Monday, 30 December 2013

end of 2013~

assalamualaikum
hey guys

today is de last monday of 2013! so amatlah harus untuk aku buat post yang pepanjang! yes harus! uhukss i miss my blog, my site badly! kiss screen lappy biar bebekas screen sampai adik aku emo haha! psstt.. i got my first kiss dengan screen lappy auww! weird me

how fast time flies, one world gonna say hi to 2014 in less than 2 days! huh tak sangke gilaa lagi 2 hari aku dah nak jadi senior kepade sekolah oren! eherm respect skit eh, i dah jadi senior  kay walaupun i nie pendek. huh nervous gilaaa, choii i'm growing so fast! don't u guys think de same? terase baru semalam aku dilahirkan uweekk uweekk zamaliah menangis mintak disusukan haha!

during this year, yes i learnt a lot! i can concluded that my life change 360' everything is new for me, new people comes and go, new knowledge, new experience, new challenge. and yes it make me to be more mature. de way i handle my prob, de way i act, de way i shine huh it taught me de real life. surrounding really helpful and it wake me up from my daydream. upper form seriously superb awesome bcoz i can feel de joyness of being me,  finding myself  where i can see my stregth and my weakness. i can see who's de real and who's de fake. dan dan de most memorable is doing so many kechass thing. moment peberet aku dimane aku kene dende buat homework sambil besila kat depan class reramai! ngehehe itu first time seumur hidup aku, so i'm not ashame, happy only sebab once in a live kot! aku rase zaman paling best besekolah ialah zaman form 4! kalau dulu aku suke ponteng sekolah sebab malas dan tak suke attend class, kini tidak lagi, aku rajin pegi sekolah! huhu jarang gilaa korang nak tengok aku absent cewah aku dah berubah kui kui

thank u 2013 for giving me a chance to have another great year. thanks God for all good things and also de bad one. despite it's bad, i realized tht i learnt something through it. and  i'm really thankful for de great achievement, alhamdulillah. without u, i'm nobody. goodbye 2013, gonna miss u

eherm .. let's say holla 2014! *lelambai

don't wait for January to make a change, any day can be your new year

Embedded image permalinkEmbedded image permalink

Tuesday, 17 December 2013

karma

assalamualaikum
hey guys,

well, aku suke gilaa bahan adik aku. bahan sampai dye rase bengang dan bangang. sampai dye rase loser gilaa. just love to see 12 years old kids get emo. moment paling best nak bahan dye mase dye typo mulut. he always pronouce something wrongly. 'original' can be 'horiginal' haha

and one day, which is unlucky day for me, we were having a conversation ..

me 'weh sumpah lawa gilaa gamborghini putih. fiuhhhhhh!'

him 'wahh gamborghini tuu fuyoo gambor!'

me 'eh!'

okay. i believe in karma

Monday, 2 December 2013

Agensi Nuclear Malaysia

assalamualaikum
hey guys,

al-kisah..

aku telah memergikan diri ke Agensi Nuklear Malaysia. actually da pegi lame dah, ntah bulan bape pun aku tak ingat, tapi baru hari nie aku ade time nak update ngee. well, aku nie kan super busy lady hakk tui :p

orite, experience pegi sane, aku rase macam de chosen one tau haha. mase turun bus tengok environment tempat tu, aku rase jakun gilaa. mesti orang yang keje kat sini kekaye pastu gaji besar $$$$ *mate duitan* hahaha. mase tu aku rase macam nak leloncat je kat situ heee bestnyeee homaigoat tak sabarnye nak explore ape yg ade kat dalam! heeee sukenye ittew sukenye >.<

dearself, behave sikit pls

baiklah eherm ... de day yang kiteorang pegi tu merupekan hari inovasi. so adelah students dari sekolah sekolah lain buat lawatan jugak, pastu ade pameran dan memacam lagi. jap, sekolah lain ade? eherm misi mencari jejake kacak bemula! hahaha :p group sekolah aku ade 2 orang abang nie guide, dye bawak lah jejalan ke sane ke sini naik bus turun bus. gaye macam studen sbb, maybe uni student kot. and fyi, hensem gilaaa abang tu! cehh tapi aku tak benafsu kat stock laki camtu kui kui


one of de building
kiteorang masuk memacam tempat, setiap tempat ade lah keje keje yang tetentu. first kiteorang masuk mcm tempat proses proses bende such as makanan. pastu ade satu pak cik nie citer pasal daily routine dorang, kerje ape yg dorang buat, tempat itu ini untuk ape, share pasal surrounding. pastu pak cik tu citer pulak pasal sinaran alfa, beta, gama. mase dye bagi explanation tu, aku blur gilaa, out of syllabus kot! muke poyo bajet faham angguk angguk, tapi sesungguhnye aku tak paham pebende pun yg dye cakap hahaha. pastu pak cik nie ade tanye soalan, sume orang krik .. krik .. maybe care pak cik tu citer telalu detail dan deep gilaa, kiteorang dah lah tak pena denga so krik .. krik ..

pastu kiteorang dapat jejalan area tempat proses proses tu. pastu ade sorang abang nie tegur, dye keje kat situ. gaye macam, okay mude, muke dye macam awi rafael pun ade haha. pastu aku pun beborak minum kopi makan nasi lemak sebungkus jap dengan dye. heh big liar! haha. pastu aku beborak dengan dye, tanye memacam soalan, such as, 'mesin nie untuk ape? proses nie untuk ape? stuff yg keje kat sini tk effect ke dengan environment? macam mane kite nak tahu kite tekene sinaran?' haa kau betubi tubi soalan aku tanye haha. dan abang tu pun jawab dengan cool gilaa, explanation yg more simple dan easy untuk aku catch up. dye pun citer bla bla bla pastu aku cakap ngan abang tu, 'tadi kan, yg pak cik tu bagi explanation tu, saye tak faham pebende pun. out of syllabus' kejujuran tesrelah! pastu abang tu gelak sambil bagi explanation balik pasal ape yg pak cik tu merepek hahaha. sesungguhnye abg awi rafael nie friendly. aku tanye je dye memacam dan dye akan jawab,  sampai at one moment dye tanye 'da puas hati dengan jawapan tu zamaliah?' hahaha sesungguhnye aku puas sebab baru aku faham ape tu sinaran alfa beta gama dan bla bla bla. pastu sempat tanye pasal qualification tuk masuk dalam bidang nie sume. tempat nie besar, so ade tempat di mane lebih kepade biology, ade tempat lebih kepade kimia dan so on. abang tu kate, chemist, bio ngan physic mesti terrer. k aku telan air liur, tepuk dade tanye selera


mase nie cover cover lagi 

nie da geng haha

hasil yang da diproses, tak ingat name bende nie ape ngee 
pastu yang bestnye, kiteorang dapat masuk dalam lab! kiteorang dapat dengar explanation, dapat tahu keje ape yang dorang buat hari-hari, ape benefit keje nie, dorang kaji ape and so on. de more i explore about this and that, de more i interest about this course. bile pak cik dan akak-akak tu bagi kiteorang space tuk betanye, sume diam je macam tak tahu nak tanye ape haha. aku nak tanye pun rase macam malu gilaa sebab maybe bende tu nampak bemakne buat aku tapi bagi dorang nampak hek elehh. tapi malu betanye sesat jalan, so aku dengan membe aku pun tanye lah. dan reason yang kiteorang dapat hampeh, kiteorang tak faham! tapi kepale angguk je ye saye faham muehehe

pastu macam ade pameran, kiteorang jejalan, aku dengan beloved mak cik aku, que! dari meje ke meje kiteorang jalan pastu setiap meje akan ade orang bagi explanation and u can ask everything tht u want. so ape lagi, kiteorang pun tanye memacam dan nasib baik kiteorang faham hahaha!



jakun tengok mesin nie begerak gerak


pastu da habis jejalan, tangkap gambar *wajib* makan minum sume, kiteorang pun nak balik dah. haa nie moment paling sengal tahap gaban, bus almost tinggal kan aku dengan que! sampai hati membe lain tinggal kan aku heh tak gunaaaa. nasib baik kiteorang perasan yg bus da nak gerak, make belari lah aku dengan que kejar bus ceh buat malu je ade pak cik ngan abang tu gelakkan haha




mesin nie tunjuk proses proses 

cendawan! eherm ..



sebagai kenangan, aku bawak balik ketas ketas tu dan aku beli pin transformer!


so conclusion, it was a good trip! sangat memorable! gain banyak sangat knowledge yg out of syllabus! pastu siap dapat cuci mate haha. pastu sume orang friendly gilaa share knowledge. enjoy gilaaa! actually, a lil bit more encourage students untuk study hard, kire macam dorang nie idol untuk kite jadi macam dorang, to replace their place one day in sha allah amin. tetibe aku rase nak tukar cite cite nak jadi ahli chemist kui kui chemist pun dapat D haha




Friday, 29 November 2013

final exam - result~

assalamualaikum
hey guys,

hasil dari ape yg telah aku usahakan ..

english: 80%  (A)

biologi: 60% (C) 

b.melayu: 79% (A-)

kimia: 45% (D)

fizik: 43% (E)

agame: 82% (A)

sejarah: 68% (B)

addmath: 23% (G)

matematik: 43% (E)

bukan one direction eh, one word

 'SOBS'



Monday, 11 November 2013

EXAM!

assalamualaikum
hey guys,

bile citer pasal exam, i bet sume students nyampah, lagi lagi aku. aku tak suke exam pasal mase nie lah pressure duk kejar aku. aku rase macam nak rendam kepale dalam jamban je. kalau aku diberikan kuase, nak je aku hapuskan exam nie HAHAHA! bagi aku, aku study untuk exam. bile nak exam je aku study, afta exam aku da lupe. so jangan ikut perangai bughok aku nie

mase aku nak PMR dulu, aku tak suke Geo sebab banyak sangat peta. peta Malaysia yg ade negeri negeri tu jangan harap aku ingat. tu baru peta kecik, belum lagi peta lain, fiuhh hancuss. pastu kakak aku ceramah bla bla bla dan tetibe macam turunnye NUR untuk aku study Geo dengan lebih gigih agi. dan bile da faham, hekk elehh kacang gilaa Geo nie, tutup mate pun aku bole jawab. cehh belagak! dalam kes nie, aku patut beterime kasih kat Hushalini, kawan india aku sebab dye selalu debik pukul smack down aku. aku selalu refer bende yg aku tak faham kat dye, dan bile dye tanye soalan pastu aku tak bole jawab, mesti dye debik memarah aku. aku rase kalau dye tak buat camtu, sampai sekarang aku tak ingat kat miri tu tempat petroleum hahaha!

pastu mase lower form , aku nie kire terrer gilaa dalam subjek Agama. kalau nak score 90 plus something tu kire easy lah weh. ceh belagak gilaa. aku selalu take easy subjek Agama sebab aku bole score dan senang dan Agama subjek idaman aku. memang aku nie sesuai gilaa jadi ustazah kui kui. al kisah mase nak PMR, esok tu paper agame, tapi malam tu aku bole agi belenggang kangkung kat pasar malam, lepak ngan family aku makan yong tau fu. pastu esok jawab agame, indah khabar dari rupe. asal susah gilaaa nie woi? dah lah aku bace note spot yang ustazah bagi je, aku tak bace buku. sekali yg keluar bende yg aku tak bace langsung. apekah? aku pun fefeling ustazah jawab ikut bantai logik aku je. nasib baik PMR Agama aku A. alhamdulillah ngee

aku saje bukak topic pasal exam nie sebab result UPSR da nak keluar! i guess this Thursday. tak saboo aku nak tengok result adik aku yang super playful tu! let's see how far u can beat me jeng jeng jeng. bile tengok adik aku tak study, aku selalu emo sebab 'engkoo tak yah lah ikut jejak aku yang tak bape cemerlang nie, pegi study lah' tapi kate kate aku seperti mencurah air ke daun keladi hehhh

akhirulkalam, goodluck untuk adik adik yg nak ambik result UPSR nanti. nie baru a step to reach ur target, there's million steps lagi adik oiii, so jangan memain. all de best

Saturday, 26 October 2013

girls should have some fun

assalamualaikum
hey gusy,

wah habis je paper lastday, petang tu da start planning itu ini. think beyond gituuu hahaha. balik sekolah mandi, solat and bla bla bla .. terus nak keluar muehehe.

 and guess wht, who rock de kitchen bebeyh? whoooo?

me and my girl friends lah, who else wink wink. we played masak-masak auwww so cute uhuks.actually it was like celebrating our freedom from suffering hahaha ayat nak tragic gilaa je. we cook sepakgeti. de best moment mase potong bawang, siap nanges nanges sokk sekk sokk sekk hahaha. sume feeling ayu pegang pisau pegang senduk. pastu tengah masak siap bole nyanyi lagu iklan fair and lovely 'silang silang bintik hitam pun hilang' non stop singing pulak tu hahaha!

mase makan bace doa ramai-ramai macam kat tadika auww so cute lah beby :p we cooperate together as a team bravooo. aku da rase macam duduk kat rumah sewa as a uni student pulak huhuhu. pastu and guess wht, for de first time, aku baring kat jalan tar! free free je kalau aku kene lenyek dengan kerete hahaha. tasha lah nie yang ajar baring atas jalan tar. muhehe. really had a good time with my gegurls

laugh out loud to wajib! gonna miss this moment. thanks God for sending these girl for me. sume nie pakar membuat muke huduss hahaha


                         Embedded image permalink

final exam is over!

assalamualaikum
hey guys,

guess what, finally final exam is over! alhamdulillah. so .. let's start de partayyyy! amboi hahaha. last paper on 25th oct which is lastday. bio paper 3 ehehehe nasib baik not so bad lah, kalau tak da lame aku terjun dari tingkap. stressful life, final exam form 4 lagi teruk dari PMR i guess. dan bile da habis paper, keluar class, terus jerit kat koridor 'AKU DAH BEBAS!'

hekk elehh lu minah, baru final exam. SPM belum lagi

krik .. krik ..

haaa, to rememba about SPM, i dunno how it gonna be. final exam nie seriesly aku struggle gilaa. bangun pepagi study, before nak pegi sekolah study, nak tido study. kire hidup ku hanye besama mu, buku. tapi bile exam, rase mcm nak hentak kepale kat meje! what kind of question is this? why so tough? why why? dan mesti aku emo dengan cikgu yang buat soalan tu. hahaha sorry cikgu, saye nie emosi lebih sikit ihik!

bile dah habis exam nie, rase macam tak sangke pulak. it was like, eh dah habis? ngehehe. and during final exam nie, aku memang tak terurus gilaa. tudung kedepan, tudung senget pun tak pe. aku jalan buat dek je sampai membe aku tegur hahaha. pastu muke pulak memang muke mintak kaki, stress gilaa woah. aku rase bole jadi gilaa uh.

pastu mase exam, aku da macam pregnancy mom pulak, mengidam over gilaa. sume bende aku nak makan. nak pizza lah, steak lah, sushi lah, cupcakes lahh. hmmp poyo betul tekak aku nie. tapi bile da habis exam, bende tu sume hilang. biaselah, pembawakan budak hahahaha

bile da akhir-akhir exam, aku rase mcm badan aku da tak dapat tahan all this such things. too heavy for me. dan mule lah nak sakit, nak emo, nak mengamuk. emosi teganggu u olls

apepon, i did it, we did it gengsss. so just leave it to God bcoz everyone already tried thier best. may all ebelibody effort will be paid amin in sha allah. brain and lil fingers really work hard. good job baby!

and now, marilah kite cuti-cuti malaysia~


                                             

Friday, 11 October 2013

#sawanexam

assalamualaikum
hey guys

eherm .. eherm .. attention pls! rindu i tak u olls? (perasan) kalau ade yang terindu tu, tetibe teringat kat aku dan terindu ke, maka nyanyi lah lagu Dafi ye, 'bilaa terasa rindu, ku sebut nama muu' sekian.

actually i'm still in exam weeks! baru first week exam tapi da terase haruuuuuu! serious talk, quite haru harun dan haruan! i can't focus on my paper bcoz of noisy students yg membuat haru! haiyaaa geng, tahu lah korang baru lepas PMR, tahu lah senior tak de final exam dan campur lagi budak sesi petang. homaigoat! i just want u guys to shut up ur mouth. pity me lahhhh!

class aku kene transfer ke class form 5 atas sebab i dun know why ngehehe. i ikut je cakap cikgu ngeee. mule-mule bekobar nak masuk class form 5, feeling ambik aura senior yang pepandai. namun indah khabar dari rupa! as de class kat first floor, near with de foyer and assembly court, so i can hear all de mess! i felt like i'm answering my paper at night market! 

during b.melayu paper 1,  aku kene tulis 2 essay (250 and 350 words) dalam mase 2 jam. i really wait for this moment bcoz i love writing. but hmmm sobsss. sadis sungguh detik itu! start paper pukul 11, so aku pun bukak paper dengan sopan santun cover ayu bace soalan. okay da choose soalan so i start writing my essay. dan di saat inilah tetibe ade suare-suare yang membuat onar dan duri. adelah geng nie gelak tak cover sampai class aku bole denga, pastu adelah geng nie cakap kuat gilaa mcm kawan yang duduk sebelah dye tu pekak, pastu adelah geng nie yang macam terencat. 

otak aku stuck! despite aku da hentak kepale kat dinding pun still stuck! errr bencinyeee! keadaan makin kalut dengan bebudak yang memekak yang macam pfftttt..... essay aku asek BATAL je. dah pukul 11.30 tapi aku tak tulis ape-ape lagi. dalam hati busy menyumpah bebudak yang memekak pastu istighfar balik pastu menyumpah lagi sekali. i can't control my temper! 

and guess wht, time aku tengah korek idea keluar dari otak, aku dengar budak nyanyi 'TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR' homaigoat adik, here is not a kindergaten, ini secondary school! wahai adik, cepat lah kalian membesar dan menjadi matang! dan ade lagi suare 'PAPAAAAAAA! MAMA DAH DATANG!' papa kepale hotak mu? aku rase macam nak kene sawan mase tu. wahai dunie, apekah ini semua? 

aku kene siap kan essay dalam mase 1 jam 3o minit sambil diduge oleh budak yang tak matang. bertabah lah hati! rase macam nak cepuk je mulut sorang sorang grrrr... fiuhh and finally lagi 2 minit before mase tamat, aku bejaye habiskan ayat-ayat terakhir. alhamdulillah. tapi amarah di dade masih membare hahahaha 

my gangsta baby. so pls behave urself eh kalau tak nanti kene babap kang aip aip :p
                           
                                       Embedded image permalink
                                             



Tuesday, 1 October 2013

lil bro ^.^

assalamualaikum
hey guys,

first of all, HAPPY BELATED BIRTHDAY AKMAL! akmal da 12 tahun so dah bole buat IC hahaha! be a good boy, man and son! aku doakan kau masuk SBP, pastu nanti kau boleh cari kan aku pakwe bebudak sekolah sains muehehehe! semoge panjang umur, bejaye di dunie dan di akhirat! aku tak sabar nak tengok muke kau dalam IC!

dan esok PMR! guess who will seat on PMR? it's ali ! despite esok da PMR, tapi kau still bole tido dengan nyenyak nye. heishhh! tak pe, tido lah adik ku, mate kau kan perlu kan rehat yang secukup nye hakk tuiii :p so ali, i wish all de best! make sure kau all out di medan perang nanti! tak dapat straight A's siap kau, jangan malu kan aku yang comel nie uhuk! cewah gurau gurau :D may all your kindness and your effort will be rewarded amin in sha allah! fighting! dan, aku dah ampun kan segale onar yang kau da buat. pastu hutang rm 2 pun aku dah halal kan aceceh. see, betape baik nye aku nie, da lah jelite pulak tu :p i want u to beat me, ali!

and to all ur gengsss, zama rockers wish u guys de best of luck! kalau korang dapat 8A's, zama rockers belanje cendol muehehe. break ur legs guys :D

de old of us, kurus nyee aku, kecik nye ali, hitam nye akmal! hahaha

                        

Saturday, 28 September 2013

dear octopus eh october~

assalamualaikum
hey guys,

we meet again lalala mmuah :*  it's weekend, the day tht i waiting for. tapi every weekend je, mesti aku jadi bosan gilaa sebab tak tahu nak buat ape padehal banyak je bende yang bole di buat ngehehe. so khulasahnye, jadi kan lah weekend anda sebuah weekend yg produktif. sekian.

ermmm itu je lah modal untuk aku buat intro huahaha sangat sadis. dah lame aku tak merepek kat blog nie, yes usie mematangkan aku cewah jijik gilaaa haha. 2 days left before October come. 2 days lalala~  know what, when i think about how october month will be, i must remember about octopus despite tak related langsung! muehehe nonsense imagination~

apepon, aku sure sume students tahu yang bulan october bulan EXAM! ini bukan exam memain, ini FINAL EXAM! i repeat, FINAL EXAMMM OIIIIIII! OII OII OII (echo) aku start paper on 7th october and will finish my last paperrrrr on 25th october. kui kui kui dunno what kind of condition i will be during exam weeks hahahaha. actually buku chemist tengah besepah-sepah sebelah aku nie, tapi aku .... ahhhhhhhh poning kepale study chemist! so aku ber chill seketike uhuks~

so best of luck untuk batch 97's! next year dah SPM, dah besar rupenye kite uhuk! together we struggle to get de best. kalau dalam bahase k-pop, caiyookkkk! kalau dalam bahase melayu, berusahe! dan kalau dalam bahase english, neva give up! huahaha aku hentam je senanye. apepon, aku cumil ngeee.

last but not least, afta bace blog aku nie, pegi study weh! belajar untuk mase depan yang cerah. bright future gituuuu >.<  see, octopus also studying tau!

Monday, 23 September 2013

i'm just an ordinary teen~

assalamualaikum
hey guys,

i hate this feeling, at de moment when i feel there's a hole inside my heart. i can feel de emptiness. i don't feel the joyness. my soul is flying away~ i'm confuse. no direction. i dun understand with myself. miserable life! i try to be cool, i act like nothing is happening. i'm pretending like i enjoy my day. i try to keep positive, but sometimes i can't stand anymore. i lost! i learnt one thing, u can't cheat on yourself~

after a hurricane, come a rainbow
when it rains, it pour



Photo

Thursday, 19 September 2013

just a post~

assalamualaikum
hey guys,

we meet again readers! halloO! *lelambai tangan feeling miss universe* erk. sape yang terase nak temuntah keluar sayur bayam kaler hijau-hijau bole silekan muntah yee hahaha

hari nie punye life, not too bad and not to nice. i'm at de middle. went to school like usual, hari nie beg ringan sangat, bole angkat gune 1 jari jee wink wink. that's why i love Thursay so much >.< namun, di sebalik suke, ade duka! haaa nie yang nak sedih jap nie sobs lap air mate. kisah ku bemula...

di hening pagi seawal 6 40 a.m, aku mengelap tupperware (bekal) yg aku basuh, tengah aku lap dengan penuh kasih sayang, tetibe aku dengar .... acik is coming!!!!!!!!! grrrr makanye, niat aku nak bawak koko crunch pegi sekolah pon tebantut. hmmmpp di hati ini tebuku dendam dengan acik van cewah gurau gurau

dan hari nie aku ade sukan (pendidikan kesihatan) so hari nie aku berbaju oren ke sekolah, feeling jadi buah oren kejap hahaha. dan time sukan, should be sume orang active lompat sane sini, tapi aku, menguap sepanjang mase. mase sukan lah mase untuk aku mengantuk dan menguap. big yawn! hahaha

pastu..pastu.. exam around de corner je. adelah dalam 3 weeks lagi. erk buku aku masih suci dan belum dinodai lagi uhukuhuk! 7th oct, bakal bemula lah kisah aku menjadi perempuan yg tak terurus dan emo huahahaha! tajuk untuk paper 3 sejarah dah dapat da tadi. and it reminds me tht, i have no time anymore! harus bertindak sekarang nie! (study) wajib! tapi dalam kerisauan tu, still ade mase jugak nak update post yang panjang lebar muehehe. leka gilaa aku! taksub dengan teknologi hahaha

so guys, semoge kite betemu lagi. dunno when, maybe tomorrow muehehe. seee ya :D

okay, jum study! fighting!

                       

Tuesday, 10 September 2013

UPSR candidates~

assalamualaikum
hey guys,

once upon a time, there's a lil boy yang tidak mempunyai kesedaran diri untuk belajar walaupun UPSR just around de corner je. makanya mak kepade budak nie pun lecture lah si anak nye bla bla bla

dan haruslah seorang kakak yang prihatin ini menokok tambah fakta bagi menyemarakkan lagi amarah si mak kepade anaknye yang superb lazy ini

dan si adik ini pun bengang dengan kakak nye yang tidak mem back up dirinye, lalu tercetus lah ayat budak sekolah rendah ...

'memfitnah je keje kau! heeee fitnah jeeeeeee'

si kakak yang cover ayu pon menahan gelak sebab ayat yg digunekan oleh adiknye sangat gramatis gituuuu. fitnah haa kau! hahahaha. dan balas si kakak

'memang keje aku suke fitnah orang' hahahahaha sengih sengih si kakak tu. dan makin teserlah kecomelannye uhuk :p

dear akmal,
kau yang nak exam, aku yang nervous lebih uhuk! exam kali nie, UPSR, i wish u all de best, buat elok-elok dan jangan hampekan kakak mu ini alololo hahahaha. dan ini janji aku, kalau kau dapat 5A's, aku akan sayang kau 2 kali ganda sebab sebelum nie aku selalu nyampah dengan kau muehehe. be a good lil boy, a good son kay :D achive what u want. i'll always pray for ur success. break ur legs akmal n de gengssss

sincerly,
kakak yg prihatin yg comel yg cute yg cantik yg .. yg .. yg .. yg perasan!

Tuesday, 3 September 2013

shsss nerdy is studying!

assalamualaikum
hey guys,

kisah ini baru bemula tadi iaitu di sekolah, di dalam class 4 Bestari. pade saat aku, the girl who seat next to me asked ...

que: weh, kalau aku nak tanye kau something bole? tapi kau jangan pikir lain pulak tau

me: ape dye? (kerut dahi)

que: tak de lah, before nie aku tengok kau macam sempoi gelak-gelak. tapi afta exam pertengahan tahun nie, kau macam rajin bawak buku (rujukan) pegi sekolah, study.

me: (uhuk!) hahaha! manusie berubah hahaha! tak de lah, 4 subjek (addmath, physic, chemist, bio) aku kan teruk! so aku study lah sesikit

que: aku tengok kau dah lain ...

hahahaha! bile ingat balik moment tu, wah terase teharu seketike sebab ade orang concern. ahhhh seperti ku bemimpi lol! aku study kat sekolah sebab kat rumah aku tak study, well, busy membuang masa (online) aku dah berubah ye sekarang HAHAHA. so ...

shssss nerdy is studying!

Embedded image permalink



Thursday, 29 August 2013

sista, sexy voice auww aumm, bufday, ily (deny)

assalamualaikum
hey guys

once upon a time, err..err..

cakap melayu je lah ngee :D

di saat aku tengah gayut gune fon rumah dengan girlfriend aku, bekongsi kisah suke dan duke, tetibe handfon aku bebunyi 'kering..kering..' aku pon kate kat girlfriend aku kejap. dan diri ini over excited sebab nak answer call haha. tengok kat screen fon, unknown. kat hati da dup dap bedetik 'semoge orang yang call nie hensem!' *remaje yang gatal*

aku: hello (buat suare sexy)

unknown: kau ingat aku nie secret admirer kau?

erk.

she's my sista! HAHAHA! terus hilang suare sexy aku, pastu terus keluar suare garau yang sebenarnye huahaha! anyway,

28 August *HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK AIN! MAY GOD BLESS U :D

                                        

p/s: thank u for always lend me ur iphone, play masak-masak (kekadang), be my translator and ily :p


Tuesday, 27 August 2013

flying mood~

assalamualaikum
hey guys,

a bad beginning for today. hari nie hari Selasa and yes, should be sekarang nie aku dekat sekolah tengah belajar math tajuk terakhir chap 11 (SATAH) tapi aku tak pegi sekolah hari nie sebab air kat rumah aku tak de! or in other words i call it, AIR MATI! grrr.. emo sungguh aku di hening pagi. kalau ku turutkan kate hati, nak je aku pegi sekolah tanpe mandi, bukan orang tahu pon kan muehehe. tapi setitik air pon tak keluar dari paip-paip dalam rumah aku, yelah at least boleh lah aku berus gigi, cuci muke aku yg comels nie ke. heishh diri ini sedang diduga!

actually tajuk utama aku hari nie nak citer pasal 'flying mood' since semalam, since pagi semalam, since semalam dekat dalam class, mood aku da melayang jauh ntah ke mane. study biology, aku dengar je tapi tak digest satu ape pon. aku rase kalau kene hempuk dengan cikgu bio aku pon memang patut hahaha. time sejarah lagi bagus, duduk betul-betul depan cikgu, tapi bole selambe mak nenek aku tido harharhar. haru life of me.

malam pulak, bile mood aku da kembali normal, bile diri ini da bekobar-kobar nak buat homework dan cover balik ape yg cikgu ajar, tetibe pemadam aku hilang. aku call Conan dye kate dye busy, how sad! choiii emo gilaa aku semalam. memang patut award emo girl patut aku gondoli. huahaha. pastu time-time camtu pulak tetibe macam-macam perasaan menguasai diri aku yg lemah ini cewahh. make, menangislah aku pade malam semalam sobs. mood aku seiyesly teruk gilaa that time. rase macam nak hentak kepale kat dinding je, tapi aku tak sanggup nak menyakiti kepale sendiri so aku pon hug bantal kuat kuat! -.-  dan aku tido awal gilaa last night sebab kene attack dengan migrain pastu terase nak temuntah gilaa. dan tidurlah aku dalam keadaan kesedihan sobs

sepanjang aku tak sekolah nie, nie da entry yang ketiga aku post. dah lah boring gilaa, air tak de. aku pon tak mandi-mandi lagi muehehe. tapi i wangi okay! when i count on u, like 4, 3, 2, will u be there? bcoz  i want u dear

                                                                  FOOD!

baik aku kunyah kuih raye hmmpp bengang hahaha

                        Embedded image permalink

cycle of life~

assalamualaikum

                          

i eat when i'm upset and when i'm upset i'll eat. conclusion  =  I GAIN WEIGHT!
then, when my weight is gain, i'll be more stress, more upset and i'll eat more!


Tuesday, 20 August 2013

that's my teacher

assalamualaikum
hey guys

he's a man who always call my name wrongly

' Zamaliah' can be ' Zamzalina'

it caused one class laughing at me

i'm not angry, i also join my classmate, laughing to myself HAHAHA

it's funny anyway

and i was thinking...

 should i make a tutorial so people can pronounce my name correctly? yes it's for to those who call my name wrongly. especially to this man. 1 hour for RM 40. wahh i'm rich! wahh wahh KALAU AKU KAYAAA, HARI HARI HARI RAYAAA

krik..krik.. sebentar

 it just a joke lah

whatever kind of name that come out from his mouth, i'm still *Zamaliah* and will neva change

THE ONE AND ONLY ZAMALIAH haha evil laugh

and whatever it is, he's my physic's teacher

                           

Monday, 19 August 2013

expression of liver~

assalamualaikum
hey guys

listen, my heart is saying..

i hate de moment when people say to me 'budak science (science stream) kan pandai. untung lah'

too me, PANDAI ANGADD!

dear friends, only God know how i feel to stay in that class

i know that life is not complete without competition, challenge, pressure and bla bla bla. but sometimes i feel i'm in a wrong stream HARHARHAR. afta 8 months being science stream's student, now baru aku sedar yang aku nie mcm tesalah aliran. gituuuu. silly. yes i am.

aku okay je dengan class dan surrounding, but just a few subjects yang aku rase macam wattehaeea is happening? muehehehe. then it's really hard for me to score in chemistry, biology, physic and addmath. yes these 4 subjects that makes my life miserable

and when i sigh and complain how tough these subjects, people must say 'kenape kau amek science?'

because i love BIOLOGY. yes maybe. ouh yes, when i'm in lower form. then to see and hear my sista study about bio, when she share about her experienced, i feel excited. wah dari form 1 da pasang niat, 'during form 4, aku nak masuk sekolah asrama penuh dan ambik aliran sains'

namun, indah khabar dari rupe. budak sains nie sume rajin-rajin belaka. kalau tak rajin pon, dorang nie kire mcm gifted, tak yah study sangat, tapi result gempak. yang aku nie, dah lah makin pemalas, lambat pick up dan bukan manusie yang gifted. so i need to struggle like a crazy gal to score on these 4 subjects, if not, i'll die. struggle pon, exam mid year dapat D for chemist, E for physic and G for addmath and bio. huahaha sadis!

kalau ku turut kan kate hati, nak je aku drop science pegi ambik tasawur. tapi memang sah tak boleh lah hmm sobs. i'm living in dis world without mission and vission. why i choose science stream pon tak clear reason dye, apetah lagi tetibe aku nak ambik tassawur. pergh haru gilaa hidup. if i can, aku nak pinjam doraemon pastu ajak dye pegi tengok mase depan haha


BREAD LOVER!
i just want to grow up faster! dear times, pls move faster! so now, i can't run from my problem but i need to face it. now, aku try, bukan try dah, memang kene membersihkan hati supaye senang ilmu nak masuk dan cube ikhlas kan hati agar ape yg aku buat dipermudah kan. amin in sha allah.

eherm..

muhasabah diri tu penting gilaa, cari balik bende yang lost dlm diri, why we can't score on something even da struggle habis nie. there must be a reason. and before we decide something, fikir banyak kali, think think think! why? so we'll not regret after it. we only live once, so choose de best for ur life, future. your future is in ur hand.

ini kire nak share luahan hati yg dah lame tebuku cewah. this is wht i feel, wht i need to face

dan kepade diri aku yg sentiase rase lost tu, sentap seketika bile tebace ayat nie kat twitter. it contain a deep meaning

'every time i feel lost, i discover that i lost de touche with Allah'


Saturday, 10 August 2013

it's rayaaaa :D

assalamulaikum
hey guys

sedar tak sedar, eh eh da raya. *sebenarnye sedar, tapi buat-buat tak sedar haha* anyway it's already Syawal! turn mood raya ngee :D alhamdulillah after a month all muslim fasting, now everyone can happily celebrate rayaa. alhamdulillah thanks God! things tht i realize is, today is 4th syawal and i posted like 4 days late, haha yes i'm behind de times, booo me! but it's still in syawal month right? kan kan? pls say i'm right! harhar

this raya is totally different than de past. yes raya without atok and nenek. boths side (abah and mak) already passed away. so raya pon kureng best lah pasal duit raye pon kureng haha. we celebrate it in an ordinary way. de sadist thing is duit raya amat mendukacitakan *dasar tak reti besyukur* de best moment so far, during first hari raya when my baju kurung tekoyak! lol lol lol. excited nak turun kereta haa kau sampai jadi camtu haha

so dengan mood raye yg masih bekobar *pasang lagu raye* i would like to take this opportunity to give a speech. ehermm feeling seketika phuiih! maka, bibir seksi aku nie hendak mengatakan

selamat hari raya maaf luaran dan dalaman. i do a lot of sins, yes i do i did (grammar hancus) 10 jari yg ketot-ketot nie disusun rapat-rapat menadah tangan menunggu duit raya haha! act baju vouge itu sume tak penting, yg lagi penting ialah kemaafan dan hubungan yg baik diantare sume cewahh. and kepade bebehs ku, jemput datang ke rumah i u olls dan rasai lialicious cookies yg sedap angaddd tu. phuii perasan :p enjoy ur raya everyone! kepade para students, homework jangan dilupekan nokss!

my hometown is at town haha. beloved family, big love <3
     
                             

Monday, 5 August 2013

knowledge

assalamulaikum
hey guys,

read to gain knowledge, knowledge is wide, wide and will neva meet de fullstop, u only will stop looking for knowledge when u're dead

so, dun stop searching for knowledge. let's be a knowledgable person :D

http://peliks.blogspot.com/2013/07/when-will-it-stop.html

Tuesday, 30 July 2013

di mate mak que, aku ialah hazama

assalamualaikum
hey guys

we met less than 1 year, but we act like we know each other for many years. why? maybe i comels sangat kut. ihik! >.<

euwwwwww~

our first meet re in 4 Bestari. i seat behind her in class. first look, aku tengok dye, hati start berdetik 'budak KAA. krik..krik..' see, how bad i am. harhar..but when i start bikin kecoh, dye pon join bikin itu kecoh and i was like 'ouh, dye pon nak join de club seh. not as i thought' maka, hati yg dahulu nye bedetik tak baik tu pon kian terhapus setelah we being friends. ngee :D

moral of de value: dun judge de book by it's cover :D

 i seat next to her, as her partner have moved to asrama. time first mule-mule duduk sebelah dye, i feel kekok malu-malu kucing meoww. but day by day, our relationship is getting closer. dulu meoww meoww, sekarang RARWWW! haha. she said, i'm funny. auww malu seketika uhuk!

we shared a lot of girls thing, do silly things, laugh out loud (wajib) motivate each other and many more! de most memorable moment when we're on diet routine. dare gilaa tak makan nasi untuk a few months haha. pastu siap pinjam slimming set mak huahahaha! at last, my weight still constant, same goes to her. mission is not accomplish sobs

one day, time hari mengambil record book anak-anak, di saat aku dengan dye tengah discuss about.. (tak ingat) suddenly her mom masuk in our beautiful class and looking for her. aku pon salam lah mak dye dengan penuh syahdu persis wanita melayu terakhir yg besuare besar haha. then she introduced me to her mom

'ma.. nie lah Hazama yang kakak cakap tu'

and me, i was like ngeee :D (sengih tunjuk kecomelan)




Friday, 26 July 2013

nuzul al-Quran

assalamualaikum
hey guys

alhamdullillah i'm still breathing on 17 Ramadhan. how are u guys? feeling good? just pray  for u guys to get de best of health. amin! today is Friday and got no school. weeee >.<

DUSH DUSH muke sendiri sebab over~

maybe some of us dunno why today got no school. aite? u dunno ahh? lai lai, let me tell u laaa.. today is 17 Ramadan and ...

peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pade malam Jumaat, 17 Ramadan, thn 41 daripade keputeraan Nabi Muhammad SAW. Perkataan 'Nuzul' bererti  turun/berpindah dari atas ke bawah. Al-Quran bererti bacaan/ himpunan. Khalimah Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusie. Al-Quran juge dikenali sebagai al-Nur bererti cahaye yg menerangi, al- Furqan bererti dapat membezekan antara hak dan batil. al-Zikri bermaksud memberi peringatan

dalam sejarah kehidupan Nabi Muhammad SAW, ayat al-Quran yg mule-mule diturunkan Allah kpd Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan malaikat Jibrail ialah 5 ayat petama dari surah Al-Alaq

'bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk) ia       menciptakan manusia dari sebuku darah beku, bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, ia mengajarkan manusia apa yg tidak diketahuinya' (al-alaq : 1-5)

so, i'm insist to myself and u guys to increase our ibadah, istiqamah on doing good things. marilah kite mengemukkan pahale dan menguruskan dosa. lai lai lai! dun miss this opportunity! let's make de half, de best half Ramadan. in sha allah we're heading to Jannah. amin!



Monday, 15 July 2013

rest in peace Cory

assalamualaikum
hey guys

may ur spirit be at peace, fly with de angles. u're a man with a great talent. yeah who else, Cory Monteith. rest in peace Cory

i really can't control my feeling to see these photo. Lea Michele and Cory were supposed to get married in 2 weeks, but.. Cory need to leave Lea. hmmm. whatever it's, i'll always LOVE Glee and Cory

it was supposed to be..
 
                                

                                     
                            

                                             
sourced from twitter land~

p/s: FYI, i cried okay. it's really tragic and... arghh!

Thursday, 11 July 2013

beloved secret admire *__~

assalamulaikum
hey guys,

this is my second post for today. THANK YOU. krikk..krikk..

alright, on tuesday a day before all muslim start fasting, di saat dan pade detik itu lah sume orang nak text 'selamat berpuase' and many more. dalam al-kisah ini, tidak ketinggalan jugak mak aku yg gorgeous utk terime text dari sahabat handai dan juge sedare mare. haaa gituuuu~

dan tetibe.. *bunyi petir skit* gimik yg over~

mak: siape nie?kawan kau ke lia?
me: huh?
mak: dye cakap SELAMAT BERPUASE FROM UR BELOVED SECRET ADMIRER bla bla bla..
me: homaigoddd! fuyooo mak dapat text dari secret admirer doooo homaigoddd! nak tengok!

dan aku pon membace kiriman sms yg diterime oleh emak aku yg jelita yg berbunyi 'SELAMAT BERPUASE FROM UR BELOVED SECRET ADMIRER. I LOVE U TILL MY LAST BREATH'

choiii aku pon haruslah gelak dengan tidak sopan dan melakukan kekecohan dengan adik aku. wahh beloved gituuu auwww haha. dan mak aku pon berkate, *REPLY, TANYE WHO'S THIS?*  amboiii mak haha. tht time aku da feeling geli geli yukss hakk tuii! haha. namun, di saat aku mengkaji nombor tu, eh macam kenal, tapi di mane yaaa?

finishing bagi citer nie ialah, tu num adik aku  yg telah mengirim kiriman SMS kepade mak aku yg comel. HAR HAR HAR.

Salam Ramadhan :D

assalamualaikum
hey guys,

ahlan wa sahlan ya Ramadhan! welcome welcome Ramadhan! selamat datang wahai Ramadhan! alhamdulillah i'm still breathing in dis universe to celebrate Ramadan. and today is de second day of Ramadhan besides, it's  my second day of fasting weee alhamdulillah

attention please! eherm..eherm.. diriku ini bukan lah ustazah, mahupun someone yg alim, i'm just a cute girl who lives in dis planet called earth. ngee :D so in dis Ramdhan, let's us increasing our ibadah, doing more good things and leave our bad habit such as gossip pssstt.. ehehe.  and let's make dis Ramadhan as a very meaningful month tht we will never forget

tadi tu version omputeh, nie aku nak buat version melayu pulak ngee

wahai muslimin dan juge muslimat, lebih baik pegi topup ibadah dari pegi beli topup. adelah lebih baik lidah itu menyanjung tinggi name-name Allah, berzikir dan membace Al- Quran.daripade nyanyi tak tentu arah. pastu da lah suare tak sedap :p then, rajin kan lah kaki melangkah ke surau/masjid daripade pegi membakar duit mak bapak main mercun. pegi lah solat terawih, kumpul lah pahale bebanyak. kawal diri mu, kawal lidah mu, kawal nafsu mu dan ikhlas kan lah dirimu dalam mengerjakan ibadah Allah. daripade keterpaksaan, datangnye kebiasaan, daripade kebiasaan, lahirnye keikhlasan. di saat syaiton nirrajim tak de lah kite kene manfaat kan peluang yg diberi, bukan kite yg ganti tempat syaiton syaiton tu. syurge sentiase terbuke buat kite, jadi rebut lah peluang ini! cepat cepat!

                            SALAM RAMADAN TO ALL MUSLIMIN AND MUSLIMAT

                              

Monday, 8 July 2013

HKSBP 40 (stock kepam)

assalamualaikum
hey guys

al-kisah, once upon a time, sedang aku yg comel nie tengah dilulit mimpi indah, aku terae ade orang yg mengejutkan aku. aku pon membuke mate dengan harapan orang itu ialah my prince charming tht i waiting for. ahakss! okay, de person is my third sista haha

sista: kau nak ikut aku pegi SMSS tak?

 SMSS, here i come! huhu *mate besinar* aku dari rumah da excited gilaa nak pegi SMSS, actually sebab utame aku excited sangat nak ikut pasal SMSS merupekan sekolah idaman aku since i'm in primary school. unfortunately, tak de rezeki aku nak study kat sane. sobs. since kakak aku da habis skol, maka aku pon da tak dapat menjejakkan kaki ke SMMS. rinduu gilaa kat sekolah idaman! haha. pastu ade basket punye game. SMSS jadi tuan rumah utk Hari Kecemerlangan Sekolah Berasrama Penuh, so sume sekolah-sekolah sbp gather kat SMSS lah kirenye. pastu ade debate untuk b. melayu ngan b. inggeris. wah wah sure gempak. then nak tengok muke penat kawan aku jage traffic haha

time dalam kete, muke aku da teruja habis haha! and and and..got a news from my sista, basketball punye game tak buat kat SMSS, buat kat sekolah lain. so we'll go to another school. time tu aku pon feeling tekejut  OMG! alahh alahh. dan hati nie pon tak segembira dan seindah tadi. uhukuhukuhuk! nasib baik kakak aku kate pegi SMSS dulu pasal nak gath ngan kekawan dye then same-same gerak menuju ke sekolah yg dikatekannye itu

jejak je kaki kat SMSS, ramai bebudak yg jage traffic. then time aku jalan, terase ini diperhatikan, feeling HOT jap ahakss! choii that time aku rase sangat bodoh pasal tak study betul-betul dan terase taraf bebudak sbp ngan taraf diri aku nie jauh gilaa beza, seperti langit dan bumi! aku tengok muke sume pandai-pandai, kacak lagi syahdu. haha sengal~  maka, mule lah aku nak rase menyesal, down pasal study main-main dulu. ahhh sekolah idaman ku semakin cantik! uhukss

then we olls pon pegi ke sekolah lain (tak ingat name) nak tengok basket pnye game. girls punye game quite bored ngee. afta game, depa kene lecture dengan sir pasal sume buat mistakes. aku yg mendengarnye yg feeling lebih terase down dan nak nangis. emosi lebih woii haha!

                                
                         
                         

tengok boys punye game pulak, mmg tebaik! bunyi kasut tu memang..ahhh susah nak describe how i feel tht time. poyo gilaa haha. pastu aku da feeling Wildcats haha. boys main laju gilaa, depa punye trick tu memang tebaik and to see they compete memang mendebarkan! yg best time kasi support  *keep it up fighters keep it up!* sambil tepuk-tepuk tangan. aku feeling syahdu lagi, poyo konon-kononnye aku nie ex student SMSS yg main basket haha. nape lah skol aku tak gempak macam nie aiyaa. tak pe, hidup nie kene besyukur uhukss. yang penting boys punye game awesomeeee

dah habis game, balik SMSS balik. kawan aku pon da penat nak jumpe pasal lambat sangat aku nie haha. aku pon macam okay lah, redhaa. time amek gamba, nampak pulak ade orang main lelambai feeling miss universe dari asrama haha. dan dye pon turun haha. so sempat lah jugak jumpe even tak lame. dan..dah tamat kot citer nie. krik..krik..

act al-kisah nie berlaku pade tarikh 23 MAY 2013. namun baru hari nie aku berjaye buat finishing for dis entry *bangge dengan diri sendiri*





Tuesday, 28 May 2013

say see ya to exam~

assalamulaikum
hey guys,

horayyy for holiday! but holiday with homework is not a holiday at all. haha. so, for sure sume tengah feeling cuti-cuti Malaysia~  and me, cuti-cuti di rumah.ngee :D before cuti 2 weeks nie, para pelajar including me tepakse menabahkan otak, jiwa dan raga menghadap buku selama 3 weeks. urghh this time punye exam seriesly killing me softly~  pressure + stress + down = nak terjun bumbung rumah

fortunately, iman aku masih kental dan otak masih waras. haha. exam untuk paper b.melayu, sejarah, english ngan agame, serious talk, aku tak study haha. bangun pagi pukul 5 baru bukak buku bace sikit-sikit. actually i want to try a new formula, LESS EFFORT MORE MARKS. if it's working, i'll continue use this way, if not, regret seh! haha. for chemist, physic, addmath, math and bio, seriously u can't take it easy. tak cukup 24 jam aku study even bape chap je masuk. time SPM tak tahu lah gua camne. i make shit everywhere. afta jawab paper, kawan yg  rapat ngan aku akan datang dan discuss about this and that. depa mai, kekadang aku ignore je haha. yalah tengah frust ade plak mase nak layan discuss jawapan yg entah pape aku jawab tu. aisehh

new habit aku kat sekolah ialah, bile aku frust, mesti aku akan sandar kat dinding (da duduk tepi dinding) peluk beg skol, dlm keadaan diri yg tak terurus, meje besepah dan dari jauh orang akan nampak aku macam  minah kalah men judi. haha. bile dapat peluk beg tu, rase mcam 'huh i feel better' kalau nak peluk orang, nak peluk sape? haha. so biar lah aku membawe diri besame air mate

time exam, jiwa dengan emosi senang gilaa teganggu, even it just a small matter, bagi aku it's a big matter. bile tengah frust, kekawan buat lawak ke ape aku rase hambar je dorang nie. bile balik rumah plak, masuk bilik buat hal sendiri, petang baru keluar bilik dalam keaadan emo. hehe sorry ahli keluargaku! ade moment bile adik-adik aku buat onar dengan aku, mule lah aku jadi mak tiri yg macam sewel gilaa pastu emo tak tentu pasal, rase down dan mule lah nak nanges. uhukhukhuk! sometimes i can't control myself ~

and now, i want to forget all my pressure, all tht shit and live while we're young. huhu. sooo happy holiday everyone, stay cute and always be awesome! me, prayhard for my result ~


Saturday, 25 May 2013

kawad kaki part 111

assalamulaikum
hey guys

holla world! holla ebelibodyyy! *feeling miss universe lambai-lambai tangan* ahakss!

menurut pengiraan aku, pergh da lame gilaa aku biakan blog yg sememangnye hambar nie betambah makin hambar.haha agak sadis ye. rindu sangat nak update blog , blog walking ngan follow orang. tapi da lame aku tinggalkan bende-bende tu sume pasal telalu busy and got no time to spend out. namun bace blog orang tu da kire macam satu kewajipan buat aku haha. just jari jemari nie nak menaip, click sane sini je yg malas. ngee :D so no wonder lah nape aku tak jadi blogger yang famous. ahakss!

back to my point, masih adekah orang yg sudi membace kisah kawad kaki part 3 aku nie? haha. namun, aku tetap nak buat finishing bagi citer nie gak. tegar nie ahaks! makanya, al-kisah..

once upon a time, bile dapat tahu pandu puteri dapat masuk final and we got third place during saringan, terase macam diri ini berada di awangan di sebalik pelangi yg indah, burung bekicauan, matahari yg keorenan gituu. haha over gilaa! tapi siyesly tak sangke gilaa pasal time saringan, teruk gilaa kot kiteorang kawad. sume lupe step, sorang ke north, sorang ke south, aku pulak pegi mencari cinta. haha joke. afta saringan, sume muke frust, hilang terus kecomelan. terase ape yg diusahakan hancus, aku pon turut merasekannye, DOWN!

hidup ini umpama roda, sekejap di atas, sekejap di bawah. cewah macam tak de kene mengene je haha. dan bile dpt tahu pandu puteri masuk final, sume lompat happy gilaa, hug sambil rase teharu. aku plak cam speechless, juri nie rabun ke ape, dye tak nampak ke  mistakes yg kami buat? haha. namun inilah yg dinamekan miracle. syukur alhamdulillah. walaupun tak pecaye, inilah kenyataan! HAHA

a day before final, memang kiteorang all out gilaa kat dataran tu. muke aku teruk gilaa tebakar, membe sume da bahan gelak-gelak. nasib baik aku nie penyabar orangnye, klu tak sorang-sorang aku cepuk. namun tahap kesabaran aku semakin menipis tatkala aku temaki kawan belakang aku sebab mulut dye non stop complaining about this and that. da lah time tu memang tengah panas, kire macam panas luar dan panas dalaman. sorry lah kawan! ngee :D

pade tanggal 27 April, para gadis pandu puteri nampak comels gilaa ngan seragam masing-masing. sume da feeling macam stewardess ahaks! dan time nak peform tu, muke aku poyo habis pasal nak cover dari perasaan nak gelak yg beleluase. aku tak pandang sesape pon tht time, telinge pon buat pekak je bile denga suare-suare yg memanggil haha. time buat formasi, aku ngan membe 2 orang nie  kene gy depan, betul-betul depan muke juri, pastu kene cakap sambil buat gaye #TOS TOS TOS TOLONG ORANG SELALU

rakan-rakan yg dikasihi sekalian yg menonton sume cakap 'bapak besa suare kau, aku denga suare kau je' see, betape bekobar nye aku. haha. dah buat all out sume, ramai cikgu puji kiteorang punye performance bagus, movement pon sharp, just banyak lost markah dekat keahlian. makanya, pandu puteri dpt lah num 4. even tak menang, experience dan memori tu pon da cukup bagus utk dikenang

p/s : muke aku tak putih-putih lagi, belang pon belum hilang. sobs

here we are, si gadis yg feeling stewardess ngee :D




                                                                            THE END

Wednesday, 1 May 2013

kawad kaki part 11

assalamualaikum
hey guys,

first of all, salam perpaduan dan salam 1 Malaysia!

ngee :D

so how are u doing para bloggers yg dikasihi sekalian? feeling good? if yes, alhamdulillah :D if not, hey come on, cheer up bebehs!

ngee sekali lagi. ihik!

and..and.. without wasting my time typing, and wasting your time reading, let's GO straight to the point. haha. yaa, as my promise to continue sharing my entry about 'kawad kaki part 2'.. here i come! H.A.H.A *aku tahu agak hambar ye entry nie*

alright, bile da join kawad kaki pandu puteri, da attend latihan sume, day by day aku rase makin bosan pasal   aku asek kene bahan je. H.A.H.A. tapi..tapi.. rase rugi gilaa lah kalau aku tarik diri pasal aku join bende nie untuk increase kan markah koko yang sangat lah teruk tu, nak show something to alls yang aku pon bole buat sesuatu yg membuatkan sume orang rase amazed, nak bebakti skit untuk skol, nak kumpul memori bebanyak sebelum meninggalkan alam sekolah, nak feeling-feeling bejemur badan kat bawah sinar mentari macam omputeh chilling kat beach time summer. ahak! jauh gilaa imagination.  then bile orang kate aku tak bole dan tanye 'kau masuk kawad weh?' haaa, time nie lah aku bole feeling-feeling machoo and show my ability. haha. krik..krik..

and.. fyi, aku paling benci bile panas. especially panas sekarang nie bukan yg bagus untuk kulit. da lah muke aku nie cepat gilaa tanned. sapu dan gosok lah berape banyak sunblock kat muke, kat badan, tapi kulit aku still akan tanned. bile bejemur tu pipi aku rase panas gilaa. haha. then balik rumah tengok muke da bebelang, maka diri ini haruslah stress. haha. namun, aku tetap gigih berlatih kerane di mane ade kemahuan, di situ ade jalan cewah

talking about our weather, selepas mentari memberi sinaran, awan mendung pula datang berarak. makanya, hujan pon turun lah dengan lebatnye. dan bersusah payah lah kami semue mencari tempat utk berlatih memandangkan tarikh competition is getting closer. siyesly that time aku rase tough gilaa pasal antibody kene kuat maaa. da elok-elok bepeluh sume, tros kene hujan, bole panau muke haha.

lagi satu kesukaran when my mom didn't want to fetch me. terase kesian kat diri sendiri pon ade. haha. fortunately, ade sahabat yg baik hati lagi comel orangnye yang sanggup meronggeng ngan aku di sebalik hujan dan juga terik matahari. first time aku naik motor pegi balik skol, siyesly cuak gilaa bile kawan aku bawak motor langgar lampu merah and speed pasal nak kejar kan lampu hijau. fuhh aku yg duduk belakang da feeling macam velentino rossi haha. kalau time hujan, bile sampai rumah habis kuyup lencun! mak kate belajar independent. and yes mak, i'm trying lah nie. ihik!

talking about tired pulak, jangan cakap lah.. gilaa ape kawad tak penat, kalau ditambah lagi ngan weather yg tak menentu, homework and so on. aku rase tak bermaye gilaa, bile maghrib je rase nak surrender. haha. then pegi skol ngan mate bengkak tak cukup tido, diiringi ngan homework yang tak siap. kekadang tu sampai tetido dalam class. huahaha

lagi..lagi.. next entry lorh, kawad kaki part 3 plak *act macam ade orang nak bace je. haha

p/s: hi kami si gadis :D


Saturday, 27 April 2013

kawad kaki part 1

assalamualaikum
hey guys,

hey there, today is my tiring Saturday! i just back from school, ade kawad, and guess what, pandu puteri dapat num 4. see, gadis-gadis juge bisa menggegarkan dataran okay! haha. actually memang banyak sangat kisah yg nak di sharing is caring kan, tapi.. yaaa, aku ini hanyelah insan yg lemah, sungguh mudah untuk telupa. makanya, aku sudah lupa. ngee :D

okay lah, memandangkan aku baru balik kawad, nak citer pasal kawad part 1. kawad part 1 nie di mane unit pandu puteri tecari-cari alhli untuk complete kan ahli. dan, haruslah aku yg berjiwe bekobar-kobar nie mara ke depan dan bagi name.

al-kisahnya, aku tak pena masuk kawad and neva interested to join it. ngee :D mind set aku nie memang selalu negative, kawad tu susah, payah nak ingat step and bla bla bla. tapi since 1 incident tu belaku, aku rase ter motivate diri sendiri. something like, hey if u can do it, i also can lah. see de leg lah kan. haha. so aku pon mencabar diri sendiri tuk join. actually mmg aku wajib masuk pasal aku ade jawatan dlm pandu puteri. ngeee :d

dan dengan seikhlas hati aku pegi every latihan yg diadekan. memandangkan aku nie pucntual dan over excited, aku orang first yg dtg latihan. haha. mule-mule belajar memang aku rase aku sangat terhina. rase give up  mengusai jiwa dan raga. haha. tapi aku still sabar pasal orang yg sabar pasti akan bejaye. dan seperti yg u alls tahu, moto hidup guaa 'neva give up, neva surrender' guaa tabah kan hati menempuh onak dan duri. aku try belajar slow-slow, aku ignore orang yg duk gelak-gelak, bahan and bla bla bla. aku tolak tepi sume bende tu sebab aku pecaye yg aku bole buat

believe in yourself, that's more important. cewah kan da speaking london. ihik! dan..dan..muke aku memang rentung habis! call bomba suruh padamkan kerentungan kat muke, tak datang-datang, sesat kot haha. anyway, congrats to Pandu Puteri for de great achievement! i'm proud to be me. haha. so guys, just wait for de next entry about kawad part 2.tunggu tau tau! ngee :D


Friday, 22 March 2013

monthly exam's result~

assalamualaikum
hey guys,

what's up world? stay cute and awesome ya bebehs!

haha macam tetibe je. ihik!

first of all, zamaliah zaki is cute. then she's pretty. and she's panda. haha. kalau ade sesape nak temuntah keluar kahak hijau kekuningan, silalah muntah kerana aku tidak akan menghalang. ahaks! okay lah, back to my point, setelah rase gumbira tahap nak tercirit, result for monthly exam da keluar kat SAPS. dengan muke cantik semulajadi yang aku ade nie, aku pon masukkan lah ic num and check my result. natijahnya ialah..

english : 78 A-
bio : 32 G
b. melayu 78 A-
fizik : 48 D
kimia : 47 D
addmath : 78 A-
math : 66 B
agame : 82 A
sejarah : 70 B+

1A 3A- 2B 2D 1G

makanya, itulah hasil yang aku dapat atas dasar usaha. terase diri ini terbilang sangat pasal failed BIO! haha. dan, diri ini haruslah sedar bahawa diri ini kene put more effort kat subject yang resultnye sangat huduss lagi sadis itu. mid year exam is waiting! #countdown


p/s: hari nie last day sekolah. and march holiday just began! huhu >.<


Sunday, 17 March 2013

just a post :D

assalamualaikum
hey guys,

setelah penat bersengkang mate study all days and all nights,  (tipu) study macam nak kene sawan,  (tipu lagi) struggling time jawab paper (nie betul sikit) finally......

tamat lah sudah monthly exam! alhamdulillah :D

from 12- 15 March, aku in study mood. KONON NYEE.. haha. tapi, series aku study demi mase depan. yalah, malu seh kalau tak dapat score dan dibandingkan dengan class lain. for sure kalau that thing happen to me, aku lagi rela pegi buat bungy jumping 10X! haha

so far okay lah, quite tough gak, espeacially physic! physic is so sucks! to be honest, aku pon tak tahu ape yang aku jawab. haha. mule-mule nak jawab paper, debaran memang sentiase ade..first quest okay lagi. tapi second quest and so on, aku rase macam nak panggil jiran belakang rumah lapkan air mate. huahaha! but it not happen to me je, all my classmate also. ade yang tinggal dan tak buat pon. in this case, don't blame us lah if we're failed because, ade cerite di sebaliknyee... haha. and it just the beginning right. too me, tak complete lah life as a student kalau tak pernah rase KEGAGALAN! haha

but i always taste it. sobs

dan pabila exam da habis, bergumbira lah aku. HAHAHA! now da buat countdown  before March holiday. ngeee :D

                                   
yang penting, aku suke citer Kung Fu Panda. haha macam tetibe je

Saturday, 16 March 2013

PKPC moment :D

assalamualaikum
hey guys,

i have another stock kepam yg nak di share di sini. and yeahh abg Sidek da upload pictures.ngee :D and..the story begin with..

Once upon a time,

mase hari khamis, 21 Feb 2013, aku kene panggil dengan cikgu kaunselling. ouh ya, not only me, some of my member also. dalam otak da fikir macam-macam. haha. then bile cikgu explain yang aku, ngan lain-lain tepilih untuk join Program Kecemerlangan Pelajar Cemerlang, i was like 'OMG! cikgu, i can't breath! somebody help me! aku pelajar cemerlang!'

act tak tahu cemerlang part mane. ihik!

then cikgu explain lagi, 'saye pilih kamu sume atas comment cikgu-cikgu lain, cikgu-cikgu koko'

aku rase melting lagi. 'Cikgu puji aku? OMG!'

dan cikgu explain lagi pasal program-program nie. tapi bile dapat tahu activity nie on saturday and sunday, i was like 'no way!' i need to attend siti nurhaliza's bufday on sunday! then bile tengok schedule activity tu plak, ade 6 slot ceramah. maka, diri ini pon haruslah berfikiran negative. di hati mule berdetik 'comfirm bosan'

balik rumah aku pikir semasak-masaknye sampai nak terkeluar otak. nak sedap kan hati sendiri untuk attend program tu, cakap kat diri sendiri 'i'm the chosen one' feeling poyo gituu~ haha. so the next morning, dengan rase 'i'm de chosen one' aku pass up borang kat cikgu yg mengatekan aku pegi! huhu. too me, bufday siti, on monday pon aku bole bagi hadiah and wish HAPPY BIRTHDAY. tapi program nie, ingat.. 'i'm de chosen one' ihik!

23 Feb 2013.


first day kat sane da enjoy gilaa tahap nak kene sawan. haha. dapat meet and greet kawan baru. huhu. then sume nyee macam happening and gilaa-gilaa. makanya, perasaan negative tu pon kian terhakis. haha. program dye, tebaik! yang paling best, nyanyi. lontarkan suaraaaa

24 Feb 2013.

kiteorang kene pakai t-shirt Yayasa Bank Rakyat, memandangkan nie program under Bank Rakyat dan Bank Rakyat yang taja. so layan je lah haha. second day makin happening. we're like a family :D de best moment, i think sume moment best, can't choose which one seh. ihik!



khulasahnye, program nie awesome! lot of knowledge, experienced and laughter yang aku dapat through this program. dan balik dari program nie, aku terus memergikan diri ke rumah Siti dengan baju Bank Rakyat. haha dasar semangat. 

p/s: group 6 iaitu group, yeah who else, my group dapat first place! huhu. sape kate gadis-gadis tak hebat? berani? bak datang! ngeee :D