Friday, 8 November 2013

8 nov 2013

assalamulaikum
hey guys,

morning earthling! wishing u guys are in de pink of health! and may God bless u on this beautiful 8 nov morning. today is friday, so to boys, jangan skip solat jumaat ahhh. namo ponteng ponteng eh dose tau!

and yaaa before i forget, SPM just began! actually already start since 6 nov, but i'm de one yang behind de times hahaha. so dear seniors, i'm wishing u guys de best of luck! may all ur effort, ur hardwork, ur struggle and all ur everything lah will be ease. amin in sha allah. and dun worry, i already forgive u guys punye dose kat aku. cehhh poyo aku nie orang penting je haha. buat elok elok ye kakak abang sume, this is ur perfect time to prove WHO ARE U! so do de best, be de best and beat de rest! no need to stress stress lah, just make it easy despite it's not haha. akhirulkalam, believe in yourself, buat je elok elok, and let God do de rest. fighting!

and back to my point, cuti sekolah yg telah diawalkan ini amatlah membosankan! aku rase aku boleh mengalami  kemurungan sebab bosan gilaaaa. bile cuti nie kan, da tak yah study sume, aku rase macam akward. dulu mase sekolah hari-hari aku bangun awal gilaa buat revision sesikit, balik sekolah online, malam study pastu  Zzzz. tapi time cuti nie aku tak tahu nak buat ape, schedule aku sume lari. aku bukan jenis tengok TV sangat, time sekolah tu kekadang aku tak tengok TV langsung! siyesly aku rase macam hambar je TV tu haha. bile cuti nie, aku pun  tengok lah TV, hmm nothing is good. tak tahu nak tengok ape. nak tahu aku layan citer ape, aku layan 'cupcakes girls, dance mom, one born every minute in UK, American next top models' dan kakak aku selalu kecoh, 'asek asek cupcakes, asek asek citer beranak nie, heee boring gilaa' dan aku mesti debate balik 'daripade citer melayu yang annoying gilaa tu, baik kau layan citer camnie, at least u can gain some genereal knowledge' haaa tak gitu? sesungguhnye i tak minat sangat citer melayu nie u olls. cehhh gelabah mak enon

pastu time cuti nie, aku bangun awal gilaaa, then lost sesorang tak tahu nak buat ape haha. tido awal gilaa pulak tu. pukol 8 malam aku da tak tahu nak buat ape. kire unproductive jugak lah cuti sekolah aku tahun nie. lepak dengan kekawan pun not so often. yalah, anak gadis sunti mane bole merayap selalu kan, tak manis dipandang  orang. acacah je

and know what, mak aku dok bising suruh belajar masak! hahaha! kire macam aktiviti cuti sekolah gituu. bak kate mak aku, perempuan tempatnye di dapur, no matter how educated are u. haaa kau kan da kene sebijik! haha. but.. err, it's okay lah mak, i dun think i wanna join u play mashak mashak. aku tak suke masak lauk lauk melayu sebab complicated, tapi aku suke makan! ngeee. cube kalau mak aku suruh aku buat sepakgeti ke, cupcake ke, tart ke, haa tht such things aku terrer lah. gilaa kontra dengan mak aku ken. kire cuti sekolah nie aku tepakse tadah telinge lah hari-hari denga mak aku bla bla bla. ape tak nye, mak aku da macam pegi perang kat dapur, aku kat hall beguling mcm dugong ngee

let's throwback moment mase raya. eh ape kene mengene raya dengan cuti sekolah. macam tak kene je macam kene je. ahhhh, kalau aku kayaaaa, hari hari hari rayaaaaa

p/s: pen merah pen biru, u marah i love u gengsss :*




No comments:

Post a Comment