Thursday, 29 August 2013

sista, sexy voice auww aumm, bufday, ily (deny)

assalamualaikum
hey guys

once upon a time, err..err..

cakap melayu je lah ngee :D

di saat aku tengah gayut gune fon rumah dengan girlfriend aku, bekongsi kisah suke dan duke, tetibe handfon aku bebunyi 'kering..kering..' aku pon kate kat girlfriend aku kejap. dan diri ini over excited sebab nak answer call haha. tengok kat screen fon, unknown. kat hati da dup dap bedetik 'semoge orang yang call nie hensem!' *remaje yang gatal*

aku: hello (buat suare sexy)

unknown: kau ingat aku nie secret admirer kau?

erk.

she's my sista! HAHAHA! terus hilang suare sexy aku, pastu terus keluar suare garau yang sebenarnye huahaha! anyway,

28 August *HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK AIN! MAY GOD BLESS U :D

                                        

p/s: thank u for always lend me ur iphone, play masak-masak (kekadang), be my translator and ily :p


Tuesday, 27 August 2013

flying mood~

assalamualaikum
hey guys,

a bad beginning for today. hari nie hari Selasa and yes, should be sekarang nie aku dekat sekolah tengah belajar math tajuk terakhir chap 11 (SATAH) tapi aku tak pegi sekolah hari nie sebab air kat rumah aku tak de! or in other words i call it, AIR MATI! grrr.. emo sungguh aku di hening pagi. kalau ku turutkan kate hati, nak je aku pegi sekolah tanpe mandi, bukan orang tahu pon kan muehehe. tapi setitik air pon tak keluar dari paip-paip dalam rumah aku, yelah at least boleh lah aku berus gigi, cuci muke aku yg comels nie ke. heishh diri ini sedang diduga!

actually tajuk utama aku hari nie nak citer pasal 'flying mood' since semalam, since pagi semalam, since semalam dekat dalam class, mood aku da melayang jauh ntah ke mane. study biology, aku dengar je tapi tak digest satu ape pon. aku rase kalau kene hempuk dengan cikgu bio aku pon memang patut hahaha. time sejarah lagi bagus, duduk betul-betul depan cikgu, tapi bole selambe mak nenek aku tido harharhar. haru life of me.

malam pulak, bile mood aku da kembali normal, bile diri ini da bekobar-kobar nak buat homework dan cover balik ape yg cikgu ajar, tetibe pemadam aku hilang. aku call Conan dye kate dye busy, how sad! choiii emo gilaa aku semalam. memang patut award emo girl patut aku gondoli. huahaha. pastu time-time camtu pulak tetibe macam-macam perasaan menguasai diri aku yg lemah ini cewahh. make, menangislah aku pade malam semalam sobs. mood aku seiyesly teruk gilaa that time. rase macam nak hentak kepale kat dinding je, tapi aku tak sanggup nak menyakiti kepale sendiri so aku pon hug bantal kuat kuat! -.-  dan aku tido awal gilaa last night sebab kene attack dengan migrain pastu terase nak temuntah gilaa. dan tidurlah aku dalam keadaan kesedihan sobs

sepanjang aku tak sekolah nie, nie da entry yang ketiga aku post. dah lah boring gilaa, air tak de. aku pon tak mandi-mandi lagi muehehe. tapi i wangi okay! when i count on u, like 4, 3, 2, will u be there? bcoz  i want u dear

                                                                  FOOD!

baik aku kunyah kuih raye hmmpp bengang hahaha

                        Embedded image permalink

cycle of life~

assalamualaikum

                          

i eat when i'm upset and when i'm upset i'll eat. conclusion  =  I GAIN WEIGHT!
then, when my weight is gain, i'll be more stress, more upset and i'll eat more!


Tuesday, 20 August 2013

that's my teacher

assalamualaikum
hey guys

he's a man who always call my name wrongly

' Zamaliah' can be ' Zamzalina'

it caused one class laughing at me

i'm not angry, i also join my classmate, laughing to myself HAHAHA

it's funny anyway

and i was thinking...

 should i make a tutorial so people can pronounce my name correctly? yes it's for to those who call my name wrongly. especially to this man. 1 hour for RM 40. wahh i'm rich! wahh wahh KALAU AKU KAYAAA, HARI HARI HARI RAYAAA

krik..krik.. sebentar

 it just a joke lah

whatever kind of name that come out from his mouth, i'm still *Zamaliah* and will neva change

THE ONE AND ONLY ZAMALIAH haha evil laugh

and whatever it is, he's my physic's teacher

                           

Monday, 19 August 2013

expression of liver~

assalamualaikum
hey guys

listen, my heart is saying..

i hate de moment when people say to me 'budak science (science stream) kan pandai. untung lah'

too me, PANDAI ANGADD!

dear friends, only God know how i feel to stay in that class

i know that life is not complete without competition, challenge, pressure and bla bla bla. but sometimes i feel i'm in a wrong stream HARHARHAR. afta 8 months being science stream's student, now baru aku sedar yang aku nie mcm tesalah aliran. gituuuu. silly. yes i am.

aku okay je dengan class dan surrounding, but just a few subjects yang aku rase macam wattehaeea is happening? muehehehe. then it's really hard for me to score in chemistry, biology, physic and addmath. yes these 4 subjects that makes my life miserable

and when i sigh and complain how tough these subjects, people must say 'kenape kau amek science?'

because i love BIOLOGY. yes maybe. ouh yes, when i'm in lower form. then to see and hear my sista study about bio, when she share about her experienced, i feel excited. wah dari form 1 da pasang niat, 'during form 4, aku nak masuk sekolah asrama penuh dan ambik aliran sains'

namun, indah khabar dari rupe. budak sains nie sume rajin-rajin belaka. kalau tak rajin pon, dorang nie kire mcm gifted, tak yah study sangat, tapi result gempak. yang aku nie, dah lah makin pemalas, lambat pick up dan bukan manusie yang gifted. so i need to struggle like a crazy gal to score on these 4 subjects, if not, i'll die. struggle pon, exam mid year dapat D for chemist, E for physic and G for addmath and bio. huahaha sadis!

kalau ku turut kan kate hati, nak je aku drop science pegi ambik tasawur. tapi memang sah tak boleh lah hmm sobs. i'm living in dis world without mission and vission. why i choose science stream pon tak clear reason dye, apetah lagi tetibe aku nak ambik tassawur. pergh haru gilaa hidup. if i can, aku nak pinjam doraemon pastu ajak dye pegi tengok mase depan haha


BREAD LOVER!
i just want to grow up faster! dear times, pls move faster! so now, i can't run from my problem but i need to face it. now, aku try, bukan try dah, memang kene membersihkan hati supaye senang ilmu nak masuk dan cube ikhlas kan hati agar ape yg aku buat dipermudah kan. amin in sha allah.

eherm..

muhasabah diri tu penting gilaa, cari balik bende yang lost dlm diri, why we can't score on something even da struggle habis nie. there must be a reason. and before we decide something, fikir banyak kali, think think think! why? so we'll not regret after it. we only live once, so choose de best for ur life, future. your future is in ur hand.

ini kire nak share luahan hati yg dah lame tebuku cewah. this is wht i feel, wht i need to face

dan kepade diri aku yg sentiase rase lost tu, sentap seketika bile tebace ayat nie kat twitter. it contain a deep meaning

'every time i feel lost, i discover that i lost de touche with Allah'


Saturday, 10 August 2013

it's rayaaaa :D

assalamulaikum
hey guys

sedar tak sedar, eh eh da raya. *sebenarnye sedar, tapi buat-buat tak sedar haha* anyway it's already Syawal! turn mood raya ngee :D alhamdulillah after a month all muslim fasting, now everyone can happily celebrate rayaa. alhamdulillah thanks God! things tht i realize is, today is 4th syawal and i posted like 4 days late, haha yes i'm behind de times, booo me! but it's still in syawal month right? kan kan? pls say i'm right! harhar

this raya is totally different than de past. yes raya without atok and nenek. boths side (abah and mak) already passed away. so raya pon kureng best lah pasal duit raye pon kureng haha. we celebrate it in an ordinary way. de sadist thing is duit raya amat mendukacitakan *dasar tak reti besyukur* de best moment so far, during first hari raya when my baju kurung tekoyak! lol lol lol. excited nak turun kereta haa kau sampai jadi camtu haha

so dengan mood raye yg masih bekobar *pasang lagu raye* i would like to take this opportunity to give a speech. ehermm feeling seketika phuiih! maka, bibir seksi aku nie hendak mengatakan

selamat hari raya maaf luaran dan dalaman. i do a lot of sins, yes i do i did (grammar hancus) 10 jari yg ketot-ketot nie disusun rapat-rapat menadah tangan menunggu duit raya haha! act baju vouge itu sume tak penting, yg lagi penting ialah kemaafan dan hubungan yg baik diantare sume cewahh. and kepade bebehs ku, jemput datang ke rumah i u olls dan rasai lialicious cookies yg sedap angaddd tu. phuii perasan :p enjoy ur raya everyone! kepade para students, homework jangan dilupekan nokss!

my hometown is at town haha. beloved family, big love <3
     
                             

Monday, 5 August 2013

knowledge

assalamulaikum
hey guys,

read to gain knowledge, knowledge is wide, wide and will neva meet de fullstop, u only will stop looking for knowledge when u're dead

so, dun stop searching for knowledge. let's be a knowledgable person :D

http://peliks.blogspot.com/2013/07/when-will-it-stop.html