Thursday, 11 July 2013

Salam Ramadhan :D

assalamualaikum
hey guys,

ahlan wa sahlan ya Ramadhan! welcome welcome Ramadhan! selamat datang wahai Ramadhan! alhamdulillah i'm still breathing in dis universe to celebrate Ramadan. and today is de second day of Ramadhan besides, it's  my second day of fasting weee alhamdulillah

attention please! eherm..eherm.. diriku ini bukan lah ustazah, mahupun someone yg alim, i'm just a cute girl who lives in dis planet called earth. ngee :D so in dis Ramdhan, let's us increasing our ibadah, doing more good things and leave our bad habit such as gossip pssstt.. ehehe.  and let's make dis Ramadhan as a very meaningful month tht we will never forget

tadi tu version omputeh, nie aku nak buat version melayu pulak ngee

wahai muslimin dan juge muslimat, lebih baik pegi topup ibadah dari pegi beli topup. adelah lebih baik lidah itu menyanjung tinggi name-name Allah, berzikir dan membace Al- Quran.daripade nyanyi tak tentu arah. pastu da lah suare tak sedap :p then, rajin kan lah kaki melangkah ke surau/masjid daripade pegi membakar duit mak bapak main mercun. pegi lah solat terawih, kumpul lah pahale bebanyak. kawal diri mu, kawal lidah mu, kawal nafsu mu dan ikhlas kan lah dirimu dalam mengerjakan ibadah Allah. daripade keterpaksaan, datangnye kebiasaan, daripade kebiasaan, lahirnye keikhlasan. di saat syaiton nirrajim tak de lah kite kene manfaat kan peluang yg diberi, bukan kite yg ganti tempat syaiton syaiton tu. syurge sentiase terbuke buat kite, jadi rebut lah peluang ini! cepat cepat!

                            SALAM RAMADAN TO ALL MUSLIMIN AND MUSLIMAT

                              

No comments:

Post a Comment