Thursday, 26 January 2012

sabar..

assalamualaikum
hey guys,

today i would like to membebel about SOLAT.beb,tadi korang solat subuh tak?it's okay if u want to lie on me because ALLAH maha mengetahui.ngeh-ngeh.after dikurangkan waktu solat kite,maka ditetapkan SOLAT BAGI ORANG ISLAM ialah 5 WAKTU BAGI SEHARI.berjaye ka korang tunaikan even 5 waktu je?insyaallah we can.if sekarang rase malas and susah,try and try lagi.jangan kate AKU TIDAK BOLE FULL FILL MY SOLAT.hekk lu.

tunaikanlah solat dengan penuh sabar dengan khusyuk.if kalut sangat pon,terbace salah sikit pon,the meaning pon akan berubah.maka lain lah jadinye.and don't think yang korang da solat and solat korang akan diterime.belum tentu beb.ikhlas ke tak?ade some of people-people yang solat atas sebab DIPAKSE!and for those yang really ikhlas tu,alhamdulillah.keep it up!

dulu time aku kecik-kecik,aku solat macam pergi merempit.laju gilaa.tak sampai 5 minute.aku dok ingat yang DA SOLAT DAH LAH.aku bace ape pon aku tak tahu.senanye tak bace pon.just angkat takbir,duduk and etc.bile my mak da tnye DA SOLAT?aku dengan banggenya cakap DAH!the truth is tak SAH langsong SOLAT aku.i admit betape sengalnye aku when i'm in kids.bile da mature baru aku tahu how important SOLAT for us.ingat!now,i learn to be sabar in solat.kalau bace laju-laju pon,diri sendiri tak faham,useless beb.so sabar in solat!do it smoothly and patiently.tak rugi sesen pon.allah cop korang as a orang yang bagus adelah.amin!

p/s : so,be patient in solat.jangan kejar sangat harta dunia.solat 5 waktu je dalam sehari.if korang susah,Allah juga yang kite mohon pertolongan.don't follow care aku solat time kecik.tak bole pakai.and the most is DON'T SKIP SOLAT AND SABAR (;

No comments:

Post a Comment