Saturday, 5 January 2013

mind set!

assalamulaikum
hey guys,

why everyone always say 'science stream' are difficult? why everyone didn't give a full support to those yang choose 'science stream?' and why everyone keep complaining 'science stream' are difficult, i'm dead, i'm over, and i'm failed!

why these people kan, are so negative?

sorry to say, too me, yes u're negative. actually kan, these people da set mind yang subject 'addmath, bio, physic, chemist' are difficult and really tough. yaa i didn't deny it because it's true. but we need to learn one things actually.

learn to not complaining, condemn something, sigh and give up.

let's say, kalau everyday korang sume asek condemn and mengeluh about subject yang korang tak bole nak catch up/tak suke, until forever korang takkan success/score dalam subject tu. trust me! it's because, kate-kate korang tu umpama satu doa. bile korang everyday condemn, mengeluh, rase benci kat subject tu, lame-lame bende tu akan jati sebati dengan diri korang. korang akan terus fikir yang korang tak bole score dalam bende tu. so timbul lah rase benci dan jauh lah rase cinta. dan sampai bile-bile lahh kegagalan tu akan mengekori korang.

and camne Tuhan nak tolong kite, if kite study subject yang kite tak suke tu secare paksaan, tak ikhlas and just for exam. Tuhan nak tolong pon macam tak jadi sebab kite cepat sangat give up and more into negative value. actually, bende nie aku shoot bukan untuk bebudak science stream je, tapi untuk all students.

so let's change our mind set! bende tu takkan jadi susah kalau kite truly nak explore that things. stop saying 'bad words' sebab kejayaan tu takkan melekat kat kite kalau kite da tanam rase benci dalam diri. ilmu yang nak masuk dalam hati kite pon tersekat-sekat. bagi aku, once kau failed. doesn't means u're failed till de end of ur life. mesti lahh kau rase malu, sedih, kecewa, hampa sebab ur friends are better than u. dan takkan lahh kau nak biar jee dorang beat kau kan. for sure kau pon teringin nak score. so, mesti kau struggle gilaa-gilaa untuk hit de target sampai kau bole bediri sebelah kekawan kau yg pandai-pandai belaka tu. terime kegagalan tu sebagai inspiration  utk berjaya. now, ilmu yang kite teroka nie adalah ilmu Allah. insyaallah kalau kite istiqamah, memang Allah akan mempermudahkan urusan kite

one more things, life style. the way we manage our daily routine. limit kan lahh mase bersosial. limit kan lahh diri daripade masalah, such as, salah faham between family, friends and alls. sebab nie lagi satu punce kegagalan kite. mereka lahh yang mendoakan kite. kate-kate dorang tu actually doa, espeacially parents and teachers. so dis year, reduce kan lahh dorang punye temper. and for sure, result korang mesti gempak gilaa. trust me!

last but not least, let's we together give a full support to our friends and not give a failure words. they need u as a true friends.

guys, support me! i'm ur friends lorhh
                                           
                                                

No comments:

Post a Comment