Saturday, 26 November 2011

bicycle~

assalamualaikum
hey guys,

since aku baby,mak aku cakap aku nie kuat nangis.mulut aku nie non-stop nak nangis je.ahaha.sian mak ngan abah aku.thanks ya sebab jage lia.tersipu-sipu~ tapi bile dah besar around 5 years old,aku nie tak reti duduk diam.ala'ala terlebih hyperactive.then,aku nie suke buat something yang selalu buat mak aku mengamuk.tak reti duduk rumah.asek nak merayap je.tapi aku buat muke bodoh and siap menjawab lagi.don't be rude lia!around 5 tu,aku dah laju gila pecut bawak bicycle kakak aku yang besar-besar tu.gelabah aku nie besar sangat je.then,around 6 time aku tengah lumbe basikal dengan adik aku,aku accident!the funny is bukan motor tu yang langgar aku,aku yang langgar motor tu.remuk basikal aku and aku pengsan time tu.geli gila uh!time aku sedar,dah ramai gila kerumun and aku still nak cont race tu.jatuhlah standart~ tapi bile dah tengok bicycle dah remuk gila,hati aku lagi remuk.india yang aku langgar tu dah cuak gila.alahh.chill lah.aku yang langgar kau.ahaha.balik rumah mak aku dah panic gila tengok ade mak cik tu dukung aku.auwww~ although aku agak parah time tu,spirit as a rider bicycle tak pernah luntur.cehhh.after that day,makin banyak accident aku kene.tapi sume aku yang langgar,bukan orang langgar.yang paling teruk bila aku tercampak and terseret kat jalan raye.perit woahhh~ bile nak bangun tu,aku rase kaki aku macam weng-weng~ tangan sebelah kiri tak bole nak straight.rahang rase sakit gile.bile jiran aku kate banyak gila luke,aku dah rase nak nangis sebab ni lah accident paling sakit aspeacially at my rahang!muke aku luke teruk,tapak tangan aku teruk gila,siku,lutut,kaki..seriesly sakit.balik rumah my mak just say..BESTNYA!yeah.memang best bile nak mandi!pi skol langsung tak bole tulis sebab tapak tangan aku perit sebab luke.tapi,aku still tak serik-serik.longkang,jalan tar,kene hempuk dengan badminton sebab kacau line orang tengah main,gariskan kete orang,langgar motor and all dah lali dengan aku.sume orang kate aku bawak basikal macam orang mabuk.the things yang aku perasan sekarang ni ialah aku selalu langgar barang-barang bile aku jalan ad my mak will always jerit..LIA!ahaha.and aku akan back up diri sendiri..NAK BUAT  MACAM MANE,SEJAK AZALI MAK (;

No comments:

Post a Comment