Monday, 18 November 2013

konvokesyen

assalamualaikum
hey guys,

'lia .. lia .. bangun lah!'

bengang betul bile tidur aku diganggu. baru nak feeling jadi sleeping beauty tau! uhukss

'kau nak ikut aku pegi Shah Alam tak tengok Farah (kakak second) convo?'

gilaaa kau jah tak nak, mestilah aku nak! haha. memang dari mase kak Farah kate dye da nak convo aku da tegedik nak ikut. teringin gilaa aku nak tengok para graduan lempar lempar topi feeling 'i da grad u olls' haha. tapi mak aku kate kalau nak ikut aku tak bole masuk hall , aku kene tunggu luar sampai habis programme. haaa apekah? pastu aku kene duduk bawah khemah. err dalam otak da imagine memacam, dengan panasnye, dengan memacik mane ntah, hitam lah muke aku nanti. aku nie da lah vampire, mane bole kene matahari kui kui

ajakan kak ain (kakak first) yg last minute tu telah membawe keceriaan pade aku. cehh asal ayat mcm buat karangan je. aku pun sesiap laju gilaaa dan Shah Alam here i come!!!!!!

mase aku datang tu, perghh ramai gilaa graduan kat luar, dengan jubah, topi baju kekilat sume. retis sangat. good for me lah to see sume da besepah kat luar which means sesi bagi bagi scroll da habis dan sekarang mase utk baling baling topi plak. wahh perfect time betul mase ketibaan aku nie. maka tekedek kedek lah aku dengan bunge kat tangan cari kakak aku

okay dari jauh aku da nampak kakak aku ngan membe kecah dye, muke dye tak yah cakap lah, lebar je senyum, gelak tak habis habis. pastu aku pun bagi lah bunge kat dye 'nah congrats!' dye macam sengih sengih feeling teharu kot cakap terime kasih haha

bile tengok belambak gilaa senior yang da grad, tetibe aku rase nak nangis, sumpah excited weh! tak bole nak describe feeling tu, belah lah dade ku dan lihat keterujaan ku hahaha. pastu tedetik kat hati aku, 'mampukah aku capai sampai ke tahap nie?'  pastu aku tengok kakak aku ngan membe dye post sane sini, aku rase itu satu inspiration untuk aku bejaye, depa idol aku, they inspire me a lot

bile aku munasabah balik, behind their happiness and success, comfirm ade teselit kepayahan, kegagalan, stress, tak de duit nak makan, mate tak cukup tido, assignment menimbun, lecturer yg cerewet dan everything are tough! makin besar makin banyak tanggungan kau. aku tengok kakak aku makin kurus mase kat uni, alasan, tak de mase nak makan, tk de duit nak makan, busy study. kire macam sebelum kau bejaye menyarungkan jubah kat badan kau tu, pakai topi tu, dapat scroll apebende sume, kau kene effort gegilaa. pastu bile kau da grad mesti kau rase 'this is my happy ending' ape yg kau buat selame nie bebaloi, tebayar dan kau memang layak pakai jubah topi tu sume

congrats kak farah for ur big achievement! wishing u sucess now and future. may God bless everything tht u do and stay cute like me uhukss

kakak aku yg first dan second da grad, da keje, alhamdulillah they already achieved their dream. aku? millions steps more to go






p/s: more photos are here http://instagram.com/zamaliahzaki

No comments:

Post a Comment