Friday, 22 March 2013

monthly exam's result~

assalamualaikum
hey guys,

what's up world? stay cute and awesome ya bebehs!

haha macam tetibe je. ihik!

first of all, zamaliah zaki is cute. then she's pretty. and she's panda. haha. kalau ade sesape nak temuntah keluar kahak hijau kekuningan, silalah muntah kerana aku tidak akan menghalang. ahaks! okay lah, back to my point, setelah rase gumbira tahap nak tercirit, result for monthly exam da keluar kat SAPS. dengan muke cantik semulajadi yang aku ade nie, aku pon masukkan lah ic num and check my result. natijahnya ialah..

english : 78 A-
bio : 32 G
b. melayu 78 A-
fizik : 48 D
kimia : 47 D
addmath : 78 A-
math : 66 B
agame : 82 A
sejarah : 70 B+

1A 3A- 2B 2D 1G

makanya, itulah hasil yang aku dapat atas dasar usaha. terase diri ini terbilang sangat pasal failed BIO! haha. dan, diri ini haruslah sedar bahawa diri ini kene put more effort kat subject yang resultnye sangat huduss lagi sadis itu. mid year exam is waiting! #countdown


p/s: hari nie last day sekolah. and march holiday just began! huhu >.<


Sunday, 17 March 2013

just a post :D

assalamualaikum
hey guys,

setelah penat bersengkang mate study all days and all nights,  (tipu) study macam nak kene sawan,  (tipu lagi) struggling time jawab paper (nie betul sikit) finally......

tamat lah sudah monthly exam! alhamdulillah :D

from 12- 15 March, aku in study mood. KONON NYEE.. haha. tapi, series aku study demi mase depan. yalah, malu seh kalau tak dapat score dan dibandingkan dengan class lain. for sure kalau that thing happen to me, aku lagi rela pegi buat bungy jumping 10X! haha

so far okay lah, quite tough gak, espeacially physic! physic is so sucks! to be honest, aku pon tak tahu ape yang aku jawab. haha. mule-mule nak jawab paper, debaran memang sentiase ade..first quest okay lagi. tapi second quest and so on, aku rase macam nak panggil jiran belakang rumah lapkan air mate. huahaha! but it not happen to me je, all my classmate also. ade yang tinggal dan tak buat pon. in this case, don't blame us lah if we're failed because, ade cerite di sebaliknyee... haha. and it just the beginning right. too me, tak complete lah life as a student kalau tak pernah rase KEGAGALAN! haha

but i always taste it. sobs

dan pabila exam da habis, bergumbira lah aku. HAHAHA! now da buat countdown  before March holiday. ngeee :D

                                   
yang penting, aku suke citer Kung Fu Panda. haha macam tetibe je

Saturday, 16 March 2013

PKPC moment :D

assalamualaikum
hey guys,

i have another stock kepam yg nak di share di sini. and yeahh abg Sidek da upload pictures.ngee :D and..the story begin with..

Once upon a time,

mase hari khamis, 21 Feb 2013, aku kene panggil dengan cikgu kaunselling. ouh ya, not only me, some of my member also. dalam otak da fikir macam-macam. haha. then bile cikgu explain yang aku, ngan lain-lain tepilih untuk join Program Kecemerlangan Pelajar Cemerlang, i was like 'OMG! cikgu, i can't breath! somebody help me! aku pelajar cemerlang!'

act tak tahu cemerlang part mane. ihik!

then cikgu explain lagi, 'saye pilih kamu sume atas comment cikgu-cikgu lain, cikgu-cikgu koko'

aku rase melting lagi. 'Cikgu puji aku? OMG!'

dan cikgu explain lagi pasal program-program nie. tapi bile dapat tahu activity nie on saturday and sunday, i was like 'no way!' i need to attend siti nurhaliza's bufday on sunday! then bile tengok schedule activity tu plak, ade 6 slot ceramah. maka, diri ini pon haruslah berfikiran negative. di hati mule berdetik 'comfirm bosan'

balik rumah aku pikir semasak-masaknye sampai nak terkeluar otak. nak sedap kan hati sendiri untuk attend program tu, cakap kat diri sendiri 'i'm the chosen one' feeling poyo gituu~ haha. so the next morning, dengan rase 'i'm de chosen one' aku pass up borang kat cikgu yg mengatekan aku pegi! huhu. too me, bufday siti, on monday pon aku bole bagi hadiah and wish HAPPY BIRTHDAY. tapi program nie, ingat.. 'i'm de chosen one' ihik!

23 Feb 2013.


first day kat sane da enjoy gilaa tahap nak kene sawan. haha. dapat meet and greet kawan baru. huhu. then sume nyee macam happening and gilaa-gilaa. makanya, perasaan negative tu pon kian terhakis. haha. program dye, tebaik! yang paling best, nyanyi. lontarkan suaraaaa

24 Feb 2013.

kiteorang kene pakai t-shirt Yayasa Bank Rakyat, memandangkan nie program under Bank Rakyat dan Bank Rakyat yang taja. so layan je lah haha. second day makin happening. we're like a family :D de best moment, i think sume moment best, can't choose which one seh. ihik!



khulasahnye, program nie awesome! lot of knowledge, experienced and laughter yang aku dapat through this program. dan balik dari program nie, aku terus memergikan diri ke rumah Siti dengan baju Bank Rakyat. haha dasar semangat. 

p/s: group 6 iaitu group, yeah who else, my group dapat first place! huhu. sape kate gadis-gadis tak hebat? berani? bak datang! ngeee :D

Sunday, 10 March 2013

kesedaran

assalamualaikum
hey guys

walaupon mase semakin suntuk, kesedaran dalam diri nie masih belom terbit. naluri nak berganjak dari mengadap laptop yg hanye membuang mase nie pon masih belom terbit.

sedar lah diri, monthly exam is getting closer!

da tak lame da, selase nie start lah

doa tu perlu, usaha pon perlu. jadi iringi lah doa dan usaha bersame ke medan pertempuran yg pertama bagi tahun 2013 nie. hope everything will be fine. malu seh kalau result tak gempak! uhuks

so marilah berganjak buat 1 pembaharuan *berkobar-kobar

okay lah, nak sambung online

eh tak, nak bukak buku, bukan online. ngee :D

bukak je, belom tentu bace. ihik!