Saturday, 26 October 2013

girls should have some fun

assalamualaikum
hey gusy,

wah habis je paper lastday, petang tu da start planning itu ini. think beyond gituuu hahaha. balik sekolah mandi, solat and bla bla bla .. terus nak keluar muehehe.

 and guess wht, who rock de kitchen bebeyh? whoooo?

me and my girl friends lah, who else wink wink. we played masak-masak auwww so cute uhuks.actually it was like celebrating our freedom from suffering hahaha ayat nak tragic gilaa je. we cook sepakgeti. de best moment mase potong bawang, siap nanges nanges sokk sekk sokk sekk hahaha. sume feeling ayu pegang pisau pegang senduk. pastu tengah masak siap bole nyanyi lagu iklan fair and lovely 'silang silang bintik hitam pun hilang' non stop singing pulak tu hahaha!

mase makan bace doa ramai-ramai macam kat tadika auww so cute lah beby :p we cooperate together as a team bravooo. aku da rase macam duduk kat rumah sewa as a uni student pulak huhuhu. pastu and guess wht, for de first time, aku baring kat jalan tar! free free je kalau aku kene lenyek dengan kerete hahaha. tasha lah nie yang ajar baring atas jalan tar. muhehe. really had a good time with my gegurls

laugh out loud to wajib! gonna miss this moment. thanks God for sending these girl for me. sume nie pakar membuat muke huduss hahaha


                         Embedded image permalink

final exam is over!

assalamualaikum
hey guys,

guess what, finally final exam is over! alhamdulillah. so .. let's start de partayyyy! amboi hahaha. last paper on 25th oct which is lastday. bio paper 3 ehehehe nasib baik not so bad lah, kalau tak da lame aku terjun dari tingkap. stressful life, final exam form 4 lagi teruk dari PMR i guess. dan bile da habis paper, keluar class, terus jerit kat koridor 'AKU DAH BEBAS!'

hekk elehh lu minah, baru final exam. SPM belum lagi

krik .. krik ..

haaa, to rememba about SPM, i dunno how it gonna be. final exam nie seriesly aku struggle gilaa. bangun pepagi study, before nak pegi sekolah study, nak tido study. kire hidup ku hanye besama mu, buku. tapi bile exam, rase mcm nak hentak kepale kat meje! what kind of question is this? why so tough? why why? dan mesti aku emo dengan cikgu yang buat soalan tu. hahaha sorry cikgu, saye nie emosi lebih sikit ihik!

bile dah habis exam nie, rase macam tak sangke pulak. it was like, eh dah habis? ngehehe. and during final exam nie, aku memang tak terurus gilaa. tudung kedepan, tudung senget pun tak pe. aku jalan buat dek je sampai membe aku tegur hahaha. pastu muke pulak memang muke mintak kaki, stress gilaa woah. aku rase bole jadi gilaa uh.

pastu mase exam, aku da macam pregnancy mom pulak, mengidam over gilaa. sume bende aku nak makan. nak pizza lah, steak lah, sushi lah, cupcakes lahh. hmmp poyo betul tekak aku nie. tapi bile da habis exam, bende tu sume hilang. biaselah, pembawakan budak hahahaha

bile da akhir-akhir exam, aku rase mcm badan aku da tak dapat tahan all this such things. too heavy for me. dan mule lah nak sakit, nak emo, nak mengamuk. emosi teganggu u olls

apepon, i did it, we did it gengsss. so just leave it to God bcoz everyone already tried thier best. may all ebelibody effort will be paid amin in sha allah. brain and lil fingers really work hard. good job baby!

and now, marilah kite cuti-cuti malaysia~


                                             

Friday, 11 October 2013

#sawanexam

assalamualaikum
hey guys

eherm .. eherm .. attention pls! rindu i tak u olls? (perasan) kalau ade yang terindu tu, tetibe teringat kat aku dan terindu ke, maka nyanyi lah lagu Dafi ye, 'bilaa terasa rindu, ku sebut nama muu' sekian.

actually i'm still in exam weeks! baru first week exam tapi da terase haruuuuuu! serious talk, quite haru harun dan haruan! i can't focus on my paper bcoz of noisy students yg membuat haru! haiyaaa geng, tahu lah korang baru lepas PMR, tahu lah senior tak de final exam dan campur lagi budak sesi petang. homaigoat! i just want u guys to shut up ur mouth. pity me lahhhh!

class aku kene transfer ke class form 5 atas sebab i dun know why ngehehe. i ikut je cakap cikgu ngeee. mule-mule bekobar nak masuk class form 5, feeling ambik aura senior yang pepandai. namun indah khabar dari rupa! as de class kat first floor, near with de foyer and assembly court, so i can hear all de mess! i felt like i'm answering my paper at night market! 

during b.melayu paper 1,  aku kene tulis 2 essay (250 and 350 words) dalam mase 2 jam. i really wait for this moment bcoz i love writing. but hmmm sobsss. sadis sungguh detik itu! start paper pukul 11, so aku pun bukak paper dengan sopan santun cover ayu bace soalan. okay da choose soalan so i start writing my essay. dan di saat inilah tetibe ade suare-suare yang membuat onar dan duri. adelah geng nie gelak tak cover sampai class aku bole denga, pastu adelah geng nie cakap kuat gilaa mcm kawan yang duduk sebelah dye tu pekak, pastu adelah geng nie yang macam terencat. 

otak aku stuck! despite aku da hentak kepale kat dinding pun still stuck! errr bencinyeee! keadaan makin kalut dengan bebudak yang memekak yang macam pfftttt..... essay aku asek BATAL je. dah pukul 11.30 tapi aku tak tulis ape-ape lagi. dalam hati busy menyumpah bebudak yang memekak pastu istighfar balik pastu menyumpah lagi sekali. i can't control my temper! 

and guess wht, time aku tengah korek idea keluar dari otak, aku dengar budak nyanyi 'TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR' homaigoat adik, here is not a kindergaten, ini secondary school! wahai adik, cepat lah kalian membesar dan menjadi matang! dan ade lagi suare 'PAPAAAAAAA! MAMA DAH DATANG!' papa kepale hotak mu? aku rase macam nak kene sawan mase tu. wahai dunie, apekah ini semua? 

aku kene siap kan essay dalam mase 1 jam 3o minit sambil diduge oleh budak yang tak matang. bertabah lah hati! rase macam nak cepuk je mulut sorang sorang grrrr... fiuhh and finally lagi 2 minit before mase tamat, aku bejaye habiskan ayat-ayat terakhir. alhamdulillah. tapi amarah di dade masih membare hahahaha 

my gangsta baby. so pls behave urself eh kalau tak nanti kene babap kang aip aip :p
                           
                                       Embedded image permalink
                                             



Tuesday, 1 October 2013

lil bro ^.^

assalamualaikum
hey guys,

first of all, HAPPY BELATED BIRTHDAY AKMAL! akmal da 12 tahun so dah bole buat IC hahaha! be a good boy, man and son! aku doakan kau masuk SBP, pastu nanti kau boleh cari kan aku pakwe bebudak sekolah sains muehehehe! semoge panjang umur, bejaye di dunie dan di akhirat! aku tak sabar nak tengok muke kau dalam IC!

dan esok PMR! guess who will seat on PMR? it's ali ! despite esok da PMR, tapi kau still bole tido dengan nyenyak nye. heishhh! tak pe, tido lah adik ku, mate kau kan perlu kan rehat yang secukup nye hakk tuiii :p so ali, i wish all de best! make sure kau all out di medan perang nanti! tak dapat straight A's siap kau, jangan malu kan aku yang comel nie uhuk! cewah gurau gurau :D may all your kindness and your effort will be rewarded amin in sha allah! fighting! dan, aku dah ampun kan segale onar yang kau da buat. pastu hutang rm 2 pun aku dah halal kan aceceh. see, betape baik nye aku nie, da lah jelite pulak tu :p i want u to beat me, ali!

and to all ur gengsss, zama rockers wish u guys de best of luck! kalau korang dapat 8A's, zama rockers belanje cendol muehehe. break ur legs guys :D

de old of us, kurus nyee aku, kecik nye ali, hitam nye akmal! hahaha