse betul! preparation aku, very entah pape. study last minutes like always lalala~  4 hari straight nie aku bangun pkol 4 pagi pastu buat some revision and excercises sampai lah aku nak pegi sekolah. serious study pepagi sangat fresh! last last baru aku study all out. just 1 day aku tak larat gilaa, aku bangun pkol 4 pagi, makan biscuit pastu tido balik dengan bebuku. then bile sesedar, dah denga azan. that moment, i was like 'eh kenape azan pkol 4? pak cik nie salah tengok jam ke?' lulz aku telajak tidossss

tadi aku ade paper 1 ngan 2 biology. bukak first page....... aiseh man, dear lee min hoo, why u so charming?!!! lulz tak de kene mengene!

Embedded image permalink


10 papers nie aku quite lost. even dah hentak kepala kat dinding tapi tak kuar gak jawapan yang diimpikan, mule lah dalam hati terus keluar  kata-kata carutan spontan omputeh aku. poyo kan. pastu try chill balik, take a deep breath dearself! meh nyanyi lagu all of me dulu, mane tahu turunnya ilham. pastu dah habis nyanyi pun tak dedapat lagi jawapan, aku tecarut lagi. serious susah aku nak buang habit carut nie bile aku bengang. pastu tetibe teringat nasihat kaka zaza, doa is de best thing! maka aku pun istighfar balik, doa dearself, allah tu maha membantu! yes, he's de best guidance and help! big thanks god! namun bile aku sangkut lagi, aku mesti tecarut lagi. setiap paper plak tu! dah lah trial pun macam bukan  trial, bebudak yang tak de paper, budak form 3, form 4 makin berleluasa memekak macam tak de akal. show some respect lah, dah lah aku tak tahu nak tulis ape kat paper nie, pastu korang kasi lagi pressure dengan memekak, aku tak bole befikir u knowww. tak kesian keeee, aku bangun 4 pagi belajar pastu end up lost macam ntah pape. sorry bukan aku je yg rase teganggu,  everyone! why u gotta be so rude!!!!! lulz tekeluar luahan hati kite yang selame nie terbuku. emosi menguasai di saat aku sedang menaip

jadi, for de upcoming papers yang idk how tough it will be, all de best ye uolls. jangan carut-carut eh mase buat exam especially diri sendiri. doa! dan jangan meniru hookayyy. aku pehati je orang yang duk meniru nie. beware ah! cewah bajet gertak je. may allah ease everything,  yaaa try to de fullest, jangan tinggalkan kosong! doa yang bebaik je, for de best marks for sure, dun lose hope!


p/s: penemuan

                                             Embedded image permalink

Friday, 22 August 2014

result mid test + trial spm = i comels

assalamualaikum
hey guys

mid test punye result

english: 77  A-

b.melayu: 80  A

p.islam: TIDAK HADIR

sej: 79  A-

geografi: 56  C

addmath: TIDAK HADIR

biology: 33 G  (tak jawab 1 paper)

physic: 4  G (tak jawab 2 paper)

chemist: 42  E


so mid test punye result memang drop gilaa dan  menyampah aku tengok. subjek yang aku tak hadir dan tak jawab complete paper tu sebab aku tengah vacation. ntah pape kan vacation mase exam. boooo! nothing to impress dengan markah aku tu, menyedihkan! tapi aku quite happy sebab aku dapat bangun balik dan grab A- untuk english becoz mase ujian 1 aku dapat 65.  dan pastu for de first time aku dapat A untuk B.melayu hahaha aku nangis tau sebab terharu ,dis before aku hanya mampu mendapat A- je. big achievement for myself untuk that 2 subjects. subjects lain...krik krik!

so trial SPM tinggal 2 hari je lagi. guess what, preparation aku sangat ntah pape. okay sesungguhnya aku tak study sangat, study 30 minutes, tido sampai pagi lulz! jadi memandangkan trial lagi 2 hari, aku kemas lah sikit-sikit tempat study aku yang sangat tak presentable tu lalala. guess what, tempat study aku ade memacam penemuan hookayyy, plastic chocolate cloud9 ade, bekal 5 bulan lepas ade, ketas bekurun ade, 3 gumpalan earphone dan banyak lagiiii. sah aku terus kene reject dengan memacik yang interested nak jadikan aku nie menantu dorang lulz!

before i end dis post, aku nak wish all de best untuk semua spm candidates! k tu je!


p/s: trial nie i ingat i nak pegi bercuti kat Jepun lah. poyo kan

k last, i rase i cantiks lah. erk!

               

Sunday, 17 August 2014

ikhtiar hidup

assalamualaikum
hey guys

so on de last Wednesday, 130814 sekolah aku ade buat pertandngan ikhtiar hidup. maka, aku dan sahabat handai pun memasuki pertandingan tu. pertandingan nie sounds good sebab students kene memasak, fikir cara macam mane nak masak by using de benda-benda basics yang cikgu kasi such as arang, beras, daun pisang, starter dan periuk (i dunno wht to call tht thing, so i called it periuk hehe) memandangkan cikgu provide bende basic je, kiteorang pun bawak lah segale bende. kekawan aku bawak bawang, halia, cili padi, tomato, belacan, bawang goreng, sos cili, periuk, fishball, gobis dan bermacam aneka lagi. nie bukan ikhtiar hidup dah, ini dah macam nak buat kenduri haha! aku just kene bawak roti je. yeahh happy me!

team aku sepuluh orang dan dibantu 2 jejaka extra sebagai orang kuat. gituuu. nak hidupkan api gune arang pun dah sejam, tu pun dah siap bakar getah, surat khabar dan buat tapak baru lagi. serious talk, not as easy as i thought! dah lah kat tetengah padang yg terik. fiuhhh memang mencabar akal dan hati! beras yang dah basuh pun dah kembang mase nak tunggu api hidup ngeheh!

well, bile perempuan buat keje, quite havoc gak lah sebab sume macam nak tunjuk skill. cewah uolls, maka aku pun tunjuk skill dengan menyediakan sandwich sardin yummeh aku lulz. semua kerje kiteorang divide supaya jadi fair and square. so nanti tak de lah adegan tak puas hati simpan pendam dalam hati kannn. bile main memasak nie kan, aku sangat duk feeling macam main memasak dalam citer masterchef junior. nak hias plate pun bajet ade tetitik sebagai tande aku nie berseni

makanya...cewah..kiteorang dapat siapkan nasi yang dah dimasak, sandwich sardin, air teh'o limau, maggi bersama fishball dalam mase 2 jam something. big achivement untuk weolls yeahhh. malangnyaaaa group kiteorang tak menang. not a lucky team lahhh sobs. but nevamind lah, bagi aku experience dan joyness yang aku dapat lagi pricelesss. banyak gilaa benda baru yang aku belajar esp creativity! pastu cara nak potong sayur, how to be a good teamwork, nak deco, kesabaran dan banyak lagi huhu. dan paling best bile cikgu makan nasi kiteorang pastu temakan sekali batu. sorry cikgu! itu senanye sebagai extra untuk menambah kerangupan, kriuk kriuk asli gituu aumm. so big thanks guys for cheer up our team! such a great pengalaman to work with team village people. akan ku abadikan memori ini di lubuk hatiku. gituuu


muafakat membawa berkat!
 
  

  



    

      
  




ready to be judge

Sunday, 10 August 2014

easymaths camp

assalamualaikum
hey guys

orite, last 6 and 7 August 2014, bebudak semekar yang ambik addmath telah meyertaikan diri ke easymath camp yang dibuat kat sekolah kiteorang sendiri. cikgu addmath class aku duk ajak suruh pegi sebab harga dye yang sangat affordable dan ilmu yang akan kiteorang dapat tu sangat worth it. at first, aku macam tak nak pegi sebab aku tak suke math, apetah lagi addmath. usually aku akan ngantuk gilaa or lost interested bile dalam class math/addmath sebab bagi aku mengira nie not my soul. gituuuu. so no wonder lah why i can get C for math and G for addmath. gagal berulangkali plak tu..........  namun, deskmate duk sibuk bodek ajak aku pegi dengan memberi kate-kate peransang yang membina sehingga aku pun teransang. then aku pun tetibe terbuka minda, 'WHY NOT IF I JOIN JOIN DIS  PROGRAMME, WHO KNOWS NTAH NTAH PROGRAMME NI DAPAT TOLONG AKU YANG SENTIASA LOSER NIEEE.maka, aku pun memergikan diri


day 1 (6 August 2014)
to be honest, aku sangat suke dengan cikgu Azhari tu sebab presentation beliau sangat best! sangat cool! sangat confident! sangat awesomeeee! beliau non stop macam kutuk students perempuan dan menangkan students lelaki. bende yang paling aku ingat yang cikgu azhari cakap 'pelajar perempuan bila raya pakai tudung lilit-lilit, ntah pape ntah' hahahaha! topic first yang cikgu tu ajar ialah Progression / Janjang. aku pun mula mengantuk Zzzz...tapi try gagahkan gak diri nak bukak mate, menguap tak yah cakap ah, tak terkira. pastu bile cikgu tu suruh buat latihan aku macam lost. tidakkkkkk ruginyaaaa sayaaaaaaa! mule lah nak rase menyesal pebende sume. bile pikir balik, sampai bile aku nak benci dan mengantuk dalam subjects mengira nie kan, spm lagi 2 bulan je, trial lagi 2 minggu jeeeee. takkan lah nak fail sepanjang mase. so aku pun try to give a full concentration on the next topic even though otak dah rase berat sangat. alhamdulillah i did it, thank u allah for helping me :D




day 2 (7 August 2014)
if semalam aku rase macam malas je nak belajar addmath mase memule start topic janjang, tapi on de second day aku rase excited gilaa nak belajar. 7 30 dah start belajar, alhamdulillah aku tak ngantuk pun, rase macam enjoy gilaa main tetekan calculator, dapat ilmu baru yang superb simply dan best. akak dan abang faci pun akan meja ke meja dan tanye okay ke, paham ke, especially akak izura dan satu cikgu lelaki tu (sorry cikgu, saye lupe name cikgu hehe) ade mase aku lost dan hadirnya cikgu lelaki tu untuk membantu. cewah macam tepat je masenye haha! cikgu tu pun explain sampai aku paham. cikgu azhari pun bile terangkan satu bende dye akan kasi banyak contoh dan teknik untuk students faham sampai bebetul paham. i likeeeee

dalam 2 hari nie, kiteorang dapat cover 7 topics. big achivement untuk diri sendiri dan sume orang yang jarang bukak buku addmath ngehehe! belajar dari 7 : 30 sampai pukul 5 pun still rase fresh sebab care kiteorang belajar tu penuh dengan unsur kelakar yang buat sume orang enjoy to the fullest. pastu ade pulak akak faci yang bagi sorang 2 bijik gegula sebagai refreshment gituu. terime kasih kakak cantik! afta dah habis program tu, kiteorang pun amek lah gamba sebagai tande kenangan ahhhhh bestnyeeee. bile dah besalaman, rase macam, cepatnya program nie habis, betul ke dah habis?????


kak izura, zamaliah (kite ihiks!) que, anis, wanie

to be honest, afta aku join program nie, hati aku macam terbuka untuk suke subject addmath nie. terlalu banyak sangat ilmu baru yang aku baru tahu sampai at one moment aku rase macam 'ceteknya ilmu aku' at de end of de programme, kak izura ade bagi kate-kate semangat, bile akak tu cakap macam tu, dah begenang air mate aku hihi! satu yang sangat tekesan kat hati aku 'action must be active' yes betul, aku nak yang tebaik untuk addmath, tapi aku jarang belajar..aku tak minat..aku tak suke.. so macam mane aku nak bejaya kalau action aku is unactive. kannnn. in shaa allah aku akan try de best untuk subject addmath and math. kalau orang lain bole, kenape aku tidak?

big thanks untuk cikgu Azhari sebab share banyak sangat ilmu dan joke yang sangat kelakar , kak izura yang sangat cute, sporting dan supportive, kakak yang bagi gegula, cikgu lelaki yang tolong saye di saat saye lost dan sume cikgu dan team easymaths yang telah menjayakan program nie. terima kasih cikgu terima kasih! eh lupe, terime kasih gak kat deskmate, Farahiya dan Amira sebab tolong aku dan cheer up our desk hehe :D


Saturday, 2 August 2014

rayaaaa '14

assalamualaikum
hey guys,

so well, it's raya  month! mohon pasang lagu raya mase uolls bace blog hambar i nie sambil gegoyang kepale bagi merancakkan lagi pembacaan lulz! hari nie already 6 syawal dan aku baru nak update kisah raya havoc aku yg dah kepam. so first of all, from de bottom of my heart, i want to seek for forgiveness...especially to my friends, family, teachers and beloved readers. aku nie pakar membuat onar, jadi big sorry for all  my wrong doings, lagi lagi kisah bile emosi menguasai diri, aku sesuke hati nak emo dengan sesape sampai kekadang lost control! kepade sape yg aku dah tercarut, terkutuk, termarah, terkena, ampun kan kite eh! it might be secare tak sengaje dan ade yang sengaja hehe!

'SALAM LEBARAN DARI SAYEMACIK.BLOGSPOT.COM'

dis year aku raye kat Keramat, Kuala Lumpur side Abah. first day raya aku pakai lose kebaya warne hijau. lose kebaya nie beli last minute kat downtown Bangi sekali dengan pin baju dye. kain batik yang aku pakai tu siap petang sehari sebelum raya. memang dis year punye raya sangat sempoi dan chill chill je. i likeeeee

at first aku sangat tak suke dis lose kebaya sebab bile aku pakai nampak macam wanita dalam pantang! sangat beggie dan labuh! maka beberapa hari sebelum raya aku ke sekolah dengan hati yang memberontak sebab tak suke baju aku yang labuh dan penampakan seperti wanita dalam pantang. habis deskmate aku kene denga citer tragik aku setiap saat di sekolah. sorry deskmate!

however, i dunno why bile tiba hari raya *drum rolls* baju aku tu jadi elok jeeee. penampakan seperti wanita dalam pantang apetah lagi seperti wanita bunting teserlah skit je hahaha. yes alhamdulillah :D maka pade hari raya petama tersebut aku beraya dengan gembira sekali. gituuu kau jahsss! 

guysss, masih ingat lagi tak last year baju kurung i koyak mase nak turun kereta sebab excited sangat nak berayaaaa. malangnya dis year lagi havoc! lengan baju aku yang menggelebeh tu temasuk dalam mangkuk kuah kacang mase aku nak ambik air. serious kelaka gilaaa, habis lengan baju aku betukar warne jadi warne coklat. pastu mak cik tu siap offer varnish lagi untuk gune letak kat baju bagi menghilangkan kotoran hikhiks! nasib baik lengan baju aku punye lace kaler kekuning macam kuah kacang sikit, so potensi orang nak syak aku makan gelojoh sampai tecelup dalam kuah kacang adelah tipis hihi! tapi seharian raya tu aku berbau kuah kacang ......  ini baru rumah petama tauuuuuu 

    

                                Photo: HAPPY EID '14 from Zaki's daughthers!

raya second day pulak, aku dah berazam untuk jadi lagi berhati-hati. aku takkan biarkan baju aku dicemari kuah kacang lagi! so raya day 2 aku pakai pink. pinky gituuu. that night kiteorang adik beradik dengan cousins pegi tengok movie kat Alamanda citer Hercules. nie first time tengok wayang mase raya, pelik gak tetibe bole terjebak. melayang duit raya iolls, penyesalan! pastu kat tetengah Alamanda tu ade replika kampung, maka kami umpama gengs village people yang jakun sebab non stop selfie berlatarkan replika kampung tersebut. Alamanda tak ramai orang dan aku rase dah bole buat tarian zapin secare beleluasa gilaa! yes kiteorang tengok movie dengan baju kurung yang dah kepam sebab dah dipakai since pagi. jadi, aku telah melepaskan  bauan molekul-molekul halus dan diskrit ke seluruh ruang dan membiarkan seluruh orang yg menonton citer Hercules menghidunya hahaha! fyi, ketiak i tak hangit kayyy lulz!



                  

p/s: for more photos, u can visit and FOLLOW my ig: zamaliahzaki  // twitter: @zamaliahzaki


here's my havoc raya stories. come and share your experince of rayaa with me, can leave it on de comment :D :D enjoy your raya everyone! anyway, lai lai come to my house! pssttt.. hari nie mak i masak laksa singapore! yummmeh >.<



Tuesday, 22 July 2014

kejadian cirit

assalamulaikum
hey guys


kecik-kecik main pop pop, boy u make my heart meletop!

#rayapickuplines   (found it on my TL)


this thing already happened on last saturday. i went to bazar ramadhan with my older sister, kak ain. so we bought some kuih, lauk and alhamdulillah i dapat tahan mate daripade melihat jejake hensem. erk! maka pade malam itu, kami berbuka dengan gembira sekali. bile perut dah kenyang, hati pun manyak senang ngehehe!

esok pagi, sunday

family aku kene serangan cirit birit. BIG LOL! aku syak sebab juadah dari bazar. sume muke emo menahan kesengsaraan, takut dapat buasir je lulz. kakak aku siap google lagi pasal kejadian cirit. selepas melakukan proses penyahtinjaan secare continuosly, sume orang jadi lemah. tenaga dah dibazirkan pade sesi menahan sakit perut. at one moment, kakak aku bersuara,

  'rahim aku lemah lah'

DOUBLE BIG LOL

Wednesday, 2 July 2014

penyakit

assalamualaikum
hey guys

fisrt of all, Salam Ramadhan dear people! it's a month tht full of forgiveness and blessing, so let's make dis Ramadhan as de best of Ramadhan! thank u Allah for giving me a chance to taste dis holy month. to uolls, marilah kite ke terawih, puase, jage mate, hati, lidah dan kelakuan. bulan puase nie mencerminkan de real of us, yalah sebab syaiton pun dah diikat, yang ade just our nafsu. bagi aku, it's like how we control ourself from doing all de bad things such as merokok, gossip girls dan bla bla bla. in fact, aku pun tengah try ngeheh so let's us together make a change! Ramadhan singgah setahun sekali je tau!


okay, as i'm in hurry, let's make dis entry short hihi. lastday aku study bio chap 4 pasal reproduction and growth, if i'm not mistaken lah. we had a discussion with cikgu pasal penyaki thalassemia.  it's a kind of disesase yang...why not kalau korang click  nie for more detail ihik!  http://www.healthline.com/health/thalassemia#Symptoms3   okay symptom thalassemia nie macam cepat penat, muke pucat dan dan..kalau nak tahu, kene click link tadi tu! pastu aku pun cakap kat deskmate aku

aku 'weh, aku rase aku aku ade thalassemia lah sebab aku selalu ngantuk dalam class'

LOL!


p/s: aku nie kaki ngantuk dalam class. mate makin mengecik je bile belajar, badan tehuyung hayang sebab tak stabil tapi bajet betahan untuk focus. bile dah start telelap, tampar pipi sendiri, wake up dearself! tapi ..... bile rehat/recess, aku lah manusie yang paling segar. acacah betul eh kau nie jah. thalassemia konon!

extra!

mohon lap air liur korang yang menitik tu eh! hahaha. so i'm presenting to uolls, de yummeh nasi ambang! okay nie aku makan a few days before nak puasa, aku dengan  3 lagi jahs siapkan folio addmath pastu mak tuan rumah aka mak atasha buat nasi ambang dan kasi kiteorang makan sekali. nie first time aku makan nasi ambang, so aku memang agak jakun tapi simpan dalam hati, cover gituu. rase dye sangat sedap aummm aku pulak yang terliur! jadi kiteorang makan berlima dalam dulang nie. aku makan nasi nie kenyang sampai esok malam, serious weh! acik sedap gilaaa, saye kasi 5 bintang! ouh nasi ambang, kau buat iman aku tegugat~



Sunday, 22 June 2014

MSU (management and science university)

assalamulaikum
hey guys

first of all, jawab lah dulu salam kite tu ngehehe! first week of school afta 2 weeks break okeoke je, rindu terubat lepas tengok muke orang yang aku minat aummm. lol gurau. result pun dah dapat, okay i'll update my result on de next entry. wait ahhh!

so actually, last tuesday, my class (5 SC2) and jiran sebelah (5 SC1) went to MSU Malaysia. de story began with ...

-170614-

borang keizinan ibu bapa untuk lawatan nie pun aku suruh kawan aku tandatangan kan pasal tak sempat nak kasi mak aku ngehehe sorry mak! jadi pade pagi selase yg lepas, sume muke excited nak pegi MSU tertutama sekali aku sebab tak yah kene hadap addmath, math dan subjects yang Zzzz. ampun cikgu! before keluar pagar sekolah, cikgu dah sempat warning 'jangan tak senonoh, gelak kuat kuat' hahahaha

dan setibanya kiteorang kat sane, aku sempat cakap ngan membe aku 'weh, harap-harap aku ade telanggar sesape yang handsome!' hahahaha gilaaa. okay turun je bus, ade staf yang in charge sambut kiteorang dan bawak ke satu bilik untuk kasi short talk about MSU, aliran subject kiteorang dan some kate-kate semangat. pastu dorang bawak round around MSU. tempat yang kiteorang masuk sume related dengan science. yes, kami budak sains tulen. kak Zu (nurse) ajar care-care untuk CPR dan care dye share tu sangat sempoi dan kelakar. one of her sentences yang aku ingat mase nak gune teknik feel touch and see, dye ade kate 'jangan tengok dade orang tu besar ke tak, tengok pergerakan dada dye je!' amboi zamaliah, bende camtu je yang kau ingat eh!






mase jejalan around MSU tu, kiteorang adelah masuk wad kanak-kanak, kecemasan dan belajar pasal alatan yang biase doctor gune dalam drama. seriously banyak gilaa bende baru yang best utk diketahui. kiteorang masuk dalam 1 bilik yang penuh dengan model model organ manusia macam pankreas, otak, mate, kaki, tangan, badan dan bla bla bla. de best one siap ade organ betul yang dah diawet hoookay! aku sangat suke tengok organ betul dalam jar especially janin dan baby. sangat amaze bile dapat kaji pasal badan kite sendiri. ade satu lecturer yang guide kiteorang tu pun sangat friendly dan tak kedekut untuk share something. dye kate bilik yang penuh dengan model model nie mcam second library untuk bebudak medic/science

patung nie macam orang betul. kawan aku tak senonoh pegi bukak seluar dye nak tengok ade ape dalam tu



test katil test test
               
             

height is not a matter-my jahss          




dan de best moment bile kiteorang dapat masuk dalam bilik mayat! yes de true mayat! nie experience yang sangat awesome! before masuk, kak Zu ade pesan 'tak bole amek gamba, nie mayat betul dan mereka naked' jadi faham faham lah, jangan lah tekejut bile tengok dorang dan jaga mulut sebab dorang pun ade rasa malu. time masuk tu, ade satu jenazah kat atas meje dan  a few students yang tengah study pasal jenazah tesebut dengan lecturer dorang. lecturer tu welcome kiteorang dan suruh student dye, Abg Zikri explain tentang jenazah tu. jenazah tu dah dipotong 2, maksud aku badan dye yang ade sampai bahagian pinggang je je dan jantung dye pun dah dikeluarkan utk proses pembelajaran mungkin. so Abg Zikri explain ape yang dorang tengah study, dorang study pasal digestion. then dye share a lil bit cerite pasal digestion dengan menunjukkan organ sebenar jenazah tesebut. explanation Abg Zikri sangat clear dan senang utk orang faham. aku bediri betul betul depan jenazah tu, rase nak pegang je tangan dye, tapi tak bole sebab dye dah diawet! too sad tak de experience pegang jenazah, but it's okay. pastu kat dalam 2 tempat (macam tank, tak tahu nak label ape) ade menempatkan beberapa jenazah yang direndam untuk diawet. so sume orang dapat lah tengok. rase kagum membuak buak sampai lupe nak tanye lecturer dengan students kat situ pasal jenazah nie dari mane, kes dye meninggal camne dan bla bla bla. rugi! bau awet dye sangat kuat dan amat memedihkan mate! no photo can be taken, atas sebab respect. karang tak pepasal dalam gamba  ade makhluk extra yang tak bekenaan erk!

pastu kak Zu dengan lecturer lelaki tu bawak pegi jalan lagi. kiteorang masuk tempat kulinari, tengok dorang masak. aummm apesal dalam nie banyak sangat abang hensem, nie yang rase lemah iman nie. fyi, dapur MSU nie lah cerite kusinero cinta berlakon. pastu masuk pulak kat bahagian pastri, ahhhh i'm in love with dis course. tetibe rase nak masuk course pastri sebab aku suke buat cupcakes, tapi tak pena menjadi! hahaha. lecturer pastri nie pun cecakap cam welcome kiteorang dan share pasal ape itu pastri. best!








amboi jah, lupe eh pesan cikgu jangan gelak kekuat - dapur kulinari




pastri
                                   

dah habis round MSU, kiteorang lelepak jap dan pegi makan kat cafe. selepas makan, tiba lah mase untuk kami memulangkan diri. sebelum balik, lemme take a selfie ngeheh! ade lecturer tu tanye 'nak jadi ape?' kawan aku cakap nak ambik TESOL. then aku pun sibuk nak jugak cakap 'saye pun nak amek Tesol!' dan lecturer tu kate 'kalau orang dah minat Tesol, bende lain dye dah tak minat dah' yezza so trueee, aku sengih 'hidup bahase!' ngehehe dan lecturer tu kasi some motivation utk spm dan future study. big thanks! such a great day and experience! so glad to have a short visit in MSU, meet and greet friendly and knowledegable students and happy to be in bilik mayat ;D

                

                 

5SC1 and 5 SC2


Sunday, 15 June 2014

gangguan

assalamualaikum
hey guys

azam baru, i must finish at least 1 set of question (any subjects) before i go to bed as it will be my excercise and revision. yeah, trial is getting closer u know! even trial semakin menghampiri, aku tetap tido dengan lena, makan dengan penuh nafsu dan berjaye mengabiskan 3 novel dalam 2 minggu cuti nie ngehehe. dan memandangkan esok dah start sekolah, aku kene ubah lifestyle aku balik. cewah cewah. so focus dearself! maka, semalam aku start buat latihan chemist, then come my sister, kak ain yang mengajak karoks thru her phone. she drags me ...

GANGGUAN KUAT NIE!

maka aku pun berdoa,

jauhkan lah aku dari gangguan ini! tumpukan lah aku pade ape yang sedang aku lakukan ini! ini demi kebaikan aku!

ngehehe!

tapi gangguan semakin kuat! kakak aku bukak lagu taylor swift, you belong with me! kak, kau tahu tak itu lagu peberet aku mase darjah 6?!!!! kau tahu tak aku dah anggap taylor swift tu umpama kakak angkat aku?!! mengapa aku diuji begini? mengapa mengapa? maka, aku pun terjebak menyanyi ......

LOL

okay, tomorrow no more holidays! no more game, rest, long nap and blogging! kembalilah ke alam realiti wahai zamaliah! sobs. so see u guys on my next entry! maybe tomorrow, next week, month or year. selamat kembali ke alam persekolahan uolls :D


                               


Saturday, 14 June 2014

anxiety - mak dan anak

assalamulaikum
hey guys

mak aku, a kind of person yang sangat perisau. everytime kiteorang (anak-anak beliau) nak keluar, kerje part time atau join pape activity, mesti mak aku yang panic gilaa. like this before mase aku nak pegi Mid dengan kawan kawan aku, dye akan buat reminder bertubi-tubi umpama machine gun

'Lia, tak bawak payung ke? nanti hujan karang! kalau tak pun, payung tu bole gune untuk protect diri kau kalau ade orang kacau-kacau. kalau ade orang nak kacau, jerit je! bawak mineral? nanti haus tak yah bebeli air lagi! bawak lah roti nanti time tengah jejalan bole makan kalau lapar. tak bawak beg ke? takkan nak pegang je purse tu? duit tu.. blah blah blah'

tazkirah mak aku bole buat karangan 7 pages! hahaha gurau mak gurau! dan aku pun akan meyakinkan mak aku bahawa everything will be alright. yes i'm big already mak, i can survive! gituuu dan aku pun bajet main kening persis remaja tabah

dan aku, a kind of person yang ordinary bile nak pegi memane. u can call me selekeh becoz i dun care what u sayyyyy. yes, de most important is, i feel comfortable and happy with my outfit. lagi satu, aku tak suke bawak beg sebab buat sakit bahu aku je pastuuuuuuu bile aku bawak beg, mula lah wujudnye satu perasaan risauuuuu yang membuak buak.....

'eh, nak bawak tisu lah nanti bepeluh! eh, nak bawak wet tisu lah kalau nanti tangan melekit lepas makan ke ape! eh, nak bawak bekas spec lah kalau nak letak spec (padehal tak pena gune pun bekas spec tu) eh, nak bawak perfume lah! eh nak bawak blah blah blah'

daripade purse dengan handphone je yang seharusnye dibawak, tetibe barang yang tak bekenaan juga tebabit. hati kuat membuat andaian 'KALAU' so before ape-ape berlaku, baik aku bawak tisu, wet tissue dan seangakatan dengannye! no wonder lah bahu sampai bebekas bile bawak beg ngehehe

eherm, senanye sape yang lagi axiety nie! hahaha. sesungguhnye aku memang mewarisi gen kerisauan mak aku. betul pepatah inggeris yang mengatakan, like mother, like daughter! ihik :P

pssstt.. dalam beg tu dah macam pocket doremon tau :p
         
                         Embedded image permalink

Friday, 13 June 2014

a better one :D

assalamualaikum
hey guys,

just now i watched Al-Kulliyah memandangkan itu rancangan harus tonton mak aku.  the input of the talk really touched my heart as a daughter!

'bile hati kite tak tenang, ingat lah bahawa kite ade buat dosa dan dosa petama yang harus kite check ialah dosa tehadap kedua ibu bapa kite. once mak kite meninggal dunia, mak kite dah tak mendoakan kite. bile mak ayah kite meninggal dunia, doa dari anak mereka yang mak ayah ini nantikan. jadi, setiap hari, tanye diri kite, adekah kite ini sudah cukup untuk menjadi anak yang soleh?'

that is some of de random part yang aku ambik. sepanjang aku dengar ustaz tu cakap, aku sentap. yes, i'm not a good daughter. so sepanjang kite bernafas kat bumi nie, dapat kan lah restu dari mak, ayah. it's not too late to make changes! sometimes, u have to be lost to find yourself back


Thursday, 12 June 2014

kisah carrot

assalamualaikum
hey guys,

pade suatu malam, sebuah keluarga nie dalam keadaan yang lapar. maka, si kakak dan si adik bercadang nak masak sepakgeti kabonara. recipe dibuat secare sesuke hati. jadi memasing nak tunjuk bakat memasak yang terpendam.  eherm see de leg lah! si adik nie pun kupas kulit carrot, memotongnye dalam pelbagai bentuk (tak reti potong carrot senanye!) dan si kakak merebus carrot tesebut. maka si carrot direbus dengan gembiranya

adik 'kak, kau dah cuci carrot nie?'

kakak 'tak, belum'

adik 'aku pun belum cuci carrot tu'

kakak 'aku pun'

HAHAHAHAHAHAHA!

mase nak makan carrot tu, rase ragu-ragu gilaa. tapi nak sedapkan hati, cakap kat diri sendiri  'alahh mesti bacteria dah mati mase carrot tu kene rebus. kan bacteria mati kat suhu 100 darjah celcius'  so selamat kot carrot nie. yes kene yakin! maka, semua orang makan carrot tanpe mengetahui kisah sebenar carrot kecuali si adik dengan kakaknye ngehehehe!

 



p/s: si adik tu, aku. kakak tu, kakak aku. dan macam geli je gelarkan aku 'ADIK' euwwww tak sesuai!

Wednesday, 11 June 2014

sibs + mak day out

assalamualaikum
hey guys

tadi kan .. kite kan .. okay tadi aku pegi tengok citer Maleficent kat Alamanda dengan mak, 2 lil heroes dan kakak aku yg ketiga, kak zaza. citer tu, great enough untuk membuat aku rase sayu dan sedih gilaa. memang emosi menguasai diri. in fact, dalam citer tu ade terselit moral value yang sangat sangat bagus! tak sangke gilaa adik aku, akmal siap nangis! memang hayati tahap focus tak toleh kiri kanan tu hahaha! like seriously a man nangis tengok sebuah movie? baiklah, he's just 13 years old boy yang masih innocent. so tak pe lah kalau kau nak nangis, aku paham. *konon memahami adik sangatttt* okay, aku tak nak review pasal citer Maleficent tu sebab korang kene tengok sendiri dan rasai perasaan tu. gituuuu. yang penting, pronunciation aku untuk sebut 'Maleficent' sangat teghuk! berbelit lidah i tauu. dan otak aku masih terngiang-ngiang scene scene citer tu. ahhhhhh lap air mate. drama queen sungguh!

kiteorang selfie amek gamba adik beradik tapi sume gegar dan blur. memang kami tak de bakat menselfie. maka, nie je hasil tangkapan yang tak gegar, rasanya

                                  Photo

last but not least,  mase tengah iklan before movie start, mak aku sempat kasi tazkirah pendek di dalam kegelapan

pun boleeee mak

hihihihi~


p/s: i love Angelina Jolie till de pieces. gilaaa kau jahhhh

Tuesday, 10 June 2014

stranger - cuweet cuweet

assalamualaikum
hey guys

hari nie dah hari Selasa, 5 days left before i end my holidays. SOBS

k hidup mesti diteruskan!

aku nyampah gilaa bile jalan sesorang / in group pastu ade lelaki yang bawak van / lorry company hon kuat gilaa pastu sesengih acacah muke macam Tom Cruise. kalau tak hon mesti sweet sweet, feeling bibir Angelina Jolie. yang aku perasan yang buat macam nie sume lelaki yang drive van ataupun lorry company dorang~  guys, it just your company vehicles, lagipun bukannye kereta BMW kee, Lamborghini keeee yang korang drive

pastu aku nyampah dengan stranger yang baru kenal pastu dah tanye memacam. in dis case, aku rase boleh beza kot stranger yang okay dengan yang stock geli-geli. yang stock geli-geli nie baru first time jumpe (contoh beli burger) dah tanye memacam yang membuatkan  aku rase insecure tahap mengganas. ayat famous 'dari mane?' 'rumah kat mane?' blah blah blah. usually aku jawab dengan jawapan yang ntah pape je macam 'tak dari mane-mane' 'rumah? ouh, kat memane je' jawab sambil buat muke serious ataupun buat muke hahaha. ade satu stranger yang menakutkan nie tanye aku soalan camtu dan aku jawab macam ayat tadi, pastu dye kate ape tauuuuu 'nie tanye bukan nak ngorat tau' euwww mohon jangan ingat aku salah faham. krik .. krik ..

so khulasahnye, jangan cepat sangat terpedaya dengan orang asing sebab anything can happen. nak jadi peramah, biarlah bertempat. i'm not telling you guys to be sombong, tapi just beware :D


 

Saturday, 7 June 2014

havoc girls day

assalamualaikum
hey guys

-060614-
lastday, i went to MidValley with my two best partner of outing, Maisarah and Wanie. it's midyear holidays, so we took dis opportunity to entertain ourself by hanging somewhere and keep wishing, semoge kami bertemu jodoh! hahaha lol. jadi tempat kiteorang keluar memang sentiase tak bertukar, MidValley sentiase di hati sebab Mid adelah tempat termudah utk transport, selamat dan best! aku jarang keluar sebab aku tk suke keluar tanpe tujuan. so in dis outing, memasing ade mission, it's girls thing, shopping!

title 'HAVOC' dah macam melekat dengan kiteorang sebab everytime kiteorang gather to go somewhere, there must be something yg havoc berlaku. like semalam, kiteorang duduk kat one side to wait for de train, kiteorang duk perhati sume orang menuju ke satu tempat and we were wondering kenape sume orang betindak macam tu. namun, kiteorang nie bukan orang yg prihatin so kiteorang buat hal kiteorang without care with de surrounding. then train pun dah sampai tapi dye stop jauh dari tempat yg kiteorang duduk. eh nape dye stop jauh, selalu tak?!!!! eh ramai dah naik, jangan dye jalan sudah! okay kiteorang quite panic, maka kiteorang pun lelari anak sampai shawl wanie punye pin tetanggal. masuk je train memang termengah gilaa macam lepas lari 1000 m hahaha! di saat kiteorang belari tu, baru kiteorang perasan, ade satu board yg tertulis 'WAITING AREA' so no wonder lah kenape sume orang sibuk berlonggok kat situ dan kiteorang yang macam noob tak prihatin. village people sungguh!

sampai je Mid, pegi toilet, buat activity lap peluh yang lecaks dan pegi carik tempat makan. yes havoc girls are hungry! then Maisarah suggest makan kat Burger King sebab dye tegode dengan gambar kat iklan tv. pengaruh kuat betul tv nie haha! so kiteorang makan kat Burger King. however, bile Maisarah tengok too many sayur dalam meal aku dengan Wani, dye jadi lemah. okay, Maisarah anti vegetables. so what she do kan, she bought mcD dan makan dalam kedai Burger King. rate aku kasi untuk Burger King, 2/5 kerana sesungguhnye burger, kentang, cheese mereka tak bole beat mcD! so mcD, u're de best!

aku makan singles black papper (idk how to spell) air coke dan cheesy fries. nie memang lapar tahap memuncak okay! burger dye banyak gilaa bawang yang bebesar. nasib mulut tak bau bawang



so next kiteorang pegi jejalan, menyelesaikan mission. masuk MPH (bookstore) memang aku rase nak menangis. kenape banyak sangat buku best? kenape aku tk de duit? kenape mengape!!!!! Maisarah dengan Wanie busy dengan buku-buku puisi, terfaktab dan blah blah blah. aku duduk kat tepi macam 'ape yang best buku camnie? kenape aku tak de nafsu nak bace buku camnie?' so i went to english side punye novels. mate gua bersinar-sinar! tetibe nampak buku yang selame ini dicari! OH MY GOD LIKE SERIOUSLY?!!! so aku grab 4 novels tu dan bawak pegi kat kekawan aku. malangnya, aku harus melupakan dulu novels tu sebab mission aku still not accomplish and i should focus on what i've aimed! Maisarah dengan Wanie grab their books , puisi tepi jalan by Fynn Jamal dan 2 siri buku terfaktab. hmm lap air mate

so afta buat babak sayu kat MPH, kiteorang jalan lagi dan grab some stuffs macam jeans, kasut, baju dan jam. it was a perfect shopping wjth de girls. another embrassing moments mase Maisarah nak beli satu shirt nie, we were discussing about de size dan kiteorang siap rap dekat dalam FOS, then abg salesman nampak kiteorang berkelakuan begitu. like seriously abang! tidakkkkkkkk! haruslah kiteorang gelak dengan gaye vouge version jahss hahaha malu gilaa seh!

mission accomplished and everyone sangat happy. yes we're de happy girls. pastu lepak kat food juction without buying anything dan tanpe rase bersalah siap selfie, buat video lagi lol. then we walk around, lepak kat luar, selfie again sampai pukul 5 30  dan memulangkan diri ke rumah. balik rumah kene naik train, jalan kaki ke tempat bus, naik bus dan jalan kaki lagi sebelum berjaye sampai ke rumah. aku dah rase macam nak seret je bag plastic. legs aching, ketiak lecakss!

it's just a superb wonderful and exhausted day! doing stupid things like always, LOL itu wajib, selfie sampai beratus, ketiak lecakss bersama. i pray that de title as a 'HAVOC GIRLS' will stick on us forever. u guys are rock!

accidentally we wore de same colour for our oufit. serioulsy kiterang tak plan pun nak pakai ape. well, naluri havoc tu utuh! it's blue day!




what i bought, jeans from Forever 21 and a shoes from Cotton On




p/s: baki duit aku rm 3 je. k sobs

Friday, 6 June 2014

time flies~

assalamualaikum
hey guys

HOLIDAYS MAKE ME FAT

four words to describe how my condition now. i was like who cares if i want to take my breakfast for the third times, had my lunch for 2 times and eat nasi goreng in the middle of the night. tambahan, this things dah macam 'routine wajib' bagi aku di mane aku harus minum secawan milo panas dan 4 keping biskut kering bentuk triangle. kire macam refreshment gituuuu. mak dah start tegur, kakak aku pun dah bersuara 'cuti nie kau tak diet ke?' eherm, well..i'm in holiday mood so i think i should give myself some space afta a long stressful weeks by EATING! me and food are good friend okay! hihihi

ogoshhh mukadimah je dah blah blah blah. maafkan saye ya wahai pembace! so let's go straight to my main point, aku belek gambar-gambar lame di saat aku di ambang kegemilangan aka zaman memalukan~ muke memang innocent tahap infinity!

aku anak keempat dari enam beradik, aku ade 3 kakak dan aku anak perempuan yang last. kire atas aku sume kakak, aku num 4 dan bawah aku baru 2 adik lelaki. mohon faham sebab dah banyak kali aku edit ayat supaye aku sendiri faham ape yg aku tulis kahkahkah. orite, namun begitu, zaman budak aku tak macam budak perempuan yg lain. i'm a kind of boyish, yang degil tahap menggila, baran macam singa, nakal tak terkata. aku banyak collection parut sebab kene bantai dengan mak /abah, kalau tak pun sebab jatuh naik bicycle akibat lumbe haram. nasib baik banyak parut dah hilang, kalau tak makin susut wnag hantaran aku nanti kui kui. apekah?

bile throwback balik dahulu kala rase macam indah gilaa. that moment, i enjoy myself to the fullest! tak payah nak risau pasal study, pasal duit, pasal kekawan. yang penting, aku enjoy! i wish i could rewind the time so i can repeat all the best moment in my childhood days. rindu nak kene bantai dengan mak aku pasal buat hal! rase menyesal buat hal tak nak pakai dress yang mak aku belikan sebab rase dress tu menggelikan and only suitable for bebudak yang gedik. tapi sekarang dalam hati duk pendam rase perasaan nak pakai dress. hahaha jijiks seh.  yes aku stop pakai dress, skirt mase umur 6 tahun. aku rase leceh nak main bicycle, masuk longkang, lumbe lari dengan pakai dress pasal habislah terbang terbang skirt i nanti. since tak pakai dress, aku suke pakai track suit, short and since that aku suke rambut pendek. mase darjah 5, ustaz, kekawan and even kawan bapak kawan aku pun panggil aku tomboy. kire darjah 5 memang zaman paling gemilang dan nakal aku mase sekolah rendah. naik darjah 6 dah insaf, nak UPSR katakoooo!

no matter how boyish aku mase dulu, i'm growing up as a girl. yes as a mak and abah girl. bile jumpe geng lame, mesti ade suare, 'zama dah feminin sekarang!' hahaha i wish i could kick your ass. feminin-feminin aku, suare besar tetap maintain hahaha aummmm. perubahan yang bole aku nampak ialah spec yang aku pakai makin lame makin besar!


gambar yang berjaye dijejak, muke insaf darjah 6
             
  


drawing 2012 -mase nie still thinking, bole tak aku jadi macam nie balik-

Tuesday, 3 June 2014

workout yang tak berjaya

assalamualaikum
hey guys

sekarang tengah cuti pertengahan tahun dan aku baru sedar bahawa pipi aku semakin membesar dengan gemilangnye. aummmm! okay tak pe dearself, nanti kite excercise eh! krik..krik..

 #THROWBACKSTORY

aku selalu refer dengan beloved cousin aku dari Singapore, Nurul pasal something especially girls things. memandangkan on 25 May 2014, ade one of our cousin nak kawen, so i do light workout to stay fit and cut some weight. kire macam i'll comeout with new look gituuu. but i don't show any good result, my weight still maintain. sedih tau iollss sobs. so i wassep my girl to make things clearer

me 'babe, aku dah workout but still weight aku same je'

nurul 'kau workout macam mane?'

me 'aku jogging tapi dalam bilik depan kipas'

nurul 'HAHAHAHAHAAHA! aku ingat kat taman ke ape, tu pasal lah tak bekesan'

me 'hahaha i have no time lah, busy with exam. tengah midtest nie!'

nurul 'tak pe, aku terime kau dengan seadanya'

terime kasih kerana menerima aku dengan sedanya wahai nurul HAHAHA! ketawe non stop aku pade petang yang hening tersebut. nampaknye, senaman yang aku lakukan tidak berjaya. patah seribuuuu hatikuuuuu bilaaaa mengenangkannnnnnnn! *lap air mate sambil tepuk dada* aku tabah! LOL! sebenarnye, tujuan utama aku workout depan fan adelah kerana untuk mengelakkan ketiak lecakss dengan jayanya supaye lepas workout aku bole continue study or buat keje lain seperti makan keeee ahaksss


-250514-

full version of me afta do some workout infront of the fan!



awesome finding bagi gambar unglam kiteorang.  muke macam kene denda suruh buat bumping 100 kali je



p/s: congratulation to abang udin and wife. may your love stay until Jannah :D

Friday, 30 May 2014

what u give, u get back

assalamualaikum
hey gusy,

well, i always heard and read dis pharse 'what u give u get back' and i keep wonder bende nie betul ke akan berlaku sebab aku teringin nak rasainye. in dis case, aku suke bace quote yang membine bile rase down macam 'never give up never surrender' hahaha that one dah typical gilaa. aku selalu gune quote quote tu mase study, bile dah rase lemah gilaa dan tk larat nak buat revision/latihan. it will be like 'kau boleh dearself, study for a better tomorrow!' tapi..tapi..result aku okeoke je. failed memang sentiase ade dalam slip keputusan. so kekadang tu tedetik gak 'is this what i get afta i put so much effort?' dan bile aku pikir balik, aku sendiri ade jawapan dye

once upon a time, aku jalan kaki nak ke satu tempat dengan kawan aku utk tunggu parents dye datang ambik. kiteorang dari library Perpustakaan Raja Tun Uda, join satu program motivasi. waktu kat program tu, ade satu motivator nie sentuh pasal topic 'what u give, u get back. keikhlasan dan kesyukuran' mmg sangat bagus penyampaian pasal topic tu sampai aku tedetik 'aku nak sangat rase bende nie, ape yang akan aku dapat bile aku buat baik'  okay kembali ke tempat kejadian, pastu time tengah jejalan nie, ade satu pak cik nie naik motor nak pegi masjid jalan tepi aku pastu stop dan tegur. kat tangan aku nie ade 3 bekas kecik yg berisi kuih memacam jenis, actually kuih nie lebihan mase dpt kat library tu so daripade terjadinye pembaziran, maka aku pun amek lah 3 bekas. eherm, memang aku suke bende free nie ahakss!

pak cik masjid 'kuih tu untuk jual ke?'

HAHAHA! pak cik, muke saye yang comel nie mcm penjual kuih ka? sampainya hati muuuuuu! pastu aku pun macam beblur cakap

aku 'bukan, nie saye dapat dari program kat perpustakaan tadi'

pak cik masjid 'ouh, ingatkan jual'

aku 'pak cik nak ke? amek lah'   menghulurkan kuih tu kat pak cik masjid dengan doa pak cik tu ade anak yg hensem haha gurau

pak cik masjid 'eh tak pe lah, pak cik nak pegi masjid nie'

aku 'eh tak pe lah, amek lah satu'  aku pun kasi kat pak cik tu dan pak cik tu meletakkannye dalam bakul motornye

pak cik masjid 'terime kasih ye nak. pak cik nak ke masjid nie dah nak maghrib'

aku 'same-same. assalamualaikum'

and that pak cik pun jawab salam dan bawak motor menuju ke masjid. i dunno why, ade satu perasaan 'happy' bile dapat share kuih tu dengan pak cik tadi. then bile aku sampai rumah, aku tengok kawan kakak aku kasi satay yang pergh pergh tebaik! tapi aku tak minat satay~ malam tu aku digest balik ape yang tejadi,  sesungguhnye Allah tu maha permurah. aku share dengan pak cik tu sebekas kuih yg berisi 3 ketul kuih dan Allah balas balik dengan kasi aku satay yang ntah tak terkire bape batang. even aku just makan 2-3 cocok, tapi rezeki tu dapat jugak kat family aku. in dis case, aku nampak memang janji Allah itu pasti. dan aku sedar, betape pentingnye nilai keikhlasan, kesyukuran dalam buat satu bende. maybe selame nie aku buat bende yg baik, tapi Allah tak balas dengan kasi aku result yang gempak, tapi Allah balas dengan care lain. aku belajar satu bende baru on tht day, Allah sentiase kasi aku rezeki tanpe aku sedari, tapi aku yang selalu tak sedar dan kuat mengeluh. jadi, bersabarlah wahai diri kerana Allah itu sebaik perancang dan pemberi :D belajarlah utk hari nie dan hari seterusnye kerana Allah bukannye kerana exam


Wednesday, 28 May 2014

atmospheric pressure

assalamualaikum
hey guys

so hi. i have started my mid year hoildays for two weeks starting from today. but still, my school provided extra class for spm candidates until next week. so no holiday for us sobs. however i dun come to extra class as i'm under de weather. sore throat, bad cough, flu and now, fever is attacking me. serious talk, i dun have proper sleep and enough rest sinced de first of April sampai lah laaa nie. pity me uhukuhuk!

once upon a time, during physic class

cikgu 'ape maksud atm?

aku jarang jawab soalan mase class physic sebab aku nie superb slow dalam bende bende mengira. but dis time aku macam tahu jawapan so dengan banggenye jawab dengan kelantangan suare bajet persis seorang yang pandai. jawapan aku 'atm tu ANGKATAN TENTERA MALAYSIA!' bangge nie, tepuk dade sebab dapat jawab hahaha!

cikgu 'bukan angkatan tentera malaysia zamaliah! atm tu atmospheric pressure'

LOL!

Tuesday, 27 May 2014

3 in 1 post

assalamualaikum
hey guys

last update - 200414-

first of all, sorry for let this hambar blog (http://sayemakcik.blogspot.com/) hanging without any update. so guys, here i am nak buat comeback huhuhu. rasailah kehadiran aku wahai pembace! dan dan target aku nak habiskan 3 post yang dah terggendala buat sekian lamenya! maka, marilah bace entry teghobek kite. i'll try my best to make it as short as i can!

PERTANDINGAN FORUM PERINGKAT DAERAH
my love for my forum team aka my jahss (wanie, que, anis) will neva meet de fullstop. they really rock my world! each of us memang play an important role as setiap orang ade character memasing yang membuatkan ikatan ukhwah kiteorang makin kuat utuh teguh dan jitu. gituuu. mase sesi latihan memang too many ups and downs happened in our team di mane kiteorang tepakse tukar tajuk sebanyak 3 kali even de competition around de corner je. namun we handled it in profesional way gituu. and some of de sweetest moment to remember - stress bersame, main sorok-sorok dlm library a day before competition, makan dalam bilik perbincangan, gelak tak cover dan langgar rules pun bersame! best experinced so far where we gain so many new things. fyi, dis is our first year participate pertandingan forum dan kiteorang dapat no 1 dalam peringkat zon semenyih. so it was like, SEMENYIH kawasan kamiiii! dun u ever bother! rase puas sgt sebab we did it well and dapat show to all de real of us. we're not only a nerdy, we are champion ladies! in dis case, i would like to thank my beloved cikgu yg banyak sangat membantu, sorry cikgu sbb everyday kacau ketenteraman cikgu hehe. next, to my dearest zulfarhanah yg sanggup google kan, share experience, tips, call dari asrama and make me speechlees! to my classmate, badrul, big thanks for being our PA. u're de best trainer, judges, advicer and it was fun to do stupid things together. to Haziq yang superb helpful, serious talk, without u, i cant produce a good text. to khody, thank u for giving us support to de fullest mase hari pertandingan! last but not least, big thanks to all for de prays and help. tbh, we cant repay all your kindnest but we will keep praying tht allah will always shower you guys with his blessing, love, happiness and cuteness hehehe

me, ahli pertame. wanie, our pengerusi. anis, ahli panel ketige. que our queen of laugh, ahli panel kedue. p/s: ahli panel pertame masih single hahaha!

                           


CONDUCT ASSEMBLY MINGGU KETIGA BULAN APRIL WITH PERFOMANCE
every minggu ketiga setiap bulan, setiap pasukan unit beruniform kene conduct assembly  and make one performance. so bulan April turn pandu puteri dan memandangkan aku pengerusi utk that unit, aku kene conduct ( jadi MC, make sure we entertaint ppl with our performance and bla bla bla). despite this task hanye sebesar  seketul zahra, aku sangat stress u know pasal nak kene fikir satu performance yg tak memalukan diri sendiri nanti hahaha. when de day come, alhamdulillah everyone do it well even ade salah sesikit. well, it's a normal thing bcoz we're a human beings and we do mistakes aite. for de performance, kiteorang buat 2 bende (fashion show and nyanyian). big grateful because my 2 beautiful models and de narrator menjayakan fashion show tersebut dengan gemilangnyee. cewah feeling american next top  model pulak ahakss. moment yang palik cuaks bile nak nyanyi sebab aku akan lead dis group. alhamdulillah my girls make it to de fullest dan kiteorang berjaye buat assembly court yang penuh ngan students (f3, f4, f5) become silent  and  all eyes is on us. we got a big applause yeahhhh! cikgu also non stop cakap terime kasih for doing it well hehe alhamdulillah! so big thanks dear girls, without uolls, dis performance will be nothing. terime kasih sbb menjayakannya.


KAWAD KAKI
working with girls are quite tough actually sebab sume orang non stop bercakap and always nak bercakap. heee nyampah tau kite, rase nak cepuk je! i always get mad easily dan rase nak menengking je even dengan kawan sendiri. at one moment, aku rase i'm not a good leader, a good pengerusi pasal keje aku asek nak marah je. that time memang emosi menguasai diri, sorry girls! anyway, de best moment bile aku start rase sayang dengan team kawad kaki aku nie, bile aku bole get in dengan dorang, bile aku bole control my temper, bile aku rase dorang nie sume cute, innocent dan aku start give them a big smile. de best one is to hear junior cakap "kak zama nie baiklah walaupun muke serious" hahahaha! de second one is mase aku pakai kan junior name tag, betulkan their scarf, that moment aku dapat rase macam pengaliran kasih sayang berlaku between both of us. cewah gituuuu. de third one, mase aku ketuai doa dengan rase nebes sangat dan keep praying that everything will be well. de forth one mase aku nangis sebab kalah dapat num 3 dan dorang sume 'zama, kak zama janganlah nangis!' hahaha alahai macam mane aku nak stop nangis kalau you guys kerumun aku. then dorang ajak aku lead nyanyi lagu pandu puteri yg direka khas sendiri. mase last rangkap, aku dah tak bole menahan tangisan, lagi theguk aku nangis tapi cecepat cover ngan blah dari situ hahaha feeling sungguh aku nie. serious talk that moment memang sangat sayu. dis is my last year to be in dis school, to cooperate with le juniors, kumpul memori, achieve target tapi no luck for us. and i felt like i'm failed in guiding you guys to win de kawad kaki competition. sorry team, i'm not a good one, i pray there's someone yang lagi better will replacing my place soon amin in sha allah! i love u guys from de bottom of my heart. i hope these memories will always stick inside of our heart and may allah make dis relationship more strong amin! thank u guys for giving ur commitment, support and love!





Sunday, 20 April 2014

oral test

assalamualaikum
hey guys

AKTIVITI APRIL
> oral
> pertandingan forum peringkat daerah
> conduct perhimpunan minngu ketige bulan April
> kene fikir persembahan pandu puteri utk perhimpunan
> kawad pandu puteri

so let's start dis entry with cerite oral :D

well, i bet everyone know wht is oral. it's like pegi depan class then express wht's on your mind based on topic yang dah dipilih. orite, a day before oral test start,  team forum aku baru dapat tahu yang tajuk forum baru je ditukar. and i was like WHAT DE ... maka tekeluar lah kata kata yang tak sepatutnye. for sure, team forum marah gilaa pasal tuka tajuk last minute as we olls dah finalise teks dan tunggu nak hafal je. seriously team kami diuji. so team forum yg terdiri daripade aku, que, anis dan wanie pun take it postive even di hati sangat membaraaaa. then we decided to meet our english teacher, sir khairi utk postpone oral test memandangkan memang tak cukup mase utk buat research pasal tajuk forum yang baru dapat tadi dan esok dah start oral test. apekah?!!! tapi sir tak kasi chance, no excuse for us! and i was like K FINE! nevamind, i'll prove tht i can do it. challenge accepted! dis oral, kiteorang kene work in pair. so i chose my deskmate, que and we talked about self-esteem. alhamdulillah, we attracked sir attention and heart. gituuuu. afta we end de talk, sir tanye soalan then aku jawab tapi sir macam tak satisfied (he want more brilliant ideas) sampai lah aku macam nak gaduh kat depan class tu huhuhu aku tak berniat begitu. aku dah rase umpama debate sebab suare aku dah mule meninggi siap dengan penumbuk sekali ahakss sorry, i dun try to be rude

apepun, i feel satisfied dengan markah oral bcoz wht i can say tht, we are de best among the rest even kiteorang tengah in trouble. in dis case, life tought me, 'life is tough, but u need to be tougher' so damnnnn true! alhamdulillah mission 1 accomplished!

p/s: so guys, pls wait fr my next entry about 'pertandingan forum peringkat daerah!' and sorry for de grammatical error! plus, dis hambar post!

Saturday, 5 April 2014

throwback

assalamualaikum
hey guys,

i've been so busy spending my time with school activities until no time to do other things. aiseh keep missing dis unpopular blog ihiks! so guys, here i am writing a post for u lalalala~

cuti march

i really used dis opportunity to waste my time and yeah i did it! i stay up late till de late of morning, scrolling my timeline, chatting, reading my fav blogger post, skyping and bla bla bla. and know wht guys, unexpected person came and cheering up my cuti! heiyaa boy, u really rock my world with your voice, smile, spontaneous words, gedik actions, laughter and many more. it's like u bring me into another world where there is only u and me, plus,  i can forget all my kechass things, (physic, chemist, bio, addmath bla bla bla) i  can be myself,  make a big smile, laugh happily,  feel de joyness in my soul, feel free and actually deep deep inside i miss u. hahaha serious talk, i miss him badly. yalah, dis unexpected person  memang dah lame gilaa tak bertegur sape so aku speechless gilaa bile suddenly dye tegur. huhuhu. thanks boy fr de good moments aummm

and for dis cuti, aku tak buat hw langsung, apetah lagi study! beg sekolah tk dibukak langsung! well i guess, cuti is cuti. no books no study and no pressure. gituuu. maka jadilah aku si panda yg pemalas. cuti mase untuk ternak lemak ahakss


      

lastday, i bought this painting frm my friend yg terrer gilaa in art! dapat je bende nie rase macam homegot, kenape awk nie comel sangat haaaaa! (i mean dis panda) geramnyeeeee >.< siap hug hug lagi huhuhu. then poyo balik sekolah post kat pesbuk "big love big smile big hug! aiseh dis panda really melt my heart. thank u .. u know who u're

hahaha tak sedar diri ini loner

ujian 1 punye result~

assalamualaikum
hey guys

wht i got for my effort

b.melayu: 75 A-

english: 65 B

biology: 51 C

chemistry: 60 C

mathmatic: 70 B+

p.islam: 82 A

physic: 44 E

sejarah: 72 B+

addmath: 28 G

additional subject

geografi: 70 B+

TARGET: 6A 4B

ACHIEVMENT: 1A 1A- 3B+  1B 2C  1E 1G

CONCLUSION: mission not accomplished! markah drop gilaaaa and i pun frust gilaaaa

Friday, 14 March 2014

Jumaat post

assalamualaikum
hey guys

Salam Jumaat to all beloved readers! cewah bajet ade readers je hakk tuii. so first of all, PERINGATAN kepade sume jejaka, jangan skip solat jumaat ah, dose okay!

hari nie hari Jumaat, dan i chose to skip my school hehehe pasal ade roadrun. hati bekate, daripade aku kasi hitam muke, baik aku beguling atas katil fiuh heaven! dan setelah sekian lamenye tak bangun lambat, akhirnye tadi aku bangun pukul 10 lebih. wah i just create a big achievement! wajib record dalam pencapaian 2014 nie hihihi. bangun bangun tengok breakfast dah terhidang, omg wht a perfect wonderful nice and great Friday! alhamdulillah thanks God for all these good things :D :D

14th March 2014, despite baru 3 months aku besekolah, tapi activities memang superb pack! homework ku umpama broga hill, tempat tidur ku dipenuhi dengan buku, waktu balik sekolah ku sentiase lambat, malam pule aku busy dengan tuition, aktiviti sekolah ku menimbun. sobs sobs cewah citer nak sedih je. tapi nie reality hookay. bile tengok calendar untuk bulan April, walaweh schedule aku lagi pack! busy dengan pertandingan~ semoge segalanye dipermudahkan dan kemenangan berpihak pade kami iaitu Semekar amin

conflict, drama and kecahss sentiase berlaku, like usual. just too sad, down and emo kalau nak citer kat sini. aku rase macam nak kunyah je lappy nie sebab geram aummm. but still, aku pecaye, every clouds has a silver lining :D

last but not least ... cewah last but not least katako! let's pray for de missing MH370. dun ever stop praying for them bcoz we should never underestimate the power of Dua! and i think better we stop making speculation about de missing MH370 because we only make things worsen. let de pro do their works. also for de haze and sunny weather, may God ease everything. dear God, u know everything so please give us de best of de best of plan


                              Photo: Dua, our greatest weapon

Embedded image permalink

Wednesday, 12 March 2014

coz we're de havoc

assalamualaikum
hey guys,

last Sunday kan, i went to Perpustakaan Raja Tun Uda kat Shah Alam sebab ade motivation punye program. yang paling best, it's FREE! yes i love FREE things! fyi, de library very wallaweh! superb nice, clean, neat, cool and awesome! i wish i could stay there forever and ever. gituuu

motivasi dye, pretty cool, i gain too many new things alhamdulillah. but i dun want talk about that bcoz iolls nak citer my embrassing moment! serious talk, sampai sekarang aku tak bole lupe bacause tht moment memang too shame too remember. tapi, itu lah memori aku sebagai senior life yg havoc


              Photo: appreciate people around u bcoz u may lose them anytime.and dun ever stop praying for MH 370 bcoz God is a good listener

dis moment mase aku dengan gengss tengah jalan nak masuk hall afta we had a break for lunch time. aku dengan si wani comel guchi guchi cikebom cikebom kat row last skalie. we alls talk nonsensely and i do stupid dancing. guess what guysssss.... without my realize, rupe-rupenye ade orang kat blakang aku dan dye tengok aku menari! homegot malu gilaaaa aku! aku macam pandang dye dan dye senyum senyum. aduhhhh aku rase nak flush kepale dalam jamban! apehal lah mamat tu mesti ade kat situ. dah lah hensem! dan pabila gengss aku yang lain perasan, sume gelak tak cover punye hahahaha

                                        Embedded image permalink


second moment lagi havoc, memang aku gelak tak cover. dis story start dengan ... aku pakai satu baju nie, dan i look like pregnant lady. seriously i can feel de aura of being a mom a to be. kui kui! since that, member member aku pun kecoh kecoh pasal pregnant jokes and we did a nonsense video about 'aku yg pregnant dan ditemani olh seorang wanita yang care dan tetibe menari' we did it in public okay! dan suddenly ade sorang abang nie notice dan dye gelakkan kiteorang. sumpah aku malu gilaaa! aku still simpan lagi video kecahss tu hahaha

then kat library tu ade 6D tau. so korang bole tgk movie/ride de movie dlm mase 6 minit. not bad lah, awesome. mase nak masuk tu, member aku cakap 'eh, orang mengandung tak bole masuk tau!' dan abang yg notice  kiteorang buat video tu penjage 6D tu! dye pun feeling tekejut dan series. dye macam cakap kat aku orang pregnant tak bole masuk. aku dah gelak gegilaaa punye. siot gilaa member aku nie. pastu di saat aku besame member melakukan rutin wajib iaitu selfie, abg tu perli 'orang mengandung memang suke selfie eh?' amboi abang, pandai begurau eh cikebom cikebom betul!

dan sampai sekarang topic pregnant tu melekat kat aku aiseh gilaaa

         Embedded image permalink