Saturday, 26 November 2011

HelloGoodbye - Oh, It Is Love (Lyrics)




bicycle~

assalamualaikum
hey guys,

since aku baby,mak aku cakap aku nie kuat nangis.mulut aku nie non-stop nak nangis je.ahaha.sian mak ngan abah aku.thanks ya sebab jage lia.tersipu-sipu~ tapi bile dah besar around 5 years old,aku nie tak reti duduk diam.ala'ala terlebih hyperactive.then,aku nie suke buat something yang selalu buat mak aku mengamuk.tak reti duduk rumah.asek nak merayap je.tapi aku buat muke bodoh and siap menjawab lagi.don't be rude lia!around 5 tu,aku dah laju gila pecut bawak bicycle kakak aku yang besar-besar tu.gelabah aku nie besar sangat je.then,around 6 time aku tengah lumbe basikal dengan adik aku,aku accident!the funny is bukan motor tu yang langgar aku,aku yang langgar motor tu.remuk basikal aku and aku pengsan time tu.geli gila uh!time aku sedar,dah ramai gila kerumun and aku still nak cont race tu.jatuhlah standart~ tapi bile dah tengok bicycle dah remuk gila,hati aku lagi remuk.india yang aku langgar tu dah cuak gila.alahh.chill lah.aku yang langgar kau.ahaha.balik rumah mak aku dah panic gila tengok ade mak cik tu dukung aku.auwww~ although aku agak parah time tu,spirit as a rider bicycle tak pernah luntur.cehhh.after that day,makin banyak accident aku kene.tapi sume aku yang langgar,bukan orang langgar.yang paling teruk bila aku tercampak and terseret kat jalan raye.perit woahhh~ bile nak bangun tu,aku rase kaki aku macam weng-weng~ tangan sebelah kiri tak bole nak straight.rahang rase sakit gile.bile jiran aku kate banyak gila luke,aku dah rase nak nangis sebab ni lah accident paling sakit aspeacially at my rahang!muke aku luke teruk,tapak tangan aku teruk gila,siku,lutut,kaki..seriesly sakit.balik rumah my mak just say..BESTNYA!yeah.memang best bile nak mandi!pi skol langsung tak bole tulis sebab tapak tangan aku perit sebab luke.tapi,aku still tak serik-serik.longkang,jalan tar,kene hempuk dengan badminton sebab kacau line orang tengah main,gariskan kete orang,langgar motor and all dah lali dengan aku.sume orang kate aku bawak basikal macam orang mabuk.the things yang aku perasan sekarang ni ialah aku selalu langgar barang-barang bile aku jalan ad my mak will always jerit..LIA!ahaha.and aku akan back up diri sendiri..NAK BUAT  MACAM MANE,SEJAK AZALI MAK (;

ouh.TIDAK!

assalamualaikum
hey guys,

ku gembira..sentiasa,badanku sihat dan kuat!yeah.yeah.mestilah happy sebab badan aku semakin membuak.tapi perlu ka nak rase happy?not worry?okay.i'm very weng-weng right now.yalah.lemak terlalu banyak dan menyekat kelancaran sistem untuk aku fikir dengan betul.lalalala~ okay guys,along this school holiday,my mantop's body telah meng 'increase' kan based area.and..as all of u know,i'll become more LEBAR! ouh.TIDAK!tak suke!tak suke!if i not control it,i can be like anak gajah yang very the cute miutt.ahahha.gajah guling-guling~ seriesly,a lot of way aku dah try..result yang aku dapat,okay-okay lah~ my mak cakap factor yang aku nie gemuks sebab kureng excercise.okay mak.lia mengaku!tapi guys,korang imagine..cuti yang tak berape nak pnjang nie very the boring holiday!i don't know what should i do.nak bace novel dah terhabis bace,nak pi hang out..OUT OF MONEY!nak pi excercise..tempat tak best!nak pi keluar main petang..RAINY DAY!so,what should i do?aku rase dah nak jadi weng-weng sebab terlalu BORING! somebody help me?NURUL HUSNA ILYANA is the one yang baik and gigih gile visit aku dekat rumah.THANKS FRIEND!I HEART YOU <3

Friday, 18 November 2011

ouh.funny nye *_*

assalamualaikum
hey guys,

ali : lia,kau nak tahu kenapa kau tak boleh score A dalam math?
aku : kenapa?
ali : sebab kau tak GOSOKKAN SARI CIKGU MARY!
aku : ahahahha.diam lah kau!

what kind of joke tu?saje je nak kasi aku EMO satu rumah.sudah-sudah lah tu buat aku rase TERHARU.tetibe rase SEBAK pula :(  tapi dalam EMO tu,aku still boleh gelak-gelak smbil hentak-hentak kaki.ahahha.perasan cute je.may be betol ckap adek aku yg tak berape boleh dimanfaatkan tu..aku kena gosok sari cikgu mary untuk score A in MATH!okay.lalalala~

my fullaweyh marks~

assalamualaikum
hey guys,

nak buat pngunguman nie..RESULT EXAM dah KELUAR!harus check it out ya!jangan tak check!harus!okay. okay.aku dah check dah.my marks very fullaweyh gilalah.TERKESIMA aku depan lappy.okay.sshhhs..dengan ini,saya ZAMALIAH BT MOHAMED ZAKI dengan bangganye ingin mengutarakan result yang berjaya saye tangkap pakai jaring yang saye pnjam dari spongebob *_$

english : 67% (very merudum)
b.melayu : 74% (turun 6% sebab kene makan dengan PATRICK!)
geografi : 57% (semakin maju menurun menerusi era globalisasi yg mncabar nie)
k.hidup : 69% (mengikut jejak geografi.yalah.sehati dan sejiwa =='
math : 36% ( KAU MAMPU? )
p.islam : 87 % (alhamdulillah.maintain A.syukur ya allah)
sejarah : 62 % (PATRICK makan lagi 4%.tamak haloba betul!)
science : 76% (constant.tapi kenapalah cikgu tak nak tmbah 4 % lagi? kasihan aku)

jadi,dipersilakan bace marks aku yang hebat-hebat belake tu.hampir sume gred turun.amat mendukecitakan.tapi nak buat macam mane?aku dah try yang TERBAIK dan dah STUDY macam NUTS GIRLS.aku dengan gigihnye bangon pukul 3:3o pagi hnye semate-mate nak STUDY.wahh.rajinnye~ now,tawakal je yang mampu.tapi marks yang paling aku bangge sekali ialah MATH! babe,i got 36%  KAU MAMPU? inilah kemajuan kecemerlangan dan terbilang aku sepanjang secondary school nie.i'm just keep thinking yang 36% tu something yang DE' BOOM.cantik menarik kau memang DE' BOOM.aku memang TERKELU and very TERHARU bila dapat tahu yang aku hanya MAMPU score 36 % in MATH.rase macam WOW!DASYATNYE AKU.KAGUM~ padahal tak dapat A pon.tapi masih boleh KAGUM ==' mistakes aku hanye sebab bnyak buat careless mistakes.so,learn from our mistakes.papepon,aku bangga gila ngan marks MATH aku!bravo..bravo..KAU BOLEH?aku tahu orang lain tak boleh.CONTOHILAH AKU!okay.comment aku untuk diri sendiri ialah : inilah marks yg paling teruk sepanjang aku study in secondary school.inilah experienced.kenyataan yang sadis~ so,never give up.aku boleh!tanam azam baru.jgan buat careless mistake aspeacially in my english subject yang jatuh merudum and other subject.kau mampu lakukan yang lagi baik.BANGKITLAH LIA MENGEJAR CITA-CITA MU YANG SEDANG MENUNGGU MU DI SANA.LARILAH DENGAN PENUH SEMANGAT WALAUPUN AKU DAH TAK LARAT NAK LARI SEBAB GEMUKS HANYE NAK GAPAI KEJAYAAN TU.BABY,I COME!SAYANG,WAIT FOR ME! #hidung kembang-kembang sebab terlalu semangat.berkobar gitu~

p/s : aku masih lagi di awang-awangan sebab terlalu bangge dapat marks MATH yang bole buat aku pengsan bangun balik!TAHNIAH LIA!ANDA MAMPU LAKUKANNYA!KAU MAMPU?BUKTIKAN!

saye terase..auwww~

assalamualaikum
hey guys,


heee.girl mane yang tersesat dalam blog nie?muke dah lah bminyak gila.aku rasa kalau tadah dah boleh jadi mnyak masak.ahahaha.nak post ala'ala wanita melayu terakhir yang tak laku.ehehh.okay.okay.sudah-sudah lah tu.hamba allah yang aku kutuk nie diri aku jugak.THE OWNER OF THE BLOG!jadi,enough lah kutuk diri sendiri sebab same jugak muke aku tu.ahaha.actually aku TERKESIMA or other words TERKEDU bile tengok pic nie.masya-allah muke!memang muke aku tu hasil galian minyak.mencurah-curah minyak keluar.then,ketiak aku berkepam gila tu akibat pemanasan global di dunia.series berpeluh gila.basah ketiak.ahahah.cam mane nak reduce ya?share lah ngan saya!nak tahu!nak tahu!cehhh.tapi,dalam keminyakan muka dan kepoyoan aku,tetibe aku rase macam..auwww~ okay.dah start dah sesi mensyiok kan diri sendiri.guys,muka aku ade gaye budak uni yang cemerlang terbilang tak?macam cikgu yang disegani ka?lecturer maybe?orang-orang yang berjaya?ahahha.nak yang high-high je.tapi harap-harap adelah salah satu ang tersangkut dekat aku.AMIN!tapi ape yg jelas kelihatan adelah dekat bhagian dahi aku tu cam ade bedak bertompok.ehehhh.papepon,kasilah feedback.takkanlah muke aku tak de iras-iras ape2 ka?cehhh.tak nak mengalah~ hahhaa.

p/s : saye terase saye nie macam budak..

Monday, 14 November 2011

gulp.gulp.gulp.

assalamualaikum
hey guys,


semangat tak aku?actually semangat or syiokk sendiri?ahaha.okay.okay.sedar diri.now,i'm here as a student yang berjiwa kental nak kate go!go!go! too all budak-budak SPM di seluruh pelusuk.tak kisahlah celah mane or sekolah mane.i'll pray for you guys!berjuang hingga ke titisan darah yang terakhir before korang nak rebah babe.itulah namenya PERJUANGAN!untuk semua kakak and abang yang cantik,cute miuut,hensem,kacak,machoo..korang berjuang untuk masa hadapan tau.okay.tiru ayat kat atas tu.no idea anymore.FROZEN.ahaha.okaylah.budak-budak SEMEKAR,aku nak ucap sepatah dua kata nie.ini merupakan wasiat ZAMALIAH ZAKI buat semua student SEMEKAR.WORK AS POSSIBLE BECAUSE OPPORTUNITIES COME ONLY ONCE.DO NOT CRY DISSAPOINTMENT AT A LATER DATE DUE TO THE PILING OF REGRET.SO,HUNGRY FOR SUCCESS AND LEAVE IT IN YOUR HAND.korang boleh.insyaallah.amin.doa banyak-banyak!may be simplified all the question.

 


Sunday, 13 November 2011

SPM candidate *_^

assalamualaikum
hey guys,


esok will be a CUAK day for all SPM candidates.wallaweyh~  dorang yang nak SPM, aku pulak yang rase bedebar.cehcehceh.pic dekat atas tu ialah pic my third sister yg akan hadap SPM for this year.her name is ZAKIAH BT MOHAMED ZAKI.promote nie~ okay.i'm LIA,would like to wish you GOOD LUCK FOR UR SPM!DO THE BEST ZAZA!IF KAU TAK BAPE NAK INGAT APE YG KAU STUDY,KAU INGAT JE AKU YG SOLID NIE..SURE KAU BOLE JAWAB.hahaha.THEN,TAK PAYAH NAK STRESS SANGAT.INGAT ALLAH.TAWAKAL JE WEYH.so,AKU SEBAGAI ADIK KAU YANG ala'ala CARING NIE AKAN ALWAYS PRAY FOR UR SUCCESS.NEVER GIVE UP AND AIM HIGH BABEYH.JANGAN BUAT CARELESS MISTAKES.RUGI BESAR SEBESAR SEKETUL ZAHRAH.okay.merepek.aku tahu kau boleh buat sebab MALAYSIA BOLEH..kenapa ZAKIAH tak boleh?so it'll be ZAKIAH BOLEH!heee.aku nie gelabah je.okay.okay.lastly,wish kau yang memang terbaik,tak de yang tak baik.aku doakan kau and caiyokkk!INSYAALLAH.okay.last lagi,nak kate GOOD LUCK too sume student form 5 SM SAINS SELANGOR.make sure bawak balik A+ banyak-bnyak!AMIN. do the best GENESIS *_^


p/s :jangan nangis-nangis tau kat asrama tu.aku tahu au rindu aku.ahaha.selawat bnyak-bnyak.aku nie dah macam mak pulak *_*
   

Thursday, 10 November 2011

pagi yang nonsense~

assalamualaikum
hey guys,

now pukul 1 :55 pagi.kawan aku nie kire same spesis ngan aku lah.suke on9 sampai pagi-pagi bute.if chat ngan dye je mesti merewang berjela gila.ade je idea yg cair dari otak masing-masing.well~ ahaha.jgan berlagak!tak baik!okay.ini antara karyanya yang hebat.so,WAJIB bace!tiade pilihan laen.okay.from coretan remuk hati NYNA SAKINAH..

sahabat,
  • ku menuggu
  • detik ini saa ini
  • *saat
  • dimanakah kamu
  • hati curiga
  • gelisah
  • berapa lama harus ku menuggu
  • detik demi detik berlalu
  • ku
  • hanya mampu tersenyum menunggu di kau wahai sahabat
  • sahabat ,
  • jika kamu hilang
  • diimana kah ku cari ganti
  • *nnyayi lagu P Ramlee
  • sure sedih
  • hahah
  • aku jiwan
  • *jiwang

    then,she aks me to cont it..coretan hati aku pula..



    • haruskah aku merepot ke balai polis dan bertanya kepada abang polis itu?
    • hanya kau satu-satunya fish son i
      • so,actually amatlah susah nak mahu mencari peganti seperti mu wahai sahabat
      • terkesima seketika mengenang kisah duka ini
      • hadirlah kembali menuntut rakanmu yang tersadai ini.aku tetap menunggumu