Saturday, 28 September 2013

dear octopus eh october~

assalamualaikum
hey guys,

we meet again lalala mmuah :*  it's weekend, the day tht i waiting for. tapi every weekend je, mesti aku jadi bosan gilaa sebab tak tahu nak buat ape padehal banyak je bende yang bole di buat ngehehe. so khulasahnye, jadi kan lah weekend anda sebuah weekend yg produktif. sekian.

ermmm itu je lah modal untuk aku buat intro huahaha sangat sadis. dah lame aku tak merepek kat blog nie, yes usie mematangkan aku cewah jijik gilaaa haha. 2 days left before October come. 2 days lalala~  know what, when i think about how october month will be, i must remember about octopus despite tak related langsung! muehehe nonsense imagination~

apepon, aku sure sume students tahu yang bulan october bulan EXAM! ini bukan exam memain, ini FINAL EXAM! i repeat, FINAL EXAMMM OIIIIIII! OII OII OII (echo) aku start paper on 7th october and will finish my last paperrrrr on 25th october. kui kui kui dunno what kind of condition i will be during exam weeks hahahaha. actually buku chemist tengah besepah-sepah sebelah aku nie, tapi aku .... ahhhhhhhh poning kepale study chemist! so aku ber chill seketike uhuks~

so best of luck untuk batch 97's! next year dah SPM, dah besar rupenye kite uhuk! together we struggle to get de best. kalau dalam bahase k-pop, caiyookkkk! kalau dalam bahase melayu, berusahe! dan kalau dalam bahase english, neva give up! huahaha aku hentam je senanye. apepon, aku cumil ngeee.

last but not least, afta bace blog aku nie, pegi study weh! belajar untuk mase depan yang cerah. bright future gituuuu >.<  see, octopus also studying tau!

Monday, 23 September 2013

i'm just an ordinary teen~

assalamualaikum
hey guys,

i hate this feeling, at de moment when i feel there's a hole inside my heart. i can feel de emptiness. i don't feel the joyness. my soul is flying away~ i'm confuse. no direction. i dun understand with myself. miserable life! i try to be cool, i act like nothing is happening. i'm pretending like i enjoy my day. i try to keep positive, but sometimes i can't stand anymore. i lost! i learnt one thing, u can't cheat on yourself~

after a hurricane, come a rainbow
when it rains, it pour



Photo

Thursday, 19 September 2013

just a post~

assalamualaikum
hey guys,

we meet again readers! halloO! *lelambai tangan feeling miss universe* erk. sape yang terase nak temuntah keluar sayur bayam kaler hijau-hijau bole silekan muntah yee hahaha

hari nie punye life, not too bad and not to nice. i'm at de middle. went to school like usual, hari nie beg ringan sangat, bole angkat gune 1 jari jee wink wink. that's why i love Thursay so much >.< namun, di sebalik suke, ade duka! haaa nie yang nak sedih jap nie sobs lap air mate. kisah ku bemula...

di hening pagi seawal 6 40 a.m, aku mengelap tupperware (bekal) yg aku basuh, tengah aku lap dengan penuh kasih sayang, tetibe aku dengar .... acik is coming!!!!!!!!! grrrr makanye, niat aku nak bawak koko crunch pegi sekolah pon tebantut. hmmmpp di hati ini tebuku dendam dengan acik van cewah gurau gurau

dan hari nie aku ade sukan (pendidikan kesihatan) so hari nie aku berbaju oren ke sekolah, feeling jadi buah oren kejap hahaha. dan time sukan, should be sume orang active lompat sane sini, tapi aku, menguap sepanjang mase. mase sukan lah mase untuk aku mengantuk dan menguap. big yawn! hahaha

pastu..pastu.. exam around de corner je. adelah dalam 3 weeks lagi. erk buku aku masih suci dan belum dinodai lagi uhukuhuk! 7th oct, bakal bemula lah kisah aku menjadi perempuan yg tak terurus dan emo huahahaha! tajuk untuk paper 3 sejarah dah dapat da tadi. and it reminds me tht, i have no time anymore! harus bertindak sekarang nie! (study) wajib! tapi dalam kerisauan tu, still ade mase jugak nak update post yang panjang lebar muehehe. leka gilaa aku! taksub dengan teknologi hahaha

so guys, semoge kite betemu lagi. dunno when, maybe tomorrow muehehe. seee ya :D

okay, jum study! fighting!

                       

Tuesday, 10 September 2013

UPSR candidates~

assalamualaikum
hey guys,

once upon a time, there's a lil boy yang tidak mempunyai kesedaran diri untuk belajar walaupun UPSR just around de corner je. makanya mak kepade budak nie pun lecture lah si anak nye bla bla bla

dan haruslah seorang kakak yang prihatin ini menokok tambah fakta bagi menyemarakkan lagi amarah si mak kepade anaknye yang superb lazy ini

dan si adik ini pun bengang dengan kakak nye yang tidak mem back up dirinye, lalu tercetus lah ayat budak sekolah rendah ...

'memfitnah je keje kau! heeee fitnah jeeeeeee'

si kakak yang cover ayu pon menahan gelak sebab ayat yg digunekan oleh adiknye sangat gramatis gituuuu. fitnah haa kau! hahahaha. dan balas si kakak

'memang keje aku suke fitnah orang' hahahahaha sengih sengih si kakak tu. dan makin teserlah kecomelannye uhuk :p

dear akmal,
kau yang nak exam, aku yang nervous lebih uhuk! exam kali nie, UPSR, i wish u all de best, buat elok-elok dan jangan hampekan kakak mu ini alololo hahahaha. dan ini janji aku, kalau kau dapat 5A's, aku akan sayang kau 2 kali ganda sebab sebelum nie aku selalu nyampah dengan kau muehehe. be a good lil boy, a good son kay :D achive what u want. i'll always pray for ur success. break ur legs akmal n de gengssss

sincerly,
kakak yg prihatin yg comel yg cute yg cantik yg .. yg .. yg .. yg perasan!

Tuesday, 3 September 2013

shsss nerdy is studying!

assalamualaikum
hey guys,

kisah ini baru bemula tadi iaitu di sekolah, di dalam class 4 Bestari. pade saat aku, the girl who seat next to me asked ...

que: weh, kalau aku nak tanye kau something bole? tapi kau jangan pikir lain pulak tau

me: ape dye? (kerut dahi)

que: tak de lah, before nie aku tengok kau macam sempoi gelak-gelak. tapi afta exam pertengahan tahun nie, kau macam rajin bawak buku (rujukan) pegi sekolah, study.

me: (uhuk!) hahaha! manusie berubah hahaha! tak de lah, 4 subjek (addmath, physic, chemist, bio) aku kan teruk! so aku study lah sesikit

que: aku tengok kau dah lain ...

hahahaha! bile ingat balik moment tu, wah terase teharu seketike sebab ade orang concern. ahhhh seperti ku bemimpi lol! aku study kat sekolah sebab kat rumah aku tak study, well, busy membuang masa (online) aku dah berubah ye sekarang HAHAHA. so ...

shssss nerdy is studying!

Embedded image permalink