Tuesday, 28 May 2013

say see ya to exam~

assalamulaikum
hey guys,

horayyy for holiday! but holiday with homework is not a holiday at all. haha. so, for sure sume tengah feeling cuti-cuti Malaysia~  and me, cuti-cuti di rumah.ngee :D before cuti 2 weeks nie, para pelajar including me tepakse menabahkan otak, jiwa dan raga menghadap buku selama 3 weeks. urghh this time punye exam seriesly killing me softly~  pressure + stress + down = nak terjun bumbung rumah

fortunately, iman aku masih kental dan otak masih waras. haha. exam untuk paper b.melayu, sejarah, english ngan agame, serious talk, aku tak study haha. bangun pagi pukul 5 baru bukak buku bace sikit-sikit. actually i want to try a new formula, LESS EFFORT MORE MARKS. if it's working, i'll continue use this way, if not, regret seh! haha. for chemist, physic, addmath, math and bio, seriously u can't take it easy. tak cukup 24 jam aku study even bape chap je masuk. time SPM tak tahu lah gua camne. i make shit everywhere. afta jawab paper, kawan yg  rapat ngan aku akan datang dan discuss about this and that. depa mai, kekadang aku ignore je haha. yalah tengah frust ade plak mase nak layan discuss jawapan yg entah pape aku jawab tu. aisehh

new habit aku kat sekolah ialah, bile aku frust, mesti aku akan sandar kat dinding (da duduk tepi dinding) peluk beg skol, dlm keadaan diri yg tak terurus, meje besepah dan dari jauh orang akan nampak aku macam  minah kalah men judi. haha. bile dapat peluk beg tu, rase mcam 'huh i feel better' kalau nak peluk orang, nak peluk sape? haha. so biar lah aku membawe diri besame air mate

time exam, jiwa dengan emosi senang gilaa teganggu, even it just a small matter, bagi aku it's a big matter. bile tengah frust, kekawan buat lawak ke ape aku rase hambar je dorang nie. bile balik rumah plak, masuk bilik buat hal sendiri, petang baru keluar bilik dalam keaadan emo. hehe sorry ahli keluargaku! ade moment bile adik-adik aku buat onar dengan aku, mule lah aku jadi mak tiri yg macam sewel gilaa pastu emo tak tentu pasal, rase down dan mule lah nak nanges. uhukhukhuk! sometimes i can't control myself ~

and now, i want to forget all my pressure, all tht shit and live while we're young. huhu. sooo happy holiday everyone, stay cute and always be awesome! me, prayhard for my result ~


Saturday, 25 May 2013

anak beruang ^^,






kawad kaki part 111

assalamulaikum
hey guys

holla world! holla ebelibodyyy! *feeling miss universe lambai-lambai tangan* ahakss!

menurut pengiraan aku, pergh da lame gilaa aku biakan blog yg sememangnye hambar nie betambah makin hambar.haha agak sadis ye. rindu sangat nak update blog , blog walking ngan follow orang. tapi da lame aku tinggalkan bende-bende tu sume pasal telalu busy and got no time to spend out. namun bace blog orang tu da kire macam satu kewajipan buat aku haha. just jari jemari nie nak menaip, click sane sini je yg malas. ngee :D so no wonder lah nape aku tak jadi blogger yang famous. ahakss!

back to my point, masih adekah orang yg sudi membace kisah kawad kaki part 3 aku nie? haha. namun, aku tetap nak buat finishing bagi citer nie gak. tegar nie ahaks! makanya, al-kisah..

once upon a time, bile dapat tahu pandu puteri dapat masuk final and we got third place during saringan, terase macam diri ini berada di awangan di sebalik pelangi yg indah, burung bekicauan, matahari yg keorenan gituu. haha over gilaa! tapi siyesly tak sangke gilaa pasal time saringan, teruk gilaa kot kiteorang kawad. sume lupe step, sorang ke north, sorang ke south, aku pulak pegi mencari cinta. haha joke. afta saringan, sume muke frust, hilang terus kecomelan. terase ape yg diusahakan hancus, aku pon turut merasekannye, DOWN!

hidup ini umpama roda, sekejap di atas, sekejap di bawah. cewah macam tak de kene mengene je haha. dan bile dpt tahu pandu puteri masuk final, sume lompat happy gilaa, hug sambil rase teharu. aku plak cam speechless, juri nie rabun ke ape, dye tak nampak ke  mistakes yg kami buat? haha. namun inilah yg dinamekan miracle. syukur alhamdulillah. walaupun tak pecaye, inilah kenyataan! HAHA

a day before final, memang kiteorang all out gilaa kat dataran tu. muke aku teruk gilaa tebakar, membe sume da bahan gelak-gelak. nasib baik aku nie penyabar orangnye, klu tak sorang-sorang aku cepuk. namun tahap kesabaran aku semakin menipis tatkala aku temaki kawan belakang aku sebab mulut dye non stop complaining about this and that. da lah time tu memang tengah panas, kire macam panas luar dan panas dalaman. sorry lah kawan! ngee :D

pade tanggal 27 April, para gadis pandu puteri nampak comels gilaa ngan seragam masing-masing. sume da feeling macam stewardess ahaks! dan time nak peform tu, muke aku poyo habis pasal nak cover dari perasaan nak gelak yg beleluase. aku tak pandang sesape pon tht time, telinge pon buat pekak je bile denga suare-suare yg memanggil haha. time buat formasi, aku ngan membe 2 orang nie  kene gy depan, betul-betul depan muke juri, pastu kene cakap sambil buat gaye #TOS TOS TOS TOLONG ORANG SELALU

rakan-rakan yg dikasihi sekalian yg menonton sume cakap 'bapak besa suare kau, aku denga suare kau je' see, betape bekobar nye aku. haha. dah buat all out sume, ramai cikgu puji kiteorang punye performance bagus, movement pon sharp, just banyak lost markah dekat keahlian. makanya, pandu puteri dpt lah num 4. even tak menang, experience dan memori tu pon da cukup bagus utk dikenang

p/s : muke aku tak putih-putih lagi, belang pon belum hilang. sobs

here we are, si gadis yg feeling stewardess ngee :D




                                                                            THE END

Wednesday, 1 May 2013

kawad kaki part 11

assalamualaikum
hey guys,

first of all, salam perpaduan dan salam 1 Malaysia!

ngee :D

so how are u doing para bloggers yg dikasihi sekalian? feeling good? if yes, alhamdulillah :D if not, hey come on, cheer up bebehs!

ngee sekali lagi. ihik!

and..and.. without wasting my time typing, and wasting your time reading, let's GO straight to the point. haha. yaa, as my promise to continue sharing my entry about 'kawad kaki part 2'.. here i come! H.A.H.A *aku tahu agak hambar ye entry nie*

alright, bile da join kawad kaki pandu puteri, da attend latihan sume, day by day aku rase makin bosan pasal   aku asek kene bahan je. H.A.H.A. tapi..tapi.. rase rugi gilaa lah kalau aku tarik diri pasal aku join bende nie untuk increase kan markah koko yang sangat lah teruk tu, nak show something to alls yang aku pon bole buat sesuatu yg membuatkan sume orang rase amazed, nak bebakti skit untuk skol, nak kumpul memori bebanyak sebelum meninggalkan alam sekolah, nak feeling-feeling bejemur badan kat bawah sinar mentari macam omputeh chilling kat beach time summer. ahak! jauh gilaa imagination.  then bile orang kate aku tak bole dan tanye 'kau masuk kawad weh?' haaa, time nie lah aku bole feeling-feeling machoo and show my ability. haha. krik..krik..

and.. fyi, aku paling benci bile panas. especially panas sekarang nie bukan yg bagus untuk kulit. da lah muke aku nie cepat gilaa tanned. sapu dan gosok lah berape banyak sunblock kat muke, kat badan, tapi kulit aku still akan tanned. bile bejemur tu pipi aku rase panas gilaa. haha. then balik rumah tengok muke da bebelang, maka diri ini haruslah stress. haha. namun, aku tetap gigih berlatih kerane di mane ade kemahuan, di situ ade jalan cewah

talking about our weather, selepas mentari memberi sinaran, awan mendung pula datang berarak. makanya, hujan pon turun lah dengan lebatnye. dan bersusah payah lah kami semue mencari tempat utk berlatih memandangkan tarikh competition is getting closer. siyesly that time aku rase tough gilaa pasal antibody kene kuat maaa. da elok-elok bepeluh sume, tros kene hujan, bole panau muke haha.

lagi satu kesukaran when my mom didn't want to fetch me. terase kesian kat diri sendiri pon ade. haha. fortunately, ade sahabat yg baik hati lagi comel orangnye yang sanggup meronggeng ngan aku di sebalik hujan dan juga terik matahari. first time aku naik motor pegi balik skol, siyesly cuak gilaa bile kawan aku bawak motor langgar lampu merah and speed pasal nak kejar kan lampu hijau. fuhh aku yg duduk belakang da feeling macam velentino rossi haha. kalau time hujan, bile sampai rumah habis kuyup lencun! mak kate belajar independent. and yes mak, i'm trying lah nie. ihik!

talking about tired pulak, jangan cakap lah.. gilaa ape kawad tak penat, kalau ditambah lagi ngan weather yg tak menentu, homework and so on. aku rase tak bermaye gilaa, bile maghrib je rase nak surrender. haha. then pegi skol ngan mate bengkak tak cukup tido, diiringi ngan homework yang tak siap. kekadang tu sampai tetido dalam class. huahaha

lagi..lagi.. next entry lorh, kawad kaki part 3 plak *act macam ade orang nak bace je. haha

p/s: hi kami si gadis :D