Friday, 29 November 2013

final exam - result~

assalamualaikum
hey guys,

hasil dari ape yg telah aku usahakan ..

english: 80%  (A)

biologi: 60% (C) 

b.melayu: 79% (A-)

kimia: 45% (D)

fizik: 43% (E)

agame: 82% (A)

sejarah: 68% (B)

addmath: 23% (G)

matematik: 43% (E)

bukan one direction eh, one word

 'SOBS'



Monday, 18 November 2013

konvokesyen

assalamualaikum
hey guys,

'lia .. lia .. bangun lah!'

bengang betul bile tidur aku diganggu. baru nak feeling jadi sleeping beauty tau! uhukss

'kau nak ikut aku pegi Shah Alam tak tengok Farah (kakak second) convo?'

gilaaa kau jah tak nak, mestilah aku nak! haha. memang dari mase kak Farah kate dye da nak convo aku da tegedik nak ikut. teringin gilaa aku nak tengok para graduan lempar lempar topi feeling 'i da grad u olls' haha. tapi mak aku kate kalau nak ikut aku tak bole masuk hall , aku kene tunggu luar sampai habis programme. haaa apekah? pastu aku kene duduk bawah khemah. err dalam otak da imagine memacam, dengan panasnye, dengan memacik mane ntah, hitam lah muke aku nanti. aku nie da lah vampire, mane bole kene matahari kui kui

ajakan kak ain (kakak first) yg last minute tu telah membawe keceriaan pade aku. cehh asal ayat mcm buat karangan je. aku pun sesiap laju gilaaa dan Shah Alam here i come!!!!!!

mase aku datang tu, perghh ramai gilaa graduan kat luar, dengan jubah, topi baju kekilat sume. retis sangat. good for me lah to see sume da besepah kat luar which means sesi bagi bagi scroll da habis dan sekarang mase utk baling baling topi plak. wahh perfect time betul mase ketibaan aku nie. maka tekedek kedek lah aku dengan bunge kat tangan cari kakak aku

okay dari jauh aku da nampak kakak aku ngan membe kecah dye, muke dye tak yah cakap lah, lebar je senyum, gelak tak habis habis. pastu aku pun bagi lah bunge kat dye 'nah congrats!' dye macam sengih sengih feeling teharu kot cakap terime kasih haha

bile tengok belambak gilaa senior yang da grad, tetibe aku rase nak nangis, sumpah excited weh! tak bole nak describe feeling tu, belah lah dade ku dan lihat keterujaan ku hahaha. pastu tedetik kat hati aku, 'mampukah aku capai sampai ke tahap nie?'  pastu aku tengok kakak aku ngan membe dye post sane sini, aku rase itu satu inspiration untuk aku bejaye, depa idol aku, they inspire me a lot

bile aku munasabah balik, behind their happiness and success, comfirm ade teselit kepayahan, kegagalan, stress, tak de duit nak makan, mate tak cukup tido, assignment menimbun, lecturer yg cerewet dan everything are tough! makin besar makin banyak tanggungan kau. aku tengok kakak aku makin kurus mase kat uni, alasan, tak de mase nak makan, tk de duit nak makan, busy study. kire macam sebelum kau bejaye menyarungkan jubah kat badan kau tu, pakai topi tu, dapat scroll apebende sume, kau kene effort gegilaa. pastu bile kau da grad mesti kau rase 'this is my happy ending' ape yg kau buat selame nie bebaloi, tebayar dan kau memang layak pakai jubah topi tu sume

congrats kak farah for ur big achievement! wishing u sucess now and future. may God bless everything tht u do and stay cute like me uhukss

kakak aku yg first dan second da grad, da keje, alhamdulillah they already achieved their dream. aku? millions steps more to go






p/s: more photos are here http://instagram.com/zamaliahzaki

Monday, 11 November 2013

EXAM!

assalamualaikum
hey guys,

bile citer pasal exam, i bet sume students nyampah, lagi lagi aku. aku tak suke exam pasal mase nie lah pressure duk kejar aku. aku rase macam nak rendam kepale dalam jamban je. kalau aku diberikan kuase, nak je aku hapuskan exam nie HAHAHA! bagi aku, aku study untuk exam. bile nak exam je aku study, afta exam aku da lupe. so jangan ikut perangai bughok aku nie

mase aku nak PMR dulu, aku tak suke Geo sebab banyak sangat peta. peta Malaysia yg ade negeri negeri tu jangan harap aku ingat. tu baru peta kecik, belum lagi peta lain, fiuhh hancuss. pastu kakak aku ceramah bla bla bla dan tetibe macam turunnye NUR untuk aku study Geo dengan lebih gigih agi. dan bile da faham, hekk elehh kacang gilaa Geo nie, tutup mate pun aku bole jawab. cehh belagak! dalam kes nie, aku patut beterime kasih kat Hushalini, kawan india aku sebab dye selalu debik pukul smack down aku. aku selalu refer bende yg aku tak faham kat dye, dan bile dye tanye soalan pastu aku tak bole jawab, mesti dye debik memarah aku. aku rase kalau dye tak buat camtu, sampai sekarang aku tak ingat kat miri tu tempat petroleum hahaha!

pastu mase lower form , aku nie kire terrer gilaa dalam subjek Agama. kalau nak score 90 plus something tu kire easy lah weh. ceh belagak gilaa. aku selalu take easy subjek Agama sebab aku bole score dan senang dan Agama subjek idaman aku. memang aku nie sesuai gilaa jadi ustazah kui kui. al kisah mase nak PMR, esok tu paper agame, tapi malam tu aku bole agi belenggang kangkung kat pasar malam, lepak ngan family aku makan yong tau fu. pastu esok jawab agame, indah khabar dari rupe. asal susah gilaaa nie woi? dah lah aku bace note spot yang ustazah bagi je, aku tak bace buku. sekali yg keluar bende yg aku tak bace langsung. apekah? aku pun fefeling ustazah jawab ikut bantai logik aku je. nasib baik PMR Agama aku A. alhamdulillah ngee

aku saje bukak topic pasal exam nie sebab result UPSR da nak keluar! i guess this Thursday. tak saboo aku nak tengok result adik aku yang super playful tu! let's see how far u can beat me jeng jeng jeng. bile tengok adik aku tak study, aku selalu emo sebab 'engkoo tak yah lah ikut jejak aku yang tak bape cemerlang nie, pegi study lah' tapi kate kate aku seperti mencurah air ke daun keladi hehhh

akhirulkalam, goodluck untuk adik adik yg nak ambik result UPSR nanti. nie baru a step to reach ur target, there's million steps lagi adik oiii, so jangan memain. all de best

Friday, 8 November 2013

8 nov 2013

assalamulaikum
hey guys,

morning earthling! wishing u guys are in de pink of health! and may God bless u on this beautiful 8 nov morning. today is friday, so to boys, jangan skip solat jumaat ahhh. namo ponteng ponteng eh dose tau!

and yaaa before i forget, SPM just began! actually already start since 6 nov, but i'm de one yang behind de times hahaha. so dear seniors, i'm wishing u guys de best of luck! may all ur effort, ur hardwork, ur struggle and all ur everything lah will be ease. amin in sha allah. and dun worry, i already forgive u guys punye dose kat aku. cehhh poyo aku nie orang penting je haha. buat elok elok ye kakak abang sume, this is ur perfect time to prove WHO ARE U! so do de best, be de best and beat de rest! no need to stress stress lah, just make it easy despite it's not haha. akhirulkalam, believe in yourself, buat je elok elok, and let God do de rest. fighting!

and back to my point, cuti sekolah yg telah diawalkan ini amatlah membosankan! aku rase aku boleh mengalami  kemurungan sebab bosan gilaaaa. bile cuti nie kan, da tak yah study sume, aku rase macam akward. dulu mase sekolah hari-hari aku bangun awal gilaa buat revision sesikit, balik sekolah online, malam study pastu  Zzzz. tapi time cuti nie aku tak tahu nak buat ape, schedule aku sume lari. aku bukan jenis tengok TV sangat, time sekolah tu kekadang aku tak tengok TV langsung! siyesly aku rase macam hambar je TV tu haha. bile cuti nie, aku pun  tengok lah TV, hmm nothing is good. tak tahu nak tengok ape. nak tahu aku layan citer ape, aku layan 'cupcakes girls, dance mom, one born every minute in UK, American next top models' dan kakak aku selalu kecoh, 'asek asek cupcakes, asek asek citer beranak nie, heee boring gilaa' dan aku mesti debate balik 'daripade citer melayu yang annoying gilaa tu, baik kau layan citer camnie, at least u can gain some genereal knowledge' haaa tak gitu? sesungguhnye i tak minat sangat citer melayu nie u olls. cehhh gelabah mak enon

pastu time cuti nie, aku bangun awal gilaaa, then lost sesorang tak tahu nak buat ape haha. tido awal gilaa pulak tu. pukol 8 malam aku da tak tahu nak buat ape. kire unproductive jugak lah cuti sekolah aku tahun nie. lepak dengan kekawan pun not so often. yalah, anak gadis sunti mane bole merayap selalu kan, tak manis dipandang  orang. acacah je

and know what, mak aku dok bising suruh belajar masak! hahaha! kire macam aktiviti cuti sekolah gituu. bak kate mak aku, perempuan tempatnye di dapur, no matter how educated are u. haaa kau kan da kene sebijik! haha. but.. err, it's okay lah mak, i dun think i wanna join u play mashak mashak. aku tak suke masak lauk lauk melayu sebab complicated, tapi aku suke makan! ngeee. cube kalau mak aku suruh aku buat sepakgeti ke, cupcake ke, tart ke, haa tht such things aku terrer lah. gilaa kontra dengan mak aku ken. kire cuti sekolah nie aku tepakse tadah telinge lah hari-hari denga mak aku bla bla bla. ape tak nye, mak aku da macam pegi perang kat dapur, aku kat hall beguling mcm dugong ngee

let's throwback moment mase raya. eh ape kene mengene raya dengan cuti sekolah. macam tak kene je macam kene je. ahhhh, kalau aku kayaaaa, hari hari hari rayaaaaa

p/s: pen merah pen biru, u marah i love u gengsss :*