Friday, 11 October 2013

#sawanexam

assalamualaikum
hey guys

eherm .. eherm .. attention pls! rindu i tak u olls? (perasan) kalau ade yang terindu tu, tetibe teringat kat aku dan terindu ke, maka nyanyi lah lagu Dafi ye, 'bilaa terasa rindu, ku sebut nama muu' sekian.

actually i'm still in exam weeks! baru first week exam tapi da terase haruuuuuu! serious talk, quite haru harun dan haruan! i can't focus on my paper bcoz of noisy students yg membuat haru! haiyaaa geng, tahu lah korang baru lepas PMR, tahu lah senior tak de final exam dan campur lagi budak sesi petang. homaigoat! i just want u guys to shut up ur mouth. pity me lahhhh!

class aku kene transfer ke class form 5 atas sebab i dun know why ngehehe. i ikut je cakap cikgu ngeee. mule-mule bekobar nak masuk class form 5, feeling ambik aura senior yang pepandai. namun indah khabar dari rupa! as de class kat first floor, near with de foyer and assembly court, so i can hear all de mess! i felt like i'm answering my paper at night market! 

during b.melayu paper 1,  aku kene tulis 2 essay (250 and 350 words) dalam mase 2 jam. i really wait for this moment bcoz i love writing. but hmmm sobsss. sadis sungguh detik itu! start paper pukul 11, so aku pun bukak paper dengan sopan santun cover ayu bace soalan. okay da choose soalan so i start writing my essay. dan di saat inilah tetibe ade suare-suare yang membuat onar dan duri. adelah geng nie gelak tak cover sampai class aku bole denga, pastu adelah geng nie cakap kuat gilaa mcm kawan yang duduk sebelah dye tu pekak, pastu adelah geng nie yang macam terencat. 

otak aku stuck! despite aku da hentak kepale kat dinding pun still stuck! errr bencinyeee! keadaan makin kalut dengan bebudak yang memekak yang macam pfftttt..... essay aku asek BATAL je. dah pukul 11.30 tapi aku tak tulis ape-ape lagi. dalam hati busy menyumpah bebudak yang memekak pastu istighfar balik pastu menyumpah lagi sekali. i can't control my temper! 

and guess wht, time aku tengah korek idea keluar dari otak, aku dengar budak nyanyi 'TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR' homaigoat adik, here is not a kindergaten, ini secondary school! wahai adik, cepat lah kalian membesar dan menjadi matang! dan ade lagi suare 'PAPAAAAAAA! MAMA DAH DATANG!' papa kepale hotak mu? aku rase macam nak kene sawan mase tu. wahai dunie, apekah ini semua? 

aku kene siap kan essay dalam mase 1 jam 3o minit sambil diduge oleh budak yang tak matang. bertabah lah hati! rase macam nak cepuk je mulut sorang sorang grrrr... fiuhh and finally lagi 2 minit before mase tamat, aku bejaye habiskan ayat-ayat terakhir. alhamdulillah. tapi amarah di dade masih membare hahahaha 

my gangsta baby. so pls behave urself eh kalau tak nanti kene babap kang aip aip :p
                           
                                       Embedded image permalink
                                             



No comments:

Post a Comment