Monday, 6 February 2012

human says

assalamualaikum
hey guys,

once i updated my hot story yang jarang-jarang aku updated nie,padehal everyday nak updated like ade readers SEJATI jee..human says?motif?okay.the true motif about human says is SUKE LIVER I LAH NAK LETAK TITLE POST APE.hamekk kau secupak gantang!haha.people will think that i'm crazy.better i stop right now.1..2..3..change to normal back.taraaaa..taraaaa tuchaaa..chaa..

okay lah.human says pasal manusie berkata or in others meaning is what people want to say/jugde/comment about something.ya just same like me.now i want to say about people in this age.people zaman sekarang nie suke sangat nak jugde or make an issue become HANGAT and hati pon terase HANGAT jugee.i don't want to talk more.so let me straight to the point.

                                          

comment?depa tak pe.orang putih bole pegang anjing/khinzir.but umat islam like me can't.why?because it's HARAM accept mase darurat situation.but now the issue is about people yang asik nak MENGATE orang jee.lets say ade sorang boy/girl islam yang pegang anjing,be kind and etc.for sure lah perspective orang lain BURUK terhadap si pemegang anjing tu.ntah-ntah dye tu doc haiwan + tengah buat research ke..kesian orang tu.dah TERPAKSE.boleh samak what.lepastu dah jadi satu dose korang MENGATE  orang tu.so,stop MENGATE orang before we know the truth!sapelah yang suke sangat buat cam tu?PEOPLE sekarang~
                                           
                                 
comment?suke?okay.now is the prob.people dok cakap HARAM pegang anjing and dok kutuk those yang pegang anjing tu without a strong evidence.but what will you say pasal teenagers sekarang?i mean islam teenagers.weehuu.hebat seyh~ depa duk suke hati je nak pegang,hug,kiss and etc anak dara orang.actually same je 2 jantina nie.boths miang~ bukan jealous.absolutely not!tapi people just diam je and keep thinking like this..ALAHH..LET THEM LAH.THIS IS WHAT WE CALL TEEN LIFE.SO ENJOY LAHH.haa laa.enjoy till keluar anak dari perut.time tu baru nak kecoh 1 dunie.too late.then,yang people dok pegang-pegang tangan without ikatan yang sah tu boleh samak ka?at least anjing or khinzir can.sesame human yang belum kawen?MESTILAH TAK!but people kite buat peace and chill je.like it just a small matter.

so,renung-renungkan dan selamt beramal.i don't want to membebel panjang.nanti jadi hot issue pulak.tak pasal-pasal aku jadi glamor and pop.dush..dush!dush..dush!balsh muke sendiri sebab buat post nie.haha.serve you right!

Sunday, 5 February 2012

maulidur rasul..

assalamualaikum
hey guys,

                                

hari nie merupakan hari maulidur rasul.so my family and i would like to say SALAM MAULIDUR RASUL to all muslimin and mulslimat.let us memperbanyakkan lagi amalan kite dengan berzikir dan stay away from maksiat!then,mari lah kite berselawat ke atas nabi Muhammad agar mendapat kesenangan didunia dan peroleh syafaat di akhirat kelak.amin!

Saturday, 4 February 2012

i miss my tabby!

assalamualaikum
hey guys,

i got a story.a past story yang aku nak share hari nie.from day to day,finally ter share jugak kat hang pa sume.al-maklumlah anak ayam panas always busy~ haha.it's about my TABBY.who's TABBY?name cam machoo gila.ya totally super machoo and cute.i'm really miss my TABBY!sob..sob..where's TABBY?he already passed away guys!al-fatihah..kenape TABBY mati?ajal tak kire umur dan mase.plus,TABBY sakit setelah berkurun lamenye.sekejap sakit,sekejap baik.antibody low~ TABBY kan budak bandar.not like budak kampung.haha.i buy TABBY with a price rm 2o only from my friends.tu pon after discount rm5.ngeh..ngeh..when TABBY still alive,i always feed TABBY and talk with TABBY.keep praying that one day TABBY can give a feedback.haha.

because my sis so pity to TABBY,we buy MOLLY to accompony TABBY.wahhh.they are super cute!MOLLY baru je born and still tak reti jalan!super funny and cute.we buy them a clothes.dulu baju tu muat.tapi bile dah besar skit.sendat seyh!haha.

the things yang aku rase syahdu gilaa when TABBY and MOLLY berhimpit-himpit under a bekas sebab sejuk,beside it's a rainy day.TABBY super sengal sikit sebab when MOLLY grew up and mature,TABBY pergi gigit and eat MOLLY fur.woaahh.gilaa seks!TABBY,i buy molly with a high price!more expensive than u okay!haha.that's why TABBY jealous sangat.when i see they seat closely together,i'll shout to my family that..WEYH!TABBY NGAN MOLLY MENGAWAN!i'll say the same thing when see they seat closely,while tak mengawan pon.maybe TABBY mandul kot.everyday aku dok check depa bile lah nak mengawan?tak sabar nak tengok anak depa yang cute macam aku.

lastly,TABBY mati tanpe meninggalkan zuriat pon.maybe TABBY feel very dissapointed just because TABBY mandul.ngeh :3 i'm so sad bile tengok TABBY dikebumikan.i miss you TABBY!MOLLY jangan lah mati lagi!

tabby when still being a BABY.dye nak buat intro sikit "hi guys,i am tabby.love to eat.i mean really love eating
                 
hiding because takut kene rogol!haha :p

this is MOLLY.aku yang kasi dye name MOLLY.MOLLY sebab dye ade MOLE kat tepi hidung.so MOLLY for MOLE!

penggila FOOD!habis carrot mak aku depa makan.every time pergi tesco,WAJIB borong carrot.haha.actually tak WAJIB sangat pon.DIET!

MOLLY yang masih baby and suci.hey,with his new baju too.TABBY pon ade,tapi dye tak nak pakai sebab nampak macam pondan.TABBY pandai bukak baju dye sendiri sebab TAK SUKE!hahaha

always berebut makanan.hahaha

                       
MOLLY for MOLE.mahal tu tahi lalatku~ still in BABY

MOLLY selalu duduk inside the bowl.so TABBY tak bole makan FOOD inside it.MOLLY is so stingy!hahaha

                               
BABY MOLLY <3
                                             
MOLLY yang baru belajar tuk berjalan.guys,i have a FACEBOOK too.all of u can look for me.haha.MOLLY having a webbie with my sis inside my sis room.GEDIK!

                           

mahukannye!ahhhhh~

assalamualaikum
hey guys,

i have a dream..like others jugak
it's so high to achieve it..ya it's so high
can you believe that i'm the one who put the dream so high?
U NEED TO BELIEVE IT!

people always say "ikut kemampuan kita''
but it's not wrong if i like to hang my dream dekat celah-celah awan tu
i want to be like others jugak yang successful.dulu depa pon cam tu~

even you hang ur dream highly but ur effort very the hampehh,assalamualaikum..wa'alaikumussalam *__*
i'm telling u the truth!don't sengih-sengih!ur teeth is not beautiful like me! *show off
so start from now,set ur nawaitu that I'LL PUT MORE EFFORT AND KAU PERMUDAHKAN LAH SEGALA URUSANKU.insyaallah we can success
like who?like me lorrhh.haha

don't regret if ur result like a shit.for sure remuk gilaa hati.aku pernah alami
to prevent banana fruits two times,apalagi?IT'S TIME TO CHANGE!
LIFE IS NOT EASY LIKE WE THINK! *copy words motivator~
start from now,maintain ur effort,pray to ALLAH,respect all ur teacher,friend and alls,got a restu from alls and behaved ur yourself!

student-student yang pandai tu bukannye pandai sangat at beginning but they have a..
TEKAD which is AKU NAK BERJAYA MACAM ORANG LAIN JUGAK..
if they can?WHY NOT ME?
nothing impossible babeyh!

stop photostate,print,painting ur seposen face when it's the time to seat on PMR.IT'S THE TIME FOR U TO SHINE LIKE A SHINE-SHINE~ haha.make ur parents say..
WALLAWEYH!OMG!ALHAMDULILLAH!
but sume nye ketentuannya.kite berusaha and berdoa.insyaallah akan dikurniakan yang terbaik daripadanya.SHINE LIKE A STAR GUYS!apalagi?STUDY!

p/s : push ur self!berjuang hingge ke akhir hayat!come on,come on babeyh~