Monday, 4 June 2012

strive to seek ALLAH knowledge!

assalamualaikum
hey guys,


she's ZAKIAH BT MOHAMED ZAKI.ya my third sister who really strict to me.i call her RAKSASE without her knowing.haha.if she were at home, all things will be different.why?because she will ask me to study, don't skip my solat, spend less time with telivision, no more online and etc.

ya i know she want me to be a good student and be a great woman on future.she keep saying 'kau kene dapat 8A!lepastu blah masuk asrama.sekolah SAINS ke, MRSM ke.kau dapatkan 8A dulu, nanti aku tolong kau cari sekolah yang best'

and i'll say 'aku nak masuk sekolah kau!SM SAINS SELANGOR' muke sengih-sengih sebab since aku in primary, target aku memang aku nak sangat jejak kan kaki kat sane sebab aku tengok life kakak aku kat sane best.ya with her friends, school activity, sports and etc.gempakks mehh!

'dapat 8A dulu!'

haha.okay then.i'll try my best raksase!and now, 4 JUNE 2012, suddenly dye da nak jadi budak uni.ya after dye buat pendaftaran and rebut katil kat sane, barulah dye betul-betul jadi budak UIA.haha.today merupekan hari pendaftaran dye.my mum ajak ikut sekali supaye aku boleh tanam niat untuk ke UIA.di hati memang nak, tapi bilee fikir balik, i got so many homeworks to finish up.hari rabu untill sunday mmg muke aku tak de kat rumah.so sorry raksase, i'm not going.sorry kak!

since last night, muke dye excited gilaa sebab tak sabar nak jadi budak uni. *feeling da besar* and know what, barang dye so many and act like indon baru datang malaysia.haha.aku try angkat luggage dye, aku yang nak terjatuh.hoho.plus, she keep asking the same things.haha.excited gilaa

so raksase a.k.a my kakak zaza, aku doakan yang tebaik untuk kau.study hard and smart kat sane.bile da bejaye jadi lawyer, jgn lupe aku mehh sebab aku tahu aku adik yg paling kau sayang.kann.ahak!aku tabik kat kau sebab kau berjaye in UPSR, PMR and SPM.and it'll be not impossible for u to achieve ur ambition.insyaallah aku akan follow jejak kau to be a great woman.then, make sure kau cukup makan kat sane.if not, nanti kurus pulak.haha.lagi, i hope u'll be happy at there and take care kak zaza!ouh ya, jage jam yang aku kasi tu elok-elok!i'm gonna miss u!ahak!

here some of her photo

now da jadi ex student SM Sains Selangor
some of her friends.congrats kakak-kakak sekalian!korang memang superb!
depite dye dapat 6A 3B, i'm still tabik spring dekat dye!ur spirit~

and insyaallah aku nak study sampai aku berjaye baling topi graduation tu.just like my sista.insyaallah.amin!hoho


she's my eldest sister, nurul 'ain


my second sista, nur farahin 
                                      
p/s : allah dah bentangkan ilmu nye di dunia untuk kite.cume hati kite jee yang menentukan same ade 'aku nak berjaye atau tak' so never give up and never surrender!

No comments:

Post a Comment