Monday, 30 December 2013

end of 2013~

assalamualaikum
hey guys

today is de last monday of 2013! so amatlah harus untuk aku buat post yang pepanjang! yes harus! uhukss i miss my blog, my site badly! kiss screen lappy biar bebekas screen sampai adik aku emo haha! psstt.. i got my first kiss dengan screen lappy auww! weird me

how fast time flies, one world gonna say hi to 2014 in less than 2 days! huh tak sangke gilaa lagi 2 hari aku dah nak jadi senior kepade sekolah oren! eherm respect skit eh, i dah jadi senior  kay walaupun i nie pendek. huh nervous gilaaa, choii i'm growing so fast! don't u guys think de same? terase baru semalam aku dilahirkan uweekk uweekk zamaliah menangis mintak disusukan haha!

during this year, yes i learnt a lot! i can concluded that my life change 360' everything is new for me, new people comes and go, new knowledge, new experience, new challenge. and yes it make me to be more mature. de way i handle my prob, de way i act, de way i shine huh it taught me de real life. surrounding really helpful and it wake me up from my daydream. upper form seriously superb awesome bcoz i can feel de joyness of being me,  finding myself  where i can see my stregth and my weakness. i can see who's de real and who's de fake. dan dan de most memorable is doing so many kechass thing. moment peberet aku dimane aku kene dende buat homework sambil besila kat depan class reramai! ngehehe itu first time seumur hidup aku, so i'm not ashame, happy only sebab once in a live kot! aku rase zaman paling best besekolah ialah zaman form 4! kalau dulu aku suke ponteng sekolah sebab malas dan tak suke attend class, kini tidak lagi, aku rajin pegi sekolah! huhu jarang gilaa korang nak tengok aku absent cewah aku dah berubah kui kui

thank u 2013 for giving me a chance to have another great year. thanks God for all good things and also de bad one. despite it's bad, i realized tht i learnt something through it. and  i'm really thankful for de great achievement, alhamdulillah. without u, i'm nobody. goodbye 2013, gonna miss u

eherm .. let's say holla 2014! *lelambai

don't wait for January to make a change, any day can be your new year

Embedded image permalinkEmbedded image permalink

Sunday, 29 December 2013

bad respon k i tashing lol i miss u!

assalamualaikum
hey guys

 afta 3 years plus i dun meet my girl, jeng jeng jeng jodoh mempertemukan kite

me 'hi izzah!' 

her 'eh, kau dah chubby!' 

err.


gambar yg berjaye aku jejak. dari depan, amni, hana, izzah, aisya, wani, athirah. muke innocent form 1, izzah yg pakai tudung biru, black shirt with white sleeves. she's in MRSM same goes as hana. then de rest of us berbumbungkan sekolah oren but still we're in different course and class.mase nie zaman addicted kat citer boys over flower dengan team  SS501!

p/s: dear girls, we're turning into 17th in a few days, keep praying and wishing u guys success in whatever u did



Tuesday, 17 December 2013

karma

assalamualaikum
hey guys,

well, aku suke gilaa bahan adik aku. bahan sampai dye rase bengang dan bangang. sampai dye rase loser gilaa. just love to see 12 years old kids get emo. moment paling best nak bahan dye mase dye typo mulut. he always pronouce something wrongly. 'original' can be 'horiginal' haha

and one day, which is unlucky day for me, we were having a conversation ..

me 'weh sumpah lawa gilaa gamborghini putih. fiuhhhhhh!'

him 'wahh gamborghini tuu fuyoo gambor!'

me 'eh!'

okay. i believe in karma

Friday, 6 December 2013

4 dec 2013

assalamualaikum
hey guys,

last Wednesday, de havoc gengs telah 'hang out' cewah ayat nak up je hak tui :P

al-kisah .. kiteorang keluar 6 orang, aku, wani, maisarah dan 3 jejake machoo eherm. pastu mase dekat ktm Bank Negara, kiteorang dah nak balik, should be menuju ke kajang. and that moment kiteorang tengah turun tangge pastu salah sorang jejake yg bebaju hitam nie pun cakap 'eh cepat, tu train' pastu kiteorang yg pompan nie jalan lelaju tapi tetap feeling ayu kejar train. fiuh sempat naik dan yeahhh train tak ramai orang! aku rase siap bole joget-joget dalam tu. huahhh heaven!

then kat setiap station makin ramai orang, pastu jejake baju biru nie pun bekate 'kite tesalah train, kene turun' mase tu aku rase macam nak rendam kepale dalam jamban pastu flush. apekah? pastu automatically, aku, wani, maisarah bangun terus bediri padehal nak tunggu next station untuk turun jauh lagi! dah lah train da start sesak, pastu terus tak dapat duduk haha. pastu ade mak cik tu tanye 'adik nak gy mane nie?' maisarah jawab 'nak pegi ktm kajang' feedback mak cik tu 'ouh, bukan naik train nie, train nie nak ke klang' HAHAHA kantoi habis satu coach tu tahu kiteorang salah train. havoc gilaa! kiteorang turun kat station angkasapuri pergh jauh gilaa merantau haha. mase tu aku rase macam nak hentak je si baju hitam tu, sebab dye lah kiteorang salah train! nak pegi klang buat ape, nak pegi belayar ke? kui kui

second moment yang memalukan, kiteorang da tukar train dan naik train yg betul ngehehe pastu mase nie jejake baju kelabu nie tengah otp dengan sesape ntah pastu dye cakap 'haa kiteorang tesalah train tadi' cakap tak bole kuat lagi ke -.- HAHAHA and once again, 1 coach tu tahu kiteorang tesalah train

 havoc gilaa outing hari tu, 3 jejake yang membuat kecah haha best moment eva! good experienced sebab dapat travelling sampai angkasapuri ngee. hav hav havoc havoc

                           

p/s: dialog lebih kureng macam tu lah i'm not remember de original one ngee

Monday, 2 December 2013

Agensi Nuclear Malaysia

assalamualaikum
hey guys,

al-kisah..

aku telah memergikan diri ke Agensi Nuklear Malaysia. actually da pegi lame dah, ntah bulan bape pun aku tak ingat, tapi baru hari nie aku ade time nak update ngee. well, aku nie kan super busy lady hakk tui :p

orite, experience pegi sane, aku rase macam de chosen one tau haha. mase turun bus tengok environment tempat tu, aku rase jakun gilaa. mesti orang yang keje kat sini kekaye pastu gaji besar $$$$ *mate duitan* hahaha. mase tu aku rase macam nak leloncat je kat situ heee bestnyeee homaigoat tak sabarnye nak explore ape yg ade kat dalam! heeee sukenye ittew sukenye >.<

dearself, behave sikit pls

baiklah eherm ... de day yang kiteorang pegi tu merupekan hari inovasi. so adelah students dari sekolah sekolah lain buat lawatan jugak, pastu ade pameran dan memacam lagi. jap, sekolah lain ade? eherm misi mencari jejake kacak bemula! hahaha :p group sekolah aku ade 2 orang abang nie guide, dye bawak lah jejalan ke sane ke sini naik bus turun bus. gaye macam studen sbb, maybe uni student kot. and fyi, hensem gilaaa abang tu! cehh tapi aku tak benafsu kat stock laki camtu kui kui


one of de building
kiteorang masuk memacam tempat, setiap tempat ade lah keje keje yang tetentu. first kiteorang masuk mcm tempat proses proses bende such as makanan. pastu ade satu pak cik nie citer pasal daily routine dorang, kerje ape yg dorang buat, tempat itu ini untuk ape, share pasal surrounding. pastu pak cik tu citer pulak pasal sinaran alfa, beta, gama. mase dye bagi explanation tu, aku blur gilaa, out of syllabus kot! muke poyo bajet faham angguk angguk, tapi sesungguhnye aku tak paham pebende pun yg dye cakap hahaha. pastu pak cik nie ade tanye soalan, sume orang krik .. krik .. maybe care pak cik tu citer telalu detail dan deep gilaa, kiteorang dah lah tak pena denga so krik .. krik ..

pastu kiteorang dapat jejalan area tempat proses proses tu. pastu ade sorang abang nie tegur, dye keje kat situ. gaye macam, okay mude, muke dye macam awi rafael pun ade haha. pastu aku pun beborak minum kopi makan nasi lemak sebungkus jap dengan dye. heh big liar! haha. pastu aku beborak dengan dye, tanye memacam soalan, such as, 'mesin nie untuk ape? proses nie untuk ape? stuff yg keje kat sini tk effect ke dengan environment? macam mane kite nak tahu kite tekene sinaran?' haa kau betubi tubi soalan aku tanye haha. dan abang tu pun jawab dengan cool gilaa, explanation yg more simple dan easy untuk aku catch up. dye pun citer bla bla bla pastu aku cakap ngan abang tu, 'tadi kan, yg pak cik tu bagi explanation tu, saye tak faham pebende pun. out of syllabus' kejujuran tesrelah! pastu abang tu gelak sambil bagi explanation balik pasal ape yg pak cik tu merepek hahaha. sesungguhnye abg awi rafael nie friendly. aku tanye je dye memacam dan dye akan jawab,  sampai at one moment dye tanye 'da puas hati dengan jawapan tu zamaliah?' hahaha sesungguhnye aku puas sebab baru aku faham ape tu sinaran alfa beta gama dan bla bla bla. pastu sempat tanye pasal qualification tuk masuk dalam bidang nie sume. tempat nie besar, so ade tempat di mane lebih kepade biology, ade tempat lebih kepade kimia dan so on. abang tu kate, chemist, bio ngan physic mesti terrer. k aku telan air liur, tepuk dade tanye selera


mase nie cover cover lagi 

nie da geng haha

hasil yang da diproses, tak ingat name bende nie ape ngee 
pastu yang bestnye, kiteorang dapat masuk dalam lab! kiteorang dapat dengar explanation, dapat tahu keje ape yang dorang buat hari-hari, ape benefit keje nie, dorang kaji ape and so on. de more i explore about this and that, de more i interest about this course. bile pak cik dan akak-akak tu bagi kiteorang space tuk betanye, sume diam je macam tak tahu nak tanye ape haha. aku nak tanye pun rase macam malu gilaa sebab maybe bende tu nampak bemakne buat aku tapi bagi dorang nampak hek elehh. tapi malu betanye sesat jalan, so aku dengan membe aku pun tanye lah. dan reason yang kiteorang dapat hampeh, kiteorang tak faham! tapi kepale angguk je ye saye faham muehehe

pastu macam ade pameran, kiteorang jejalan, aku dengan beloved mak cik aku, que! dari meje ke meje kiteorang jalan pastu setiap meje akan ade orang bagi explanation and u can ask everything tht u want. so ape lagi, kiteorang pun tanye memacam dan nasib baik kiteorang faham hahaha!



jakun tengok mesin nie begerak gerak


pastu da habis jejalan, tangkap gambar *wajib* makan minum sume, kiteorang pun nak balik dah. haa nie moment paling sengal tahap gaban, bus almost tinggal kan aku dengan que! sampai hati membe lain tinggal kan aku heh tak gunaaaa. nasib baik kiteorang perasan yg bus da nak gerak, make belari lah aku dengan que kejar bus ceh buat malu je ade pak cik ngan abang tu gelakkan haha




mesin nie tunjuk proses proses 

cendawan! eherm ..



sebagai kenangan, aku bawak balik ketas ketas tu dan aku beli pin transformer!


so conclusion, it was a good trip! sangat memorable! gain banyak sangat knowledge yg out of syllabus! pastu siap dapat cuci mate haha. pastu sume orang friendly gilaa share knowledge. enjoy gilaaa! actually, a lil bit more encourage students untuk study hard, kire macam dorang nie idol untuk kite jadi macam dorang, to replace their place one day in sha allah amin. tetibe aku rase nak tukar cite cite nak jadi ahli chemist kui kui chemist pun dapat D haha